Semifreddo żurawinowo-limonkowe z ciastem funtowym
Semifreddo żurawinowo-limonkowe z ciastem funtowym może być dobrym przepisem na poszerzenie pudełka z przepisami na desery. Z tego przepisu wychodzi 16 porcji zawierających 303 kalorie, 4 g białka i 14 g tłuszczu każda. Za 68 centów za porcję ten przepis pokrywa 5% dziennego zapotrzebowania na witaminy i minerały. Jest to dobra opcja, jeśli stosujesz dietę bezglutenową. Udaj się do sklepu i kup wodę, ciasto funtowe, ciężką śmietankę do ubijania i kilka innych rzeczy, aby przygotować je dzisiaj. Niewiele osób robiło ten przepis i mogę powiedzieć, że był strzałem w dziesiątkę. Jest to dostarczane przez Taste of Home. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje około 1 godziny i 15 minut. Z wynikiem łyżkowym wynoszącym 15%, to danie jest raczej złe. Użytkownicy, którym spodobał się ten przepis, polubili także Key Lime Pound Cake, Key Lime Pound Cake i Key Lime Pound Cake.
Instrukcje
Linia druga 8-calowa. x 4 cale foremki na bochenek owinięte folią plastikową, tak aby krawędzie zwisały poza boki. W małym rondlu wymieszaj żurawinę, cukier i cydr. Gotuj na średnim ogniu, aż lekko zgęstnieje, około 25 minut.
Zdjąć z ognia. Wymieszać z połową soku z limonki. Ochłodzić do temperatury pokojowej; przykryć i przechowywać w lodówce aż do zastygnięcia.
Umieść zimną wodę i pozostały sok z limonki w małej misce; posypać żelatyną. W podwójnym bojlerze lub metalowej misce ustawionej nad gotującą się wodą stale ubijaj żółtka i nektar z agawy, aż mieszanina pokryje grzbiet łyżki.
Zdjąć z ognia i wymieszać z mieszaniną żelatyny i skórką limonki, aż się połączą. Przechowywać w lodówce do lekkiego schłodzenia, około 15 minut. W dużej misce połącz mieszankę żurawinową i jajeczną; ubijaj, aż dobrze się wymiesza. W małej misce ubijaj śmietanę, aż powstanie sztywna piana. Włóż bitą śmietanę do mieszanki żurawinowej.
Na warstwę ciasta, w małej misce ubij serek śmietankowy, nektar z agawy i 4 łyżeczki ciemnego rumu, aż masa będzie jasna i puszysta. Złożyć miętę.
Posmaruj kawałki ciasta funtowego pozostałym ciemnym rumem.
Rozsmaruj mieszaninę serka śmietankowego na ośmiu plasterkach ciasta; przykryj pozostałymi plasterkami.
W przygotowanych foremkach ułóż połowę masy żurawinowej, warstwy ciasta z nadzieniem i pozostałą masę żurawinową. Wygładź górę; przykryć wystającą plastikową folią. Zamrażaj przez noc lub do momentu, aż stwardnieje.
Aby podać, wyjmij deser z formy, używając końcówek plastikowego opakowania do wyjęcia z patelni.
Polecane wino: Cream Sherry, Port, Moscato Dasti
Semifreddo w menu? Spróbuj połączyć z kremowym sherry, porto i moscato d'asti. Powszechną zasadą łączenia win jest upewnienie się, że wino jest słodsze niż jedzenie. Delikatne desery świetnie komponują się z Moscato d'Asti, orzechowe z kremową sherry, a desery karmelowe lub czekoladowe dobrze komponują się z portem. Barefoot Bubbly Extra Dry z oceną 4,4 na 5 gwiazdek wydaje się dobrym wyborem. Kosztuje około 15 dolarów za butelkę.
Barefoot Bubble Extra Dry
Barefoot Bubbly Extra Dry Champagne oferuje aromaty dojrzałego jabłka uzupełnione nutami cytrusów. Tostowe smaki uzupełniają kremowe, trwałe wykończenie. Najlepiej smakuje schłodzone (36-40°F). To musujące wino jest doskonale zrównoważone wieloma warstwami owoców, które zachwycają podniebienie.