Smażone Krewetki Z Pomarańczą, Bazylią I Pernod
Need a danie główne bezglutenowe i pescatariańskie? Smażone krewetki z pomarańczy , bazylia & Pernod może być doskonałym przepisem, aby spróbować. Jedna porcja tego dania zawiera ok. 24g białka, 10 g tłuszczu, oraz w sumie 270 kalorii. Na $3.5 za porcję, ten przepis okładki 15% Twojego codziennego zapotrzebowania na witaminy i minerały. Ten przepis służy 4. 10 osób było zadowolonych, że wypróbowali ten przepis. Udaj się do sklepu i odbierz liście bazylii, sok z małży, pernod i kilka innych rzeczy, aby zrobić to dzisiaj. Aby zużyć niesolone masło można śledzić to danie główne z Pudding Czekoladowy Z Mleka Migdałowego jako deser. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje około 45 minut. Wszystko biorąc pod uwagę, zdecydowaliśmy ten przepis zasługuje na spoonacular wynik 45%. Ten wynik jest solidny. Spróbuj Smażone Karczochy Z Pernod, Smażone krewetki, groszek Snap & pistacje z bazylią, oraz Krewetki smażone ze świeżymi pomidorami, winem i bazylią dla podobnych receptur.
Instrukcje
Przynieś sok z małży i sok pomarańczowy do wrzenia na dużym ogniu w patelni 12-calowej, aż mieszanina zostanie zmniejszona o połowę, o 5 min. Tymczasem obrać i devein krewetki (aby zaoszczędzić czas, szukać "easy-peel" krewetki, które zostały już deveined). Szpatułką zeskrobać zredukowany sos do małej miseczki i odstawić. Bez płukania patelni, zwrócić go do wysokiej temperatury i dodać masło i czosnek; gotować, aż czosnek zaczyna skwierczeć, o 15 sekund.
Dodaj krewetki i smażyć, aż po prostu zaczyna tracić swój surowy kolor, 2 do 3 minuty, posypując lekko solą i pieprzem do smaku. Patelnia zacznie ciemnieć, gdy cukier z sosu gotuje; nie martw się, to tylko doda więcej smaku gotowemu sosowi.
Dodać zmniejszony sos i doprowadzić do gotowania na wolnym ogniu. Wymieszać w Pernod lub wermut i bazylii.
Wyjąć i wyrzucić ząbki czosnku, wyregulować przyprawy i podawać. Angel hair makaron lub ryż sprawia, że miły akompaniament.
24, Tłuszcz Jednonienasycony
Oceń ten przepis i zobacz opinie
10, Tłuszcz Wielonienasycony
Polecane wino: Pinot Grigio, Riesling, Sauvignon Blanc
Krewetki świetnie komponują się z Pinot Grigio, Riesling i Sauvignon Blanc. Te ostre białe wina dobrze sprawdzają się z krewetkami przygotowywanymi na różne sposoby, czy to z grilla, smażone, czy w sosie czosnkowym. Santa Margherita Pinot Grigio z 4.5 na 5 gwiazdek wydaje się dobrym meczem. Kosztuje około 26 dolarów za butelkę.
Santa Margherita Pinot Grigio
Blada słomkowożółta. Czysty, rześki zapach z intensywnymi, ale eleganckimi nutami pigwy. Świeże, harmonijne owoce wyróżniają się lekką słodyczą o długim finiszu pełnym Delikatnego, pikantnego smaku.