Sernik Karmelowy Solony
Jedna porcja zawiera 508 kalorii, 6G białka, oraz 32G tłuszczu. Ten przepis służy 6 i kosztuje $1.04 za porcję. Jest to dobra opcja, jeśli podążasz za bezglutenowe i wegetariańskie dieta. Jeśli masz pod ręką cukier, masło, jajka i kilka innych składników, możesz to zrobić. Ten przepis jest lubiany przez 1 smakoszy i kucharzy. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje około 4 godziny i 30 minut. Wszystko biorąc pod uwagę, zdecydowaliśmy ten przepis zasługuje na spoonacular wynik 13%. Ten wynik nie jest taki super. Podobne przepisy to Sernik Karmelowy Solony, Sernik Solony Karmelowy, oraz Sernik z pekanem i solonym karmelem.
Instrukcje
W dużej misce, ubić Serek i cukier na średniej prędkości, aż będzie gładka. Ubić jajka, po 1 na raz, a następnie ubić śmietanę.
Wlać ciasto do sześciu 5-uncji ramekins lub kubki budyniu.
Ustaw ramekiny na małej patelni i ustaw patelnię na środku piekarnika.
Dodaj tyle gorącej wody do patelni, aby dotrzeć do połowy boków ramekins.
Pieczemy serniki przez 10 minut, aż do momentu, gdy zostaną ustawione na brzegach, ale w środku nadal będą dość jiggly. Wyłącz piekarnik i pozostaw serniki na 1 godzinę.
Przenieść ramekins do stojaka i ostudzić całkowicie.
W ciężkim średnim rondlu podgrzać syrop kukurydziany. Wymieszać cukier i gotować na umiarkowanie wysokim ogniu, bez zakłóceń, aż powstanie głęboki bursztynowy karmel, około 9 minut. Z ognia ostrożnie wymieszać masło długą drewnianą łyżką. Śmietanę wymieszać cienkim strumieniem.
Przenieść karmel do żaroodpornego dzbanka i ostudzić. Wymieszać 3/4 łyżeczki fleur de sel.
Wlać 1 1/2 łyżki karmelu na każdy sernik i zawirować, aby pokryć wierzchy. Jeśli karmel jest zbyt gęsty, ogrzej go w kuchence mikrofalowej w odstępach 10 sekund. Przechowywać w lodówce serniki do ostygnięcia, co najmniej 3 godziny.
Tuż przed podaniem posypać fleur de sel.