Singapur Satay może być tylko głównym daniem, którego szukasz. Jedna porcja zawiera 218 kalorii, 28g białka, oraz 7G tłuszczu. Ten przepis serwuje 4 i kosztuje 3,16 USD za porcję. 26 osób zrobiło ten przepis i zrobiłoby go ponownie. Jeśli masz pod ręką cebulę, sos sojowy, mielony imbir i kilka innych składników, możesz to zrobić. Aby wykorzystać brązowy cukier, możesz podążać za tym daniem głównym z Babeczki brązowo-cukrowe z polewą brązowo-maślaną jako deser. Od przygotowania do talerza ten przepis zajmuje około 8 godzin i 30 minut. Jest to dobra opcja, jeśli śledzisz bezglutenowe i bezmleczne dieta. Jest dostarczany przez Allrecipes. Z łyżką wynik 60%, to danie jest dobre. Spróbuj Singapur Satay Kanapki, Singapurski Satay wieprzowy z ryżem cytrynowo-Curry, oraz Singapur Mai Zabawy dla podobnych przepisów.
Instrukcje
1
W dużej niereaktywnej misce wymieszaj cebulę, czosnek, trawę cytrynową, sos sojowy, olej arachidowy, kurkumę, brązowy cukier, kminek, imbir, sól i pieprz. Zachowaj około 2 łyżek marynaty w małej misce i wstaw do lodówki do czasu gotowania.
Pokrój każdą pierś kurczaka po przekątnej na 6 długich pasków i nawlecz Pasek kurczaka na jeden z namoczonych szaszłyków. Grilluj szaszłyki, często obracając i fastrygując zarezerwowaną marynatą, aż kurczak będzie ugotowany z brązowymi, chrupiącymi brzegami, 5 do 8 minut na szpikulec.
Składniki, których będziesz potrzebować
3 łyżki Startej Słodkiej Cebuli (lub Drobno, Drobno Posiekanej)