Smażony Kurczak Z Orzecha Włoskiego
Smażony kurczak z orzecha włoskiego może być tylko bezglutenowe i bezmleczne przepis, którego szukałeś. Za 1,63 zł za porcję, ten przepis okładki 29% Twoje dzienne zapotrzebowanie na witaminy i minerały. To danie główne ma 360 kalorii, 25g białka, oraz 12g tłuszczu na porcję. Ten przepis służy 4. Ten przepis z Taste of Home wymaga różyczek brokułów, papryki, granulek bulionu z kurczaka i skrobi kukurydzianej. 1 osoba była pod wrażeniem tego przepisu. Od przygotowania do talerza ten przepis trwa około 35 minut. Biorąc pod uwagę wszystkie czynniki, ten przepis zarabia spoonacular wynik 79%, co jest dobre. Spróbuj Smażony Kurczak Z Orzecha Włoskiego, Kurczak Orzech Saute (Stir Fry), oraz Smażenie Brokułów Orzechowych dla podobnych przepisów.
Instrukcje
W dużej zamykanej plastikowej torbie połącz 1 łyżkę mąki kukurydzianej, 1 łyżeczkę oleju, sos sojowy, granulki bulionowe, imbir i chili w proszku; dodaj kurczaka. Uszczelnij worek i obróć, aby pokryć; wstaw do lodówki na 15 minut do 1 godziny.
Na dużej patelni lub woku nieprzywierającym smaż kurczaka i marynatę na pozostałym oleju, aż kurczak przestanie być różowy.
Usuń kurczaka łyżką cedzakową i utrzymuj ciepło. Na tej samej patelni smaż brokuły przez 8 minut.
Dodaj cebulę i czerwoną paprykę; smażyć przez 6-8 minut dłużej lub do momentu, gdy warzywa będą chrupiące.
Wróć kurczaka na patelnię.
Połącz pozostałą skrobię kukurydzianą i wodę, aż będą gładkie.
Dodaj na patelnię. Doprowadzić do wrzenia; gotować i mieszać przez 2 minuty lub do zgęstnienia.
Pożądane jest podawanie ryżu.