Smażone piersi z kurczaka z sosem wiśniowo-portowym
Smażone piersi z kurczaka z sosem wiśniowo-portowym wymagają ok. 45 minut od początku do końca. Obserwujesz swoją figurę? Ten bezglutenowy, bezmleczny i wegetariański przepis ma 191 kalorii, 2G białka, oraz 2G tłuszczu na porcję. Na 95 centów za porcję, ten przepis okładki 6% Twojego codziennego zapotrzebowania na witaminy i minerały. Ten przepis służy 4. 1 osoba zrobiła ten przepis i zrobi to ponownie. Jeśli masz zmielony cynamon, oliwę z oliwek, rubinowy port i kilka innych składników pod ręką, możesz to zrobić. Przynosi wam to moje przepisy. Ogólnie ten przepis zarabia nie tak zajebisty spoonacular wynik 31%. Podobne przepisy to Pieprzone piersi z kaczki z sosem wiśniowo-portowym, Piersi z kaczki z sosem cytrusowo-wiśniowym, oraz Piersi kaczki z papryką w sosie wiśniowo-portowym.
Instrukcje
Rozgrzać oliwę z oliwek na dużej patelni nonstick na średnim ogniu.
Dodaj cebulę, curry, i cynamon; smażyć przez 2 protokół.
Posypać kurczaka solą i pieprzem, i dodać do patelni. Smażyć przez 2 minuty z każdej strony.
Dodać port, bulion, i konfitury, mieszając, aż konserwy stopić. Przykryć, zmniejszyć ogień, i gotować na wolnym ogniu przez 10 minut lub aż kurczak jest gotowy.