Sernik Z Marmurkową Białą Czekoladą
Ten przepis służy 12. Jedna porcja zawiera 348 kalorii, 6G białka, oraz 28g tłuszczu. Na 1,07 zł za porcję, ten przepis okładki 5% Twojego codziennego zapotrzebowania na witaminy i minerały. Mieszanka czekolady piekarskiej, Cukier, ciasteczka waflowe czekoladowe i garść innych składników to wszystko, czego potrzeba, aby ten przepis był tak smaczny. Ten przepis z Kraft Recipes ma 1 fanów. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje mniej więcej 4 godziny i 55 minut. Z łyżeczką wynik 13%, to danie jest raczej złe. Podobne przepisy to Sernik Czekoladowo-Marmurkowy Z Białej Czekolady, Sernik Czekoladowy Marmurkowy, oraz Sernik Czekoladowo-Marmurkowy.
Instrukcje
Rozgrzej piekarnik do 177°, jeśli używasz srebrnej 9-calowej patelni springform (lub do325, jeśli używasz ciemnej nonstick 9-calowej patelni springform).
Zmiksować pokruszone wafle i masło. Naciśnij mocno na dno patelni.
Beat twarożek, cukier i wanilia w dużej misce z mikserem elektrycznym na średniej prędkości, aż dobrze wymieszane.
Dodać jajka, po jednym na raz, mieszając na małej prędkości po każdym dodaniu, aż do wymieszania.
Wyjąć 1 szklankę mieszanki twarogu; umieścić w małej misce.
Dodać roztopioną półsłodką czekoladę; mieszać aż do dobrze wymieszanego.
Dodaj roztopioną białą czekoladę do pozostałej mieszanki twarogowej; dobrze wymieszaj. Łyżka mieszanek półsłodkiej i białej czekolady na przemian na skorupie. Obracaj nożem, aby marbleize.
Piec 40 minut lub do środka jest prawie ustawiony. Uruchom mały nóż lub szpatułkę wokół boku patelni, aby poluzować ciasto; ostudzić przed usunięciem krawędzi patelni. Przechowywać w lodówce 4 godziny lub na noc.
Dekoruj według uznania. Resztki sernika przechowywać w lodówce.