Smażone przegrzebki z salsą ananasowo-ogórkową
Przepis smażone przegrzebki z salsą ananasowo-ogórkową może zaspokoić Twoje meksykańskie pragnienie w około 15 minut. Przepis ten służy 4. Jedna porcja zawiera 106 kalorii, 1G białka, oraz 9g tłuszczu. Na 1,49 zł za porcję, ten przepis okładki 5% twoje codzienne zapotrzebowanie na witaminy i minerały. 18 osób uznało ten przepis za przepyszny i satysfakcjonujący. Jeśli masz przegrzebki morskie, ananas, sól koszerną i kilka innych składników pod ręką, możesz to zrobić. Jest ona dostarczana przez Foodnetwork. Jest to dobra opcja, jeśli podążasz za bezglutenowe, całe 30 i wegańskie dieta. Z łyżką wynik 63% to danie jest całkiem dobre. Spróbuj Smażone Przegrzebki Z Salsą Ananasową, Imbirową I Cytrynową, Smażone Przegrzebki Z Ogolonym Koprem, Ogórkiem I Grejpfrutem, oraz Smażone przegrzebki z salsą Verde podobnych receptur.
Instrukcje
W misce wymieszać ogórek, ananas, kolendrę, czerwoną cebulę, sok z limonki, skórkę z limonki, jalapeno, sól i gorący sos. Smak i dostosować przyprawy, jeśli to konieczne.
Przegrzebki opłukać i osuszyć. Doprawić solą i pieprzem do smaku.
Rozgrzać olej na dużej patelni na średnim ogniu. Posiekać przegrzebki, nie przesuwając ich na patelni do złotego, około 2 do 3 minut na stronę. Układaj na talerzach i podawaj z obfitą polewą salsy.
Polecane wino: Chardonnay, Chenin Blanc, Pinot Noir
Chardonnay, Chenin Blanc i Pinot Noir to moje najlepsze typy na przegrzebki. Chardonnay i Chenin blanc to świetne zapałki do grillowanych lub przypalanych przegrzebków. Jeśli przegrzebki są dopasowane do boczku lub innych wędlin, spróbuj lekko schłodzonego pinot noir. Wino, którego można spróbować, to Brittan Chardonnay. Ma 4,8 z 5 gwiazdek, a butelka kosztuje około 52 dolarów.
![Brittan Chardonnay]()
Brittan Chardonnay
Wino ma bogate wyczucie w ustach i teksturę z ukrytymi tonami wanilii i kremowego dębu. Na podniebieniu znajdują się dojrzałe smaki owoców pestkowych, natomiast utrzymujące się na długim, eleganckim wykończeniu są nuty bergamotki i cytryny meyer. Bogaty owoc jest pięknie zrównoważony podniebieniem przyjemną kwasowością, dzięki czemu jest to wyjątkowe wino do połączenia z owocami morza, drobiem, bogatymi daniami wegetariańskimi i oczywiście doskonale dojrzewającymi serami.