Sernik cytrusowy z jagodami

Sernik cytrusowy z jagodami
Na 1,12 zł za porcję, ten przepis okładki 6% Twojego codziennego zapotrzebowania na witaminy i minerały. Ten przepis sprawia, że 16 porcji z 455 kalorii, 7G białka, oraz 36 g tłuszczu każdy. 1 osoba zrobiła ten przepis i zrobi to ponownie. Mieszanka skórki pomarańczowej, malin, żółtek i garść innych składników to wszystko, czego potrzeba, aby ten przepis był tak smaczny. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje około 14 godzin i 5 minut. Jest to dobra opcja, jeśli podążasz za Wegetariańskie dieta. Wszystko biorąc pod uwagę, zdecydowaliśmy ten przepis zasługuje na spoonacular wynik 14%. Ten wynik nie jest taki super. Spróbuj Ciasto z cytrusami i jagodami, Ciasto winne o zapachu cytrusów ze świeżymi jagodami, oraz Sernik z jagodami dla podobnych receptur.

Instrukcje

1
Przesuń stojak piekarnika do najniższej pozycji.
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
PiekarnikPiekarnik
2
Piekarnik rozgrzać do 191°. lekko nasmarować 10-calową sprężynową patelnię. W średniej misce, wymieszać wszystkie składniki skórki, za pomocą rąk. Naciśnij jedną trzecią mieszaniny równomiernie na dnie patelni. Naciśnij pozostałą mieszaninę w połowie strony patelni.
Składniki, których będziesz potrzebować
1/2 Opakowania Mrożonego Ciasta Francuskiego (1 Arkusz), Rozmrożonego1/2 Opakowania Mrożonego Ciasta Francuskiego (1 Arkusz), Rozmrożonego
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Patelnia SpringformPatelnia Springform
2 Tubki (po 16-1/2 Uncji Każda) Schłodzonego Ciasta Na Ciasteczka Z Masłem Orzechowym, Zmiękczonego2 Tubki (po 16-1/2 Uncji Każda) Schłodzonego Ciasta Na Ciasteczka Z Masłem Orzechowym, Zmiękczonego
PiekarnikPiekarnik
3
Piec 8 do 10 minut lub do jasnego złotego koloru.
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
PiekarnikPiekarnik
4
W dużej misce, beat twarogu, 1 3/4 szklanki cukru, 3 łyżki mąki, skórka pomarańczowa, skórka cytrynowa i sól z mikserem elektrycznym na średniej prędkości o 1 minutę lub do gładkiej. Ubić jajka, 2 żółtka i 1/4 szklanki śmietany ubijającej, ubijając na małej prędkości, aż do dobrze wymieszanego.
Składniki, których będziesz potrzebować
Krem Do BiciaKrem Do Bicia
Serek śmietankowySerek śmietankowy
Skórka PomarańczowaSkórka Pomarańczowa
Skórka Z CytrynySkórka Z Cytryny
żółtko Jajażółtko Jaja
Mąka UniwersalnaMąka Uniwersalna
CukierCukier
JajkoJajko
SólSól
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Mikser RęcznyMikser Ręczny
2 Tubki (po 16-1/2 Uncji Każda) Schłodzonego Ciasta Na Ciasteczka Z Masłem Orzechowym, Zmiękczonego2 Tubki (po 16-1/2 Uncji Każda) Schłodzonego Ciasta Na Ciasteczka Z Masłem Orzechowym, Zmiękczonego
5
Wlać do upieczonej Skórki (patelnia będzie pełna).
Składniki, których będziesz potrzebować
1/2 Opakowania Mrożonego Ciasta Francuskiego (1 Arkusz), Rozmrożonego1/2 Opakowania Mrożonego Ciasta Francuskiego (1 Arkusz), Rozmrożonego
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
PatelniaPatelnia
6
Piec 20 minut.
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
PiekarnikPiekarnik
7
Obniżyć temperaturę pieca do 149°.
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
PiekarnikPiekarnik
8
Piec około 35 minut dłużej lub do środka jest ustawiony. (Nie wkładaj noża, ponieważ dziura może spowodować pęknięcie sernika.) Wyłączyć piekarnik i pozostawić sernik w piekarniku 15 minut. Schłodzić w patelni na stojaku chłodzącym 15 minut.
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Stojak Na DrutyStojak Na Druty
PiekarnikPiekarnik
NóżNóż
PatelniaPatelnia
9
Uruchom nóż wokół boku patelni, aby poluzować sernik. Przechowywać w lodówce odkrytej około 3 godzin lub do schłodzenia; przykryć i kontynuować chłodzenie co najmniej 9 godzin, ale nie dłużej niż 48 godzin.
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
NóżNóż
PatelniaPatelnia
10
Uruchom nóż wokół boku patelni, aby poluzować sernik; ostrożnie usuń stronę patelni. W schłodzonej małej misce, beat 3/4 cup whipping cream with electric mixer on high speed until stiff.
Składniki, których będziesz potrzebować
Krem Do BiciaKrem Do Bicia
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Mikser RęcznyMikser Ręczny
NóżNóż
2 Tubki (po 16-1/2 Uncji Każda) Schłodzonego Ciasta Na Ciasteczka Z Masłem Orzechowym, Zmiękczonego2 Tubki (po 16-1/2 Uncji Każda) Schłodzonego Ciasta Na Ciasteczka Z Masłem Orzechowym, Zmiękczonego
PatelniaPatelnia
11
Na wierzch sernika rozprowadzić bitą śmietanę.
Składniki, których będziesz potrzebować
Bita śmietanaBita śmietana
20 Do 25 Całych Liści Szpinaku20 Do 25 Całych Liści Szpinaku
12
Dekoruj malinami. Przechowywać w lodówce.
Składniki, których będziesz potrzebować
MalinyMaliny
TrudnośćEkspert
Gotowe W14 hrs, 5 m.
Porcje16
Ocena Zdrowia1
Magazyn