Sernik Dyniowy
Ten przepis służy 8. Na $1.97 za porcję, ten przepis okładki 16% Twojego codziennego zapotrzebowania na witaminy i minerały. Jedna porcja tego dania zawiera mniej więcej 11g białka, 65 g tłuszczu, oraz w sumie 748 kalorii. 1 osoba zrobiła ten przepis i zrobi to ponownie. Mieszanka mielonego cynamonu, śmietany, granulowanego cukru klonowego i garść innych składników to wszystko, czego potrzeba, aby ten przepis był tak przepyszny. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje około 3 godziny i 50 minut. Z łyżeczką wynik 36%, to danie nie jest tak wybitny. Spróbuj California Pizza Kitchen Sernik dyniowy - jest to idealny sernik na jesienne wakacje, ich sernik nie jest już tajemnicą, Ciasteczka z dyni i przyprawy z dyni serniki Brownies, oraz Sernik dyniowy francuskie tosty Roll up z sosem dyniowym # SundaySupper dla podobnych receptur.
Instrukcje
W robocie kuchennym pulsuj połamane gingersnaps, aż zostaną drobno zmielone.
Przełożyć okruchy do średniej miski i wymieszać z roztopionym masłem. Pat okruchy równomiernie na dnie 9-calowy springform patelni. Przykryj dno i bok patelni jednym dużym arkuszem folii.
Piec przez 8 do 10 minut, aż skorupa będzie jędrna.
Niech skorupa ostygnie do temperatury pokojowej.
Lekko naoliwić wycięte boki dyni.
Umieść dynię, przyciąć stronę w dół, na obramowanej blasze do pieczenia.
Piec do miękkości, około 1 godziny. Wyjąć miąższ i odmierzyć 2 filiżanki.
Przełożyć do robota kuchennego i puree.
Zmniejsz temperaturę piekarnika do 32
W dużej misce, za pomocą ręcznego miksera elektrycznego, ubić zmiękczony serek, aż będzie gładki.
Dodać cynamon, imbir, ziele angielskie, goździki, sól i połowę cukru klonowego i ubić do połączenia.
Dodaj pozostały cukier klonowy i beat aż włączone. Zeskrobać bok miski i ubić w puree z dyni, a następnie ciężkiej śmietany.
Dodać jajka, po jednym na raz, ubijając do wymieszania. Ponownie zeskrobać bok miski i ubijać, aż do całkowitego wymieszania, około 1 minuty.
Na patelnię z dyni Wlać ciasto sernikowe.
Ustaw patelnię w naczyniu do pieczenia lub małej patelni do pieczenia.
Dodaj wystarczająco gorącej wody do naczynia, aby dotrzeć do połowy boku patelni springform.
Piec sernik przez 1 godzinę, lub do momentu, aż ustawi się na brzegach i lekko jiggly w środku. Wyłącz piekarnik, zamknij drzwiczki piekarnika i pozostaw w serniku na około 1 godzinę.
Przenieś sernik do drucianego stojaka i pozostaw do całkowitego ostygnięcia. Przykryć folią i przechowywać w lodówce na noc.
Zdjąć folię i pierścień formy sprężynowej. Za pomocą gorącego noża pokroić sernik w kliny, przepłukując ostrze gorącą wodą między każdym plasterkiem.
Przełożyć na talerze i podawać.