Smażone Tofu z pikantnym sosem imbirowo-sezamowym

Smażone Tofu z pikantnym sosem imbirowo-sezamowym
Jedna porcja tego dania zawiera ok. 2G białka, 2G tłuszczu, oraz w sumie 122 kalorie. Ten przepis służy 25 i kosztuje 19 centów za porcję. 1 osoba wypróbowała i polubiła ten przepis. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje około 25 minut. Udaj się do sklepu i odebrać sos sojowy, imbir, scallion, i kilka innych rzeczy, aby go dzisiaj. Jest to dobra opcja, jeśli podążasz za bezglutenowe i wegańskie dieta. Wszystko biorąc pod uwagę, zdecydowaliśmy ten przepis zasługuje na spoonacular wynik 12%. Ten wynik jest raczej zły. Spróbuj Smażone pudełko tofu Bento z sezamowym makaronem Soba i brokułami imbirowo-Marchewkowymi, Smażone na patelni Tofu z pikantnym sosem z trawy cytrynowej (Tofu Nuong Xa), oraz Chrupiące Tofu z Cruditami i sosem sezamowo-imbirowym dla podobnych receptur.

Instrukcje

1
W małej misce ubić sos sojowy z cukrem, czerwoną papryką, czosnkiem, olejem sezamowym, imbirem i nasionami sezamu.
Składniki, których będziesz potrzebować
5 Uncji Posiekanej Szczypiorku5 Uncji Posiekanej Szczypiorku
Papaja (hawajska), Pokrojona W Drobną KostkęPapaja (hawajska), Pokrojona W Drobną Kostkę
Szczypta Białego SezamuSzczypta Białego Sezamu
1 Funt Polędwicy Z Piersi Indyka, Pokrojonej W Kostkę O Wymiarach 1 Cala1 Funt Polędwicy Z Piersi Indyka, Pokrojonej W Kostkę O Wymiarach 1 Cala
Posiekane Krążki Papryczki Bananowej Lub Posiekane Ostre Papryczki Dowolnego RodzajuPosiekane Krążki Papryczki Bananowej Lub Posiekane Ostre Papryczki Dowolnego Rodzaju
Całe Migdały, Ze Skórką I PrażoneCałe Migdały, Ze Skórką I Prażone
Pasek Skórki CytrynowejPasek Skórki Cytrynowej
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
1 Opakowanie (3,3 Uncji) Błyskawicznej Mieszanki Do Przygotowania Białego Budyniu Czekoladowego1 Opakowanie (3,3 Uncji) Błyskawicznej Mieszanki Do Przygotowania Białego Budyniu Czekoladowego
Cukierki Peachie-oCukierki Peachie-o
2
Pokrój Tofu w poprzek na 8 cienkie płyty. Wysusz tofu ręcznikami papierowymi, naciskając, aż nie pozostanie wilgoć.
Składniki, których będziesz potrzebować
Sos Sojowy 1 łyżka Nasion SezamuSos Sojowy 1 łyżka Nasion Sezamu
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
8 Sztuk 1-uncjowych, Pojedynczo Pakowanych Paluszków Serowych8 Sztuk 1-uncjowych, Pojedynczo Pakowanych Paluszków Serowych
3
Na dużej patelni, ciepła 1/4 cala oleju, aż migotanie.
Składniki, których będziesz potrzebować
żółta Cebula, Obrana, Przekrojona Na Pół I Pokrojona Na Plasterki O Grubości 1/2 Calażółta Cebula, Obrana, Przekrojona Na Pół I Pokrojona Na Plasterki O Grubości 1/2 Cala
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Pecorino O Grubości 1/4 CalaPecorino O Grubości 1/4 Cala
4
Dodaj tofu i gotować na umiarkowanym ogniu, obracając raz, aż rumiane i chrupiące, o 8 protokół na stronę.
Składniki, których będziesz potrzebować
Sos Sojowy 1 łyżka Nasion SezamuSos Sojowy 1 łyżka Nasion Sezamu
5
Osuszyć na ręcznikach papierowych. Łyżka sos na smażone tofu i posypać szalotki.
Składniki, których będziesz potrzebować
Filiżanka Pokrojonej W Paski Gotowanej Piersi Z IndykaFiliżanka Pokrojonej W Paski Gotowanej Piersi Z Indyka
Propozycja Podania: Podawać Z MakaronemPropozycja Podania: Podawać Z Makaronem
Sos Sojowy 1 łyżka Nasion SezamuSos Sojowy 1 łyżka Nasion Sezamu
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
8 Sztuk 1-uncjowych, Pojedynczo Pakowanych Paluszków Serowych8 Sztuk 1-uncjowych, Pojedynczo Pakowanych Paluszków Serowych
6
Podawać z ryżem na parze.
Składniki, których będziesz potrzebować
Ryż GotowanyRyż Gotowany
TrudnośćTwardy
Gotowe W25 m.
Porcje25
Ocena Zdrowia3
Magazyn