Sezamowe Chipsy Wonton
Przepis sezamowe chipsy Wonton może zaspokoić Chińskie pragnienie w okolicy 30 minut. Ten przepis służy 40. Jedna porcja zawiera 69 kalorii, 1G białka, oraz 5G tłuszczu. Na 33 grosze za porcję, ten przepis okładki 2% Twojego codziennego zapotrzebowania na witaminy i minerały. 1 osoba była pod wrażeniem tego przepisu. Jeśli wygrałeś opakowania ton, grubą sól, skrobię kukurydzianą i kilka innych składników pod ręką, możesz to zrobić. Jest to dobra opcja, jeśli podążasz za bezmleczne dieta. Wszystko biorąc pod uwagę, zdecydowaliśmy ten przepis zasługuje na spoonacular wynik 21%. Ten wynik nie jest tak doskonały. Spróbuj Gorący Dip krabowy Rangoon z Sezamowymi chipsami Wonton, Tunan i tatar z awokado z kalifornijskim kawiorem na sezamowych chipsach Wonton, oraz Czosnek Parmezan Chipsy Wonton dla podobnych receptur.
Instrukcje
Wymieszać razem nasiona, sól, cukier i cayenne w małej misce. Wymieszać razem wodę i skrobię kukurydzianą osobno.
Rozgrzać olej w 5-litrowym ciężkim garnku na umiarkowanym ogniu, aż termometr o głębokim tłuszczu zarejestruje 182°.
Szczotka 1 Strona 2 owijki z mieszaniny skrobi kukurydzianej i posypać mieszaniną nasion. Otrząśnij nadmiar nasion i dodaj owijki do oleju, zasiane boki w dół. Smażyć, obracając się raz, na złoty kolor, około 10 sekund. (Niektóre nasiona odpadają podczas smażenia.)
Przenieś chipsy szczypcami do ręczników papierowych, aby osuszyć, a następnie zrób więcej, 2 na raz, w ten sam sposób.
* Możesz zrobić chipsy 3 dni wcześniej i przechowywać w hermetycznym pojemniku w temperaturze pokojowej.