Smażone ziemniaki z sosem estragonowym

Smażone ziemniaki z sosem estragonowym
Nigdy nie możesz mieć zbyt wielu przepisów na przystawki, więc spróbuj smażonych ziemniaków z sosem estragonowym. Jedna porcja tego dania zawiera ok. 1G białka, 10 g tłuszczu, oraz w sumie 116 kalorii. Ten przepis służy 12 i kosztuje 37 centów za porcję. 211 osób wypróbowało i polubiło ten przepis. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje około 40 minut. Udaj się do sklepu i odbierz ziemniaki fingerling, estragon, olej z pestek winogron i kilka innych rzeczy, aby zrobić to dzisiaj. Jest to dobra opcja, jeśli podążasz za bezglutenowe, bezmleczne, całe 30 i wegetariańskie dieta. Wszystko biorąc pod uwagę, zdecydowaliśmy ten przepis zasługuje na spoonacular wynik 19%. Ten wynik nie jest zbyt dobry. Podobne przepisy to Ziemniaki Fingerling Ze Szczypiorkiem I Estragonem, Grillowane ziemniaki Fingerling z kremowym estragonem Vinaigrette, oraz Smażone ziemniaki miodowo-cytrynowe i pory.

Instrukcje

1
Przynieś ziemniaki, 1/4 szklanki soli koszernej, i8 szklanki wody do wrzenia w dużym rondlui gotować, aż ziemniaki będą miękkie, o 12 minut.
Składniki, których będziesz potrzebować
Sól KoszernaSól Koszerna
ZiemniakZiemniak
WodaWoda
2
Odcedzić; pozostawić do całkowitego ostygnięcia.Połówki ziemniaków wzdłuż. DO AHEAD: może być wykonany 1 dzień wcześniej. Kryj się i wyluzuj.
Składniki, których będziesz potrzebować
ZiemniakZiemniak
3
W małej misce ubić żółtko, sok z cytryny i szczyptę soli morskiej. Stopniowo, w 1/2 szklanki oliwy z oliwek, aż do majonezu. Wymieszać z szalotką i estragonem. Sezonto smak z pieprzem. Czy do przodu: może być 4 godziny do przodu. Kryj się i wyluzuj.
Składniki, których będziesz potrzebować
Sok Z CytrynySok Z Cytryny
Oliwa Z OliwekOliwa Z Oliwek
żółtko Jajażółtko Jaja
Sól MorskaSól Morska
EstragonEstragon
SzalotkaSzalotka
PieprzPieprz
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
TrzepaczkaTrzepaczka
Puszka Fasolki Szparagowej Po Francusku, OdsączonaPuszka Fasolki Szparagowej Po Francusku, Odsączona
4
Podgrzać Pozostałe 1 1/2 łyżeczki oliwy z oliwek w małejskillet na średnim ogniu.
Składniki, których będziesz potrzebować
Oliwa Z OliwekOliwa Z Oliwek
5
Dodać kaparyi smażyć, często mieszając, aż będzie chrupiący i złoty, 2-3 minuty. Za pomocą łyżki szczelinowej przenosimy papierowe ręczniki do osuszenia. DO AHEAD: może być wykonany 4 godziny wcześniej.
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
łyżka Szczelinowałyżka Szczelinowa
Ręczniki PapieroweRęczniki Papierowe
6
Odstawić w temperaturze pokojowej.
7
Wlać olej roślinny do dużego garnka do adepth 2". Dołącz termometr do głębokiego smażenia na stronie garnka.
Składniki, których będziesz potrzebować
Olej RoślinnyOlej Roślinny
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
GarnekGarnek
8
Rozgrzać olej na średnim termometrze heatuntil rejestruje 191°. pracując w batches, smażyć ziemniaki, aż będą chrupiące i ciemnegolden brown, 3-4 minuty.
Składniki, których będziesz potrzebować
ZiemniakZiemniak
Olej Do SmażeniaOlej Do Smażenia
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Termometr KuchennyTermometr Kuchenny
9
Drenaż na papertowels. Lekko doprawić solą morską.
Składniki, których będziesz potrzebować
Sól MorskaSól Morska
10
Ułożyć ciepłe ziemniaki na półmisku, pokroić. Łyżka majonezu na każdym; posypać kaparami.
Składniki, których będziesz potrzebować
MajonezMajonez
ZiemniakZiemniak
KaparyKapary
TrudnośćTwardy
Gotowe W40 m.
Porcje12
Ocena Zdrowia8
Magazyn