Serowe kotlety wieprzowe z pikantnymi jabłkami
Serowe kotlety wieprzowe z pikantnymi jabłkami mogą być tylko głównym daniem, którego szukasz. Jedna porcja tego dania zawiera ok. 36g białka, 22g tłuszczu, oraz w sumie 395 kalorii. Ten przepis służy 4 i kosztuje $2.1 za porcję. 1 osoba była pod wrażeniem tego przepisu. Mieszanka cebuli, kotlety wieprzowe, masło i garść innych składników to wszystko, czego potrzeba, aby ten przepis był tak aromatyczny. Aby zużyć masło można śledzić to danie główne z Ciasto Z Masłem Cynamonowym jako deser. Jest ona dostarczana przez Allrecipes. Jest to dobra opcja, jeśli podążasz za bezglutenowe dieta. Ogólnie ten przepis zarabia całkiem dobry spoonacular wynik 54%. Spróbuj Serowe kotlety wieprzowe z pikantnymi jabłkami, Kotlety wieprzowe i sos jabłkowy: pieczone polędwiczki wieprzowe z jabłkami, oraz Kotlety schabowe z jabłkami dla podobnych receptur.
Instrukcje
Przygotuj grill na duże ciepło.
Podczas gdy grill się nagrzewa, roztopić masło na patelni na średnim ogniu.
Dodać cebulę i gotować do miękkości. Doprawić płatkami czerwonej papryki, a następnie dodać pokrojone w plasterki jabłko. Wymieszać z cukrem i octem balsamicznym i gotować na wolnym ogniu przez 5 minut, lub aż jabłka będą miękkie i złociste.
Kotlety schabowe doprawić solą i pieprzem. Grillować przez 3 do 5 minut na stronę, w zależności od grubości. Cebulę i jabłka łyżka na wierzchu kotlety, i top z plasterkiem sera Cheddar. Przykryj grill i gotuj przez około 3 minuty, aż ser się roztopi i bulgotnie.
Polecane wino: Chardonnay, Pinot Noir, Riesling
Kotlety schabowe świetnie komponują się z Chardonnay, Pinot Noir i Riesling. Chardonnay pasuje do prostych kotletów lub kotletów w sosie maślanym lub śmietanowym, wytrawny riesling uzupełnia słodkie dodatki, takie jak musztarda MIODOWA lub jabłka, a pinot noir jest bezpiecznym wyborem dla dań wieprzowych w ogóle. Lapis Luna Chardonnay z 4.7 na 5 gwiazdek wydaje się być dobrym meczem. Kosztuje około 13 dolarów za butelkę.
Lapis Luna Chardonnay
Skórka pomarańczowa, dojrzały ananas, tosty i wanilia na nosie. Pełnowartościowe, świeże i żywe, z bujną białą brzoskwinią i dojrzałymi smakami jabłek, które prowadzą do pikantnego wykończenia z masłem.