Smażone Krewetki Z Pomarańczą, Bazylią I Pernod

Smażone Krewetki Z Pomarańczą, Bazylią I Pernod
Need a danie główne bezglutenowe i pescatariańskie? Smażone krewetki z pomarańczy , bazylia & Pernod może być doskonałym przepisem, aby spróbować. Jedna porcja tego dania zawiera ok. 24g białka, 10 g tłuszczu, oraz w sumie 270 kalorii. Na $3.5 za porcję, ten przepis okładki 15% Twojego codziennego zapotrzebowania na witaminy i minerały. Ten przepis służy 4. 10 osób było zadowolonych, że wypróbowali ten przepis. Udaj się do sklepu i odbierz liście bazylii, sok z małży, pernod i kilka innych rzeczy, aby zrobić to dzisiaj. Aby zużyć niesolone masło można śledzić to danie główne z Pudding Czekoladowy Z Mleka Migdałowego jako deser. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje około 45 minut. Wszystko biorąc pod uwagę, zdecydowaliśmy ten przepis zasługuje na spoonacular wynik 45%. Ten wynik jest solidny. Spróbuj Smażone Karczochy Z Pernod, Smażone krewetki, groszek Snap & pistacje z bazylią, oraz Krewetki smażone ze świeżymi pomidorami, winem i bazylią dla podobnych receptur.

Instrukcje

1
Przynieś sok z małży i sok pomarańczowy do wrzenia na dużym ogniu w patelni 12-calowej, aż mieszanina zostanie zmniejszona o połowę, o 5 min. Tymczasem obrać i devein krewetki (aby zaoszczędzić czas, szukać "easy-peel" krewetki, które zostały już deveined). Szpatułką zeskrobać zredukowany sos do małej miseczki i odstawić. Bez płukania patelni, zwrócić go do wysokiej temperatury i dodać masło i czosnek; gotować, aż czosnek zaczyna skwierczeć, o 15 sekund.
Składniki, których będziesz potrzebować
1/2 Szklanki 100% Owoców Jagodowych Do Smarowania1/2 Szklanki 100% Owoców Jagodowych Do Smarowania
Krewetki (21 Do 25 Sztuk), Obrane I Pozbawione żyłek, Z OgonamiKrewetki (21 Do 25 Sztuk), Obrane I Pozbawione żyłek, Z Ogonami
Bita Polewa I Wiśnie Maraschino Z łodygami OpcjonalnieBita Polewa I Wiśnie Maraschino Z łodygami Opcjonalnie
Pęczek świeżego Szpinaku (okPęczek świeżego Szpinaku (ok
1/2 łyżeczki Bijol (kubańska Mieszanka Przypraw)1/2 łyżeczki Bijol (kubańska Mieszanka Przypraw)
Świeżo Mielony Czarny Pieprz (do Smaku)Świeżo Mielony Czarny Pieprz (do Smaku)
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Pigwy – Obrane, Pozbawione Gniazd Nasiennych I Pokrojone W ćwiartkiPigwy – Obrane, Pozbawione Gniazd Nasiennych I Pokrojone W ćwiartki
1 Litr (około 4 Szklanek) Gęstej śmietanki1 Litr (około 4 Szklanek) Gęstej śmietanki
Puszka Fasolki Szparagowej Po Francusku, OdsączonaPuszka Fasolki Szparagowej Po Francusku, Odsączona
2
Dodaj krewetki i smażyć, aż po prostu zaczyna tracić swój surowy kolor, 2 do 3 minuty, posypując lekko solą i pieprzem do smaku. Patelnia zacznie ciemnieć, gdy cukier z sosu gotuje; nie martw się, to tylko doda więcej smaku gotowemu sosowi.
Składniki, których będziesz potrzebować
1 Szklanka Dzikiego Ryżu, Dokładnie Opłukanego1 Szklanka Dzikiego Ryżu, Dokładnie Opłukanego
1/2 łyżeczki Bijol (kubańska Mieszanka Przypraw)1/2 łyżeczki Bijol (kubańska Mieszanka Przypraw)
Świeżo Mielony Czarny Pieprz (do Smaku)Świeżo Mielony Czarny Pieprz (do Smaku)
Żółto-zielona Lukrecja SznurkowataŻółto-zielona Lukrecja Sznurkowata
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Pigwy – Obrane, Pozbawione Gniazd Nasiennych I Pokrojone W ćwiartkiPigwy – Obrane, Pozbawione Gniazd Nasiennych I Pokrojone W ćwiartki
3
Dodać zmniejszony sos i doprowadzić do gotowania na wolnym ogniu. Wymieszać w Pernod lub wermut i bazylii.
Składniki, których będziesz potrzebować
WermutWermut
PernodPernod
1 Czerwona Cebula, Mała Kostka1 Czerwona Cebula, Mała Kostka
Świeżo Mielony Czarny Pieprz (do Smaku)Świeżo Mielony Czarny Pieprz (do Smaku)
4
Wyjąć i wyrzucić ząbki czosnku, wyregulować przyprawy i podawać. Angel hair makaron lub ryż sprawia, że miły akompaniament.
Składniki, których będziesz potrzebować
Angel Hair PastaAngel Hair Pasta
Plus Więcej, Aby Poluzować I Zagęścić SosPlus Więcej, Aby Poluzować I Zagęścić Sos
Po 1/8 łyżeczki Suszonego Tymianku, Bazylii I Rozmarynu, PokruszonychPo 1/8 łyżeczki Suszonego Tymianku, Bazylii I Rozmarynu, Pokruszonych
Z Sosem Wasabi I Imbirem (polecamy: Sos Hoboken Eddie's Hukilau Hanna)Z Sosem Wasabi I Imbirem (polecamy: Sos Hoboken Eddie's Hukilau Hanna)
1
Kalorie
1
240, tłuszcz
2
11, Kalorie Tłuszczowe
1
100, Tłuszcze Nasycone
2
6, białko
3
24, Tłuszcz Jednonienasycony
4
3, węglowodany
5
450, Cholesterol
6
195, Włókno
7
Foto: Scott Phillips
8
Oceń ten przepis i zobacz opinie
1
10, Tłuszcz Wielonienasycony
2
1, sód

Polecane wino: Pinot Grigio, Riesling, Sauvignon Blanc

Krewetki świetnie komponują się z Pinot Grigio, Riesling i Sauvignon Blanc. Te ostre białe wina dobrze sprawdzają się z krewetkami przygotowywanymi na różne sposoby, czy to z grilla, smażone, czy w sosie czosnkowym. Santa Margherita Pinot Grigio z 4.5 na 5 gwiazdek wydaje się dobrym meczem. Kosztuje około 26 dolarów za butelkę.
Santa Margherita Pinot Grigio
Santa Margherita Pinot Grigio
Blada słomkowożółta. Czysty, rześki zapach z intensywnymi, ale eleganckimi nutami pigwy. Świeże, harmonijne owoce wyróżniają się lekką słodyczą o długim finiszu pełnym Delikatnego, pikantnego smaku.
TrudnośćŚredni
Gotowe W45 m.
Porcje4
Ocena Zdrowia6
Magazyn