Smażone Tofu z pikantnym sosem imbirowo-sezamowym
Jedna porcja tego dania zawiera ok. 2G białka, 2G tłuszczu, oraz w sumie 122 kalorie. Ten przepis służy 25 i kosztuje 19 centów za porcję. 1 osoba wypróbowała i polubiła ten przepis. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje około 25 minut. Udaj się do sklepu i odebrać sos sojowy, imbir, scallion, i kilka innych rzeczy, aby go dzisiaj. Jest to dobra opcja, jeśli podążasz za bezglutenowe i wegańskie dieta. Wszystko biorąc pod uwagę, zdecydowaliśmy ten przepis zasługuje na spoonacular wynik 12%. Ten wynik jest raczej zły. Spróbuj Smażone pudełko tofu Bento z sezamowym makaronem Soba i brokułami imbirowo-Marchewkowymi, Smażone na patelni Tofu z pikantnym sosem z trawy cytrynowej (Tofu Nuong Xa), oraz Chrupiące Tofu z Cruditami i sosem sezamowo-imbirowym dla podobnych receptur.
Instrukcje
W małej misce ubić sos sojowy z cukrem, czerwoną papryką, czosnkiem, olejem sezamowym, imbirem i nasionami sezamu.
Pokrój Tofu w poprzek na 8 cienkie płyty. Wysusz tofu ręcznikami papierowymi, naciskając, aż nie pozostanie wilgoć.
Na dużej patelni, ciepła 1/4 cala oleju, aż migotanie.
Dodaj tofu i gotować na umiarkowanym ogniu, obracając raz, aż rumiane i chrupiące, o 8 protokół na stronę.
Osuszyć na ręcznikach papierowych. Łyżka sos na smażone tofu i posypać szalotki.
Podawać z ryżem na parze.