Sezamowe Chipsy Wonton

Sezamowe Chipsy Wonton
Przepis sezamowe chipsy Wonton może zaspokoić Chińskie pragnienie w okolicy 30 minut. Ten przepis służy 40. Jedna porcja zawiera 69 kalorii, 1G białka, oraz 5G tłuszczu. Na 33 grosze za porcję, ten przepis okładki 2% Twojego codziennego zapotrzebowania na witaminy i minerały. 1 osoba była pod wrażeniem tego przepisu. Jeśli wygrałeś opakowania ton, grubą sól, skrobię kukurydzianą i kilka innych składników pod ręką, możesz to zrobić. Jest to dobra opcja, jeśli podążasz za bezmleczne dieta. Wszystko biorąc pod uwagę, zdecydowaliśmy ten przepis zasługuje na spoonacular wynik 21%. Ten wynik nie jest tak doskonały. Spróbuj Gorący Dip krabowy Rangoon z Sezamowymi chipsami Wonton, Tunan i tatar z awokado z kalifornijskim kawiorem na sezamowych chipsach Wonton, oraz Czosnek Parmezan Chipsy Wonton dla podobnych receptur.

Instrukcje

1
Wymieszać razem nasiona, sól, cukier i cayenne w małej misce. Wymieszać razem wodę i skrobię kukurydzianą osobno.
Składniki, których będziesz potrzebować
Skrobia KukurydzianaSkrobia Kukurydziana
Mielony Pieprz CayenneMielony Pieprz Cayenne
NasionaNasiona
CukierCukier
WodaWoda
SólSól
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Cukierki Peachie-oCukierki Peachie-o
2
Rozgrzać olej w 5-litrowym ciężkim garnku na umiarkowanym ogniu, aż termometr o głębokim tłuszczu zarejestruje 182°.
Składniki, których będziesz potrzebować
Olej Do SmażeniaOlej Do Smażenia
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Termometr KuchennyTermometr Kuchenny
GarnekGarnek
3
Szczotka 1 Strona 2 owijki z mieszaniny skrobi kukurydzianej i posypać mieszaniną nasion. Otrząśnij nadmiar nasion i dodaj owijki do oleju, zasiane boki w dół. Smażyć, obracając się raz, na złoty kolor, około 10 sekund. (Niektóre nasiona odpadają podczas smażenia.)
Składniki, których będziesz potrzebować
Skrobia KukurydzianaSkrobia Kukurydziana
NasionaNasiona
Gruby Czerwony CukierGruby Czerwony Cukier
Olej Do SmażeniaOlej Do Smażenia
4
Przenieś chipsy szczypcami do ręczników papierowych, aby osuszyć, a następnie zrób więcej, 2 na raz, w ten sam sposób.
Składniki, których będziesz potrzebować
ChipsyChipsy
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Ręczniki PapieroweRęczniki Papierowe
SzczypceSzczypce
1
* Możesz zrobić chipsy 3 dni wcześniej i przechowywać w hermetycznym pojemniku w temperaturze pokojowej.
Składniki, których będziesz potrzebować
ChipsyChipsy
TrudnośćTwardy
Gotowe W30 m.
Porcje40
Ocena Zdrowia2
Magazyn