Smażony Bas
Smażony bas może być tylko głównym daniem, którego szukasz. Ten przepis sprawia, że 6 porcji z 216 kalorii, 20g białka, oraz 10 g tłuszczu każdy. Na 1,87 zł za porcję, ten przepis okładki 14% Twojego codziennego zapotrzebowania na witaminy i minerały. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje mniej więcej 25 minut. Niewiele osób robiło ten przepis, a 1 powiedziałoby, że trafił w sedno. Jest to dobra opcja, jeśli podążasz za bezmleczne i pescatariańskie dieta. Udaj się do sklepu i podnieś wodę, filety w paski filety basowe, mąkę i kilka innych rzeczy, aby zrobić to dzisiaj. Aby zużyć cytrynę, możesz podążać za tym daniem głównym z Ciasteczka cytrynowe z lukrem cytrynowym Z łyżeczką wynik 45%, to danie jest całkiem dobre. Podobne przepisy to Smażony bas w paski z pomidorami smażonymi i koperkiem, Smażony Bas, oraz Pan Smażony Okoń Morski.
Instrukcje
Rozgrzać olej w głębokiej frytkownicy lub dużym rondlu do 350 stopni F (175 stopni C).
W misce ubijamy jajka i podlewamy wodą; odstawiamy do umycia jajka.
Filety basowe posypać po obu stronach przyprawą Cajun i pieprzem cytrynowym. Filety zagrzebać w mące i otrząsnąć nadmiar. Filety zanurzyć w umyciu jajecznym, a następnie zanurzyć w pokruszonych chipsach ziemniaczanych.
Smażyć rybę na rozgrzanej patelni, aż lekko rumiane, o 4 protokół na stronę.
Podawać z cytrynowymi klinami.