Sernik czekoladowo-makadamia

Sernik czekoladowo-makadamia
Sernik Czekoladowy Macadamia to deser na 12 osób. Jedna porcja zawiera 925 kalorii , 14 g białka i 79 g tłuszczu . Za 3,27 USD za porcję ten przepis pokrywa 22% dziennego zapotrzebowania na witaminy i minerały. Ten przepis z Taste of Home wymaga gęstej śmietanki do ubijania, czekolady do pieczenia, mielonych orzechów makadamia i okruchów wafla czekoladowego. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje około 1 godziny i 30 minut . 1 osoba wypróbowała i polubiła ten przepis. Ogólnie rzecz biorąc, ten przepis uzyskał dobry wynik łyżką wynoszący 44% . Podobne przepisy obejmują Batony Sernika Czekoladowego Macadamia , Sernik Z Białą Czekoladą Z Orzechami Macadamia i Karmelem oraz Kubki Sernika Z Białą Czekoladą Macadamia – Niskowęglowodanowe i Bezglutenowe .

Instrukcje

1
W małej misce wymieszaj okruszki waflowe, orzechy i cukier; wymieszać z masłem i ekstraktem migdałowym. Naciśnij spód natłuszczonej 10-calowej formy. forma do pieczenia.
Składniki, których będziesz potrzebować
1/4 Szklanki Zmielonych Orzechów Makadamia1/4 Szklanki Zmielonych Orzechów Makadamia
Wiórki Czekoladowe I Orzechy MakadamiaWiórki Czekoladowe I Orzechy Makadamia
Wiórki Białej Czekolady I Posiekane Orzechy MakadamiaWiórki Białej Czekolady I Posiekane Orzechy Makadamia
Wiórki Białej Czekolady I Posiekane Orzechy MakadamiaWiórki Białej Czekolady I Posiekane Orzechy Makadamia
Zielone Oliwki Z Pimientos, Około 16 Dużych OliwekZielone Oliwki Z Pimientos, Około 16 Dużych Oliwek
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Opcjonalnie Pocałunki Z Bitą śmietaną I Miniaturowymi CzekoladamiOpcjonalnie Pocałunki Z Bitą śmietaną I Miniaturowymi Czekoladami
1 (8 Uncji) Pojemnik Lekkiej Bitej Polewy (takiej Jak Cool Whip®)1 (8 Uncji) Pojemnik Lekkiej Bitej Polewy (takiej Jak Cool Whip®)
2
Piec w temperaturze 350° przez 10 minut. Studzimy na drucianej kratce. Zmniejsz temperaturę do 325°.
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Pomarańcze, Pokrojone W Plasterki I Przekrojone Na PółPomarańcze, Pokrojone W Plasterki I Przekrojone Na Pół
Opakowanie Mrożonej Kukurydzy, Rozmrożone, OdsączoneOpakowanie Mrożonej Kukurydzy, Rozmrożone, Odsączone
3
W kuchence mikrofalowej rozpuść białą czekoladę przy mocy 70% przez 1 minutę; zamieszać. Podgrzewaj w kuchence mikrofalowej w dodatkowych odstępach 10–20 sekund, mieszając, aż masa będzie gładka. Fajny.
Składniki, których będziesz potrzebować
Biała CzekoladaBiała Czekolada
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Mieszanka Warzyw KalifornijskichMieszanka Warzyw Kalifornijskich
4
W dużej misce ubij serek śmietankowy, cukier, mąkę i wanilię, aż dobrze się wymieszają.
Składniki, których będziesz potrzebować
Opakowania Serka śmietankowego O Temperaturze Pokojowej Plus 2 (8 Uncji) Opakowania Bitego Serka śmietankowegoOpakowania Serka śmietankowego O Temperaturze Pokojowej Plus 2 (8 Uncji) Opakowania Bitego Serka śmietankowego
Miód CytrusowyMiód Cytrusowy
Lorann Profesjonalna Kuchnia®Lorann Profesjonalna Kuchnia®
Żółto-zielona Lukrecja SznurkowataŻółto-zielona Lukrecja Sznurkowata
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
1 (8 Uncji) Pojemnik Lekkiej Bitej Polewy (takiej Jak Cool Whip®)1 (8 Uncji) Pojemnik Lekkiej Bitej Polewy (takiej Jak Cool Whip®)
5
Dodaj jajka; ubijaj na niskiej prędkości, aż do połączenia.
Składniki, których będziesz potrzebować
2 łyżki świeżo Wyciśniętej Cytryny Lub Do Smaku2 łyżki świeżo Wyciśniętej Cytryny Lub Do Smaku
6
Wyjmij 1 filiżankę i odłóż na bok. Wymieszaj roztopioną białą czekoladę z pozostałą mieszaniną serka śmietankowego; ubijaj tylko do połączenia.
Składniki, których będziesz potrzebować
Biała CzekoladaBiała Czekolada
Opakowania Serka śmietankowego O Temperaturze Pokojowej Plus 2 (8 Uncji) Opakowania Bitego Serka śmietankowegoOpakowania Serka śmietankowego O Temperaturze Pokojowej Plus 2 (8 Uncji) Opakowania Bitego Serka śmietankowego
7
Wylać na skorupę.
Składniki, których będziesz potrzebować
Słoik Bezpestkowych Konfitur MalinowychSłoik Bezpestkowych Konfitur Malinowych
8
W kuchence mikrofalowej rozpuść kawałki czekolady; mieszaj, aż będzie gładkie. Lekko ostudzić. Wymieszaj zarezerwowaną mieszaninę serka śmietankowego; nakładać łyżkami na nadzienie.
Składniki, których będziesz potrzebować
2 Szklanki (12 Uncji) Słodko-gorzkiej (60% Kakao) Kawałków Czekolady (zalecane: Ghiradelli)2 Szklanki (12 Uncji) Słodko-gorzkiej (60% Kakao) Kawałków Czekolady (zalecane: Ghiradelli)
Opakowania Serka śmietankowego O Temperaturze Pokojowej Plus 2 (8 Uncji) Opakowania Bitego Serka śmietankowegoOpakowania Serka śmietankowego O Temperaturze Pokojowej Plus 2 (8 Uncji) Opakowania Bitego Serka śmietankowego
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Mieszanka Warzyw KalifornijskichMieszanka Warzyw Kalifornijskich
9
Przecinaj nadzienie nożem, aby wymieszać czekoladową masę.
Składniki, których będziesz potrzebować
Posypka W Kształcie SercaPosypka W Kształcie Serca
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
2 1/2 Szklanki Bulionu Z Kurczaka I Więcej, Aby Poluzować I Zagęścić Sos2 1/2 Szklanki Bulionu Z Kurczaka I Więcej, Aby Poluzować I Zagęścić Sos
10
Połóż patelnię na blasze do pieczenia.
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Pillsbury® Creamy Supreme® Lukier WaniliowyPillsbury® Creamy Supreme® Lukier Waniliowy
1/4 Szklanki Surowych Orzechów Nerkowca (opcjonalnie)1/4 Szklanki Surowych Orzechów Nerkowca (opcjonalnie)
11
Piec w temperaturze 325° przez 55-60 minut lub do momentu, aż środek prawie się zetnie. Studzimy na metalowej kratce przez 10 minut. Ostrożnie przesuń nóż po krawędzi patelni, aby poluzować. Schłodzić 1 godzinę dłużej.
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Pomarańcze, Pokrojone W Plasterki I Przekrojone Na PółPomarańcze, Pokrojone W Plasterki I Przekrojone Na Pół
Opakowanie Mrożonej Kukurydzy, Rozmrożone, OdsączoneOpakowanie Mrożonej Kukurydzy, Rozmrożone, Odsączone
2 1/2 Szklanki Bulionu Z Kurczaka I Więcej, Aby Poluzować I Zagęścić Sos2 1/2 Szklanki Bulionu Z Kurczaka I Więcej, Aby Poluzować I Zagęścić Sos
1/4 Szklanki Surowych Orzechów Nerkowca (opcjonalnie)1/4 Szklanki Surowych Orzechów Nerkowca (opcjonalnie)
12
W rondlu na małym ogniu rozpuścić półsłodką czekoladę ze śmietaną; mieszaj, aż będzie gładkie. Lekko ostudzić.
Składniki, których będziesz potrzebować
Półsłodka CzekoladaPółsłodka Czekolada
świeże Wiśnie Rainier, Wypestkowane I Przekrojone Na Połówkiświeże Wiśnie Rainier, Wypestkowane I Przekrojone Na Połówki
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Sól Koszerna, Podzielona, Plus Więcej Do PosypaniaSól Koszerna, Podzielona, Plus Więcej Do Posypania
13
Rozsmarować na serniku. Studzimy na metalowej kratce przez 10 minut. Przechowywać w lodówce przez 4 godziny lub przez noc.
Składniki, których będziesz potrzebować
Świeżo Mielony Czarny Pieprz (do Smaku)Świeżo Mielony Czarny Pieprz (do Smaku)
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Pomarańcze, Pokrojone W Plasterki I Przekrojone Na PółPomarańcze, Pokrojone W Plasterki I Przekrojone Na Pół
14
Resztki przechowuj w lodówce.
15
Udekoruj wiórkami czekolady i orzechami makadamia.
Składniki, których będziesz potrzebować
Wiórki CzekoladoweWiórki Czekoladowe
Opakowanie Pojedynczo Porcjowane, Schłodzone Ciasto Z Białymi Kawałkami Orzechów MakadamiaOpakowanie Pojedynczo Porcjowane, Schłodzone Ciasto Z Białymi Kawałkami Orzechów Makadamia

Polecane wino: Późne żniwa Riesling, Lambrusco Dolce, Sauternes

Riesling z późnego zbioru, Lambrusco Dolce i Sauternes to świetny wybór na sernik. Do sernika (bez czekolady) bezpieczne są białe wina deserowe, ale słodkie lambrusco będzie dobrze współgrać z klasycznym sernikiem truskawkowym. Riesling Angel Late Harvest z oceną 5 na 5 gwiazdek wydaje się dobrym wyborem. Kosztuje około 19 dolarów za butelkę.
Riesling Angel z późnych zbiorów
Riesling Angel z późnych zbiorów
Messina Hof's Angel to rześkie, słodkie wino deserowe, zbierane z ostatniego zbioru Rieslinga, gdy winogrona przypominają rodzynki. Doskonale komponuje się z owocami, sernikiem oraz lekkimi, słodkimi deserami czekoladowymi.
TrudnośćEkspert
Gotowe W1 h, 30 m.
Porcje12
Ocena Zdrowia11
Rodzaje PotrawDesery
Magazyn