Smażony ryż z jarmużem
Smażony ryż z jarmużem to danie na 6 osób. Jedna porcja tego dania zawiera około 5 g białka , 10 g tłuszczu i łącznie 301 kalorii . Za 42 centy za porcję ten przepis pokrywa 8% dziennego zapotrzebowania na witaminy i minerały. 102 osoby były zadowolone, że wypróbowały ten przepis. Jest on dostarczany przez Allrecipes. Udaj się do sklepu i kup oliwę z oliwek, pieprz cayenne, ryż i kilka innych rzeczy, aby przygotować go już dziś. Od przygotowania do podania, ten przepis zajmuje około 35 minut . Jest to dobra opcja, jeśli stosujesz dietę bezglutenową i laktoowowegetariańską . Z wynikiem Spoonacular wynoszącym 52% , to danie jest dobre. Czarna fasola i brązowy ryż z czosnkowym jarmużem , pikantna zupa z soczewicy i czarnego ryżu z jarmużem, szpinakiem i porem oraz pieczona wołowina z podsmażaną kapustą i pieczonymi młodymi ziemniakami są bardzo podobne do tego przepisu.
Instrukcje
Umieść wkładkę do gotowania na parze w rondlu i napełnij wodą do poziomu tuż poniżej dna parowaru. Doprowadź wodę do wrzenia.
Dodaj jarmuż, przykryj i gotuj na parze, aż będzie prawie miękki, około 7–10 minut.
Rozgrzej oliwę z oliwek i masło na dużej patelni na średnim ogniu; smaż i mieszaj cebulę, seler, pieczarki, zieloną paprykę i czosnek w mieszance oliwy i masła, aż cebula będzie miękka, około 5 minut. Wymieszaj jarmuż i ryż z mieszanką, rozdrabniając ryż na ziarna łyżką podczas mieszania; dopraw suchą musztardą, pieprzem cayenne, solą i czarnym pieprzem. Smaż i mieszaj, aż ryż będzie gorący, około 5 minut.