Smażony chilijski okoń morski z kaszą z dzikich grzybów i świeżym szpinakiem
Smażony chilijski okoń morski z kaszą z dzikich grzybów i świeżym szpinakiem może być tylko głównym daniem, którego szukasz. Na 6,63 zł / porcja, ten przepis Pokrowce 65% Twojego codziennego zapotrzebowania na witaminy i minerały. Jedna porcja tego dania zawiera ok. 53g białka, 46 g tłuszczu, oraz w sumie 935 kalorii. Ten przepis służy 4. Mieszanka śmietany, masło, olej canolan, i garść innych składników są wszystko, czego potrzeba, aby ten przepis tak przepyszne. Aby zużyć masło można śledzić to danie główne z Ciasto Z Masłem Cynamonowym jako deser. 1 osoba uznała ten przepis za smaczny i satysfakcjonujący. Jest to dobra opcja, jeśli podążasz za bezglutenowe i pescatariańskie dieta. Jest to drogie przepis dla fanów Południowej żywności. Ogólnie ten przepis zarabia świetny spoonacular wynik 91%. Spróbuj Smażony chilijski okoń morski z ziemniakami i sosem ziołowym, Pieczony dziki bas w paski z szałwią pomidorową " fondue, oraz Steki z tuńczyka zapiekane w sosie pomidorowo-szpinakowym dla podobnych receptur.
Instrukcje
Doprawić okonia solą i pieprzem.
W dużej patelni saute na średnim ogniu, dodać olej rzepakowy i podgrzać olej do lekkiego dymu.
Dodać 1 gałązkę świeżego tymianku do patelni saute i przesmażyć stronę Skórki okonia morskiego na 3/4 czasu gotowania około 7 minut. To da rybom piękną, chrupiącą skórę i złoty kolor.
Podczas gotowania ryby rozpocząć kaszę. W rondlu 2-ćwiartkowym dodać 2 łyżki masła i 1 gałązkę świeżego tymianku. Gdy masło zaczyna brązowieć, dodać grzyby i podsmażyć na złoty kolor. Używając drewnianej łyżki, wymieszaj kaszę, dodaj bulion z kurczaka i zmniejsz do gotowanego na wolnym ogniu. Gdy kasza zacznie zagęszczać koniec z grubą śmietaną i 1 łyżką masła. Doprawić solą i pieprzem, gdy będzie gotowy do podania, Usuń gałązkę tymianku. Trzymaj kaszę ciepłą w niskiej temperaturze.
Ostrożnie obróć rybę, aby zakończyć drugą stronę.
Usuń okonia morskiego i przytrzymaj w ciepłym miejscu.
W tej samej patelni saute, w tej samej temperaturze, dodać szpinak. Szybko zwiędnie. Szpinak udekorować pozostałym masłem i doprawić solą i pieprzem.
Do prezentacji podawać to danie w dużej misce do zupy. Za pomocą chochli, czerpać niewielką ilość kaszy na dno każdej miski.
Na kaszę nałożyć niewielką ilość szpinaku i wykończyć labraksem.
Dekoruj świeżym tymiankiem.
Polecane wino: Pinot Grigio, Gruener Veltliner, Pinot Noir
Seabass działa bardzo dobrze z Pinot Grigio, Gruener Veltliner i Pinot Noir. Ryby są tak różnorodne jak wino, więc trudno wybrać wina, które pasują do każdej ryby. Ostre białe wino, takie jak Pinot grigio lub Grüner Veltliner, pasuje do każdej białej ryby o delikatnym smaku. Mięsiste, silnie aromatyzowane ryby, takie jak łosoś i tuńczyk, poradzą sobie nawet z lekkim czerwonym winem, takim jak pinot noir. Możesz spróbować St. Michael-Eppan Anger Pinot Grigio. Recenzenci bardzo lubią to z 4.3 z 5 gwiazdek i cena około 23 dolarów za butelkę.
Św. Michał-Eppan Anger Pinot Grigio
W zależności od gleby i mikroklimatu, Pinot gris waha się od prostego codziennego wina aż do absolutnych górnych narośli. Ciepłe, nasłonecznione winnice w miejscach gniewu, z gliniastymi, wapiennymi glebami żwirowymi, są podręcznikowym przykładem. Gniew Alto Adige Pinot Grigio ma szlachetną strukturę, ładną równowagę i drobną kwasowość-dzięki czemu picie jest absolutną przyjemnością. Mocna Biel dobrze komponuje się z rybą i zupą rybną, pierś perliczki lub filet cielęcy.