Serowy Pieczony Bakłażan
Serowy pieczony bakłażan to bezglutenowe i pierwotne przepis z 6 porcjami. Jedna porcja tego dania zawiera ok. 13g białka, 14g tłuszczu, oraz w sumie 228 kalorii. Na 1,69 zł za porcję, ten przepis okładki 23% Twojego codziennego zapotrzebowania na witaminy i minerały. Ten przepis jest lubiany przez 1 smakoszy i kucharzy. Udaj się do sklepu i odebrać bakłażan, ser mozzarella, liście szpinaku, i kilka innych rzeczy, aby go dzisiaj. Świetnie sprawdza się jako przystawka. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje mniej więcej 1 godzina. Jest ona dostarczana przez Allrecipes. Ogólnie ten przepis zarabia całkiem dobry spoonacular wynik 78%. Podobne przepisy to Tandetne Pieczone Bakłażany Pizza, Serowy makaron zapiekany z bakłażanem i karczochami, oraz Chrupiące pieczone frytki z bakłażanem z sosem marinara (akan bakłażan parmezan frytki!).
Instrukcje
Rozgrzej piekarnik do 350 stopni F (175 stopni C).
Posmaruj plastry bakłażana oliwą z oliwek po obu stronach i umieść je na blasze do pieczenia.
Posypać czosnek w proszku na wierzchu.
Podgrzać 2 łyżki oliwy z oliwek na dużej patelni na średnim ogniu.
Dodać cebulę, czosnek, pomidory i szpinak. Gotować i mieszać przez kilka minut, aż pachnące, a pomidory uwolniły swoje soki. W średniej misce wymieszaj 1/2 szklanki sera ricotta, 1/2 szklanki sera mozzarella i 1/2 szklanki parmezanu. Odstawić.
Umieść plastry bakłażana w wysmarowanym naczyniu do pieczenia 9x13 cali. Top z mieszanki szpinaku. Mieszankę serową rozłóż na szpinaku i rozłóż na cienką warstwę.
Polać warstwą sera sosem spaghetti.
Na wierzch posypać pozostałą mozzarellą i parmezanem.
Posypać włoską przyprawą.
Piec przez 30 minut w nagrzanym piekarniku lub do ogrzania, a bakłażan łatwo przebić widelcem.