Sezamowe Ciasteczka Z Rodzynkami
Ciasteczka sezamowe z rodzynkami wymagają ok. 45 minut od początku do końca. Jedna porcja zawiera 248 kalorii, 5G białka, oraz 10 g tłuszczu. Na 66 centów za porcję, ten przepis okładki 11% Twojego codziennego zapotrzebowania na witaminy i minerały. Ten przepis służy 8. 1 osoba była pod wrażeniem tego przepisu. Jest to dobra opcja, jeśli podążasz za bezglutenowe i wegańskie dieta. Jeśli masz nasiona sezamu, mąka z brązowego ryżu, sól i kilka innych składników pod ręką, możesz to zrobić. Jest ona dostarczana przez Allrecipes. Wszystko biorąc pod uwagę, zdecydowaliśmy ten przepis zasługuje na spoonacular wynik 66%. Ten wynik jest solidny. Spróbuj Kotlety jagnięce sezamowe z sosem miodowo-Rodzynkowym, Spiced Date & Raisin Cookies (aka Hermit Cookies), oraz Ciasteczka Z Rumem I Rodzynkami dla podobnych receptur.
Instrukcje
Rozgrzej piekarnik do 350 stopni F (175 stopni C).
Zagotować 3/4 szklanki wody i dodać rodzynki. Gdy woda wróci do wrzenia, wyłącz ciepło.
Niech rodzynki pulchne przez co najmniej 10 minut.
Rodzynki dobrze odcedzić, a następnie grubo posiekać.
Toast nasiona sezamu mieszając je drewnianą łyżką w ciężkiej patelni saute na średnim ogniu.
Saute aż nasiona zaczynają trzeszczać, pop i zapach tosty; o 10 protokół.
Mąkę ryżową połączyć z owsem, solą i prażonym sezamem. Wymieszać sok jabłkowy, olej i wanilię do mieszanki mąki.
Uformuj ciasto na 8 dużych kulek.
Umieść każdą kulkę na nasmarowanych arkuszach ciastek lub papierze pergaminowym. Zwilż palce i spłaszczyć każdą piłkę, aż będzie 1/2 cala grubości.
Piec 25 minut lub do złotego koloru.
Przed wyjęciem ostudzić Patelnie.