Ser Feta, cytryna i szczypiorek
Obserwujesz swoją figurę? Ten wegetariański przepis ma 94 kalorie, 2G białka, oraz 7G tłuszczu na porcję. Ten przepis służy 16 i kosztuje 26 centów za porcję. Ten przepis jest lubiany przez 1 smakoszy i kucharzy. Mieszanka czosnkowo-ziołowego sera feta, ciasto francuskie, zielona cebula i garść innych składników to wszystko, czego potrzeba, aby ten przepis był tak pyszny. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje około 50 minut. Wszystko biorąc pod uwagę, zdecydowaliśmy ten przepis zasługuje na spoonacular wynik 21%. Ten wynik nie jest taki niesamowity. Spróbuj Kozi Ser, Cytryna I Szczypiorek, Dip Z Serem Cytrynowo-Szczypiorkowym, oraz Szpinak I Feta dla podobnych receptur.
Instrukcje
Rozgrzać piekarnik do 204°. w średniej misce, mash ser z widelcem. Wymieszać ze szczypiorkiem, cebulą i skórką z cytryny.
Na lekko posypanej mąką powierzchni rozłożyć arkusz ciasta; posypać lekko mąką.
Ciasto rozwałkować na 12-calowy kwadrat.
Pokrój ciasto na 4 rzędy po 4 rzędy, aby uzyskać 16 kwadratów. Łyżka mieszanki sera na środku każdego kwadratu (około 1 zaokrąglona łyżeczka każdy).
Zwilżyć krawędzie 1 kwadratu opuszkami palców zanurzonymi w wodzie. Złóż kwadrat nad nadzieniem, tworząc trójkąt, delikatnie naciskając, aby usunąć kieszenie powietrzne wokół nadzienia i przyciskając krawędzie ciasta. Użyj palców widelca do zaciskania i uszczelniania krawędzi obrotu. Powtórz z pozostałymi kwadratami. Używając szpatułki, wykonaj krawędzie obrotów, nawet jeśli to konieczne; umieść na nieprzetworzonym arkuszu cookie.
Piec 10 do 15 minut lub aż nadmuchane i złoty na całym.
Wyjąć z blachy cookie do regału chłodzącego; schłodzić 2 do 3 minut przed podaniem.