Semifreddo żurawinowo-limonkowe z ciastem funtowym

Semifreddo żurawinowo-limonkowe z ciastem funtowym
Semifreddo żurawinowo-limonkowe z ciastem funtowym może być dobrym przepisem na poszerzenie pudełka z przepisami na desery. Z tego przepisu wychodzi 16 porcji zawierających 303 kalorie, 4 g białka i 14 g tłuszczu każda. Za 68 centów za porcję ten przepis pokrywa 5% dziennego zapotrzebowania na witaminy i minerały. Jest to dobra opcja, jeśli stosujesz dietę bezglutenową. Udaj się do sklepu i kup wodę, ciasto funtowe, ciężką śmietankę do ubijania i kilka innych rzeczy, aby przygotować je dzisiaj. Niewiele osób robiło ten przepis i mogę powiedzieć, że był strzałem w dziesiątkę. Jest to dostarczane przez Taste of Home. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje około 1 godziny i 15 minut. Z wynikiem łyżkowym wynoszącym 15%, to danie jest raczej złe. Użytkownicy, którym spodobał się ten przepis, polubili także Key Lime Pound Cake, Key Lime Pound Cake i Key Lime Pound Cake.

Instrukcje

1
Linia druga 8-calowa. x 4 cale foremki na bochenek owinięte folią plastikową, tak aby krawędzie zwisały poza boki. W małym rondlu wymieszaj żurawinę, cukier i cydr. Gotuj na średnim ogniu, aż lekko zgęstnieje, około 25 minut.
Składniki, których będziesz potrzebować
1/4 Szklanki Soku Z Limonki, Podzielone1/4 Szklanki Soku Z Limonki, Podzielone
1 Bochenek (10-3/4 Uncji) Zamrożonego Ciasta Funtowego, Rozmrożonego I Pokrojonego Na 16 Plasterków1 Bochenek (10-3/4 Uncji) Zamrożonego Ciasta Funtowego, Rozmrożonego I Pokrojonego Na 16 Plasterków
Bochenek Zamrożonego Ciasta Funtowego, Rozmrożony I Pokrojony Na 16 PlasterkówBochenek Zamrożonego Ciasta Funtowego, Rozmrożony I Pokrojony Na 16 Plasterków
Rozdrobnione Sery Mieszane, Takie Jak Sery Do TacosRozdrobnione Sery Mieszane, Takie Jak Sery Do Tacos
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Takie Jak Sery Do TacosTakie Jak Sery Do Tacos
Batonik Z Mlecznej Czekolady, GolonyBatonik Z Mlecznej Czekolady, Golony
Sól Koszerna, Podzielona, Plus Więcej Do PosypaniaSól Koszerna, Podzielona, Plus Więcej Do Posypania
2
Zdjąć z ognia. Wymieszać z połową soku z limonki. Ochłodzić do temperatury pokojowej; przykryć i przechowywać w lodówce aż do zastygnięcia.
Składniki, których będziesz potrzebować
1 Truskawka Bez łuski1 Truskawka Bez łuski
3
Umieść zimną wodę i pozostały sok z limonki w małej misce; posypać żelatyną. W podwójnym bojlerze lub metalowej misce ustawionej nad gotującą się wodą stale ubijaj żółtka i nektar z agawy, aż mieszanina pokryje grzbiet łyżki.
Składniki, których będziesz potrzebować
Szczypta Soli I Więcej Do Obramowania SzkłaSzczypta Soli I Więcej Do Obramowania Szkła
1 Truskawka Bez łuski1 Truskawka Bez łuski
Odmiany GrzybówOdmiany Grzybów
Opakowania) żelatyna Malinowa Lub TruskawkowaOpakowania) żelatyna Malinowa Lub Truskawkowa
1 łyżeczka Wędzonej Soli Hikorowej1 łyżeczka Wędzonej Soli Hikorowej
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
6 1/2 Uncji Niesłodzonej Czekolady, Drobno Posiekanej6 1/2 Uncji Niesłodzonej Czekolady, Drobno Posiekanej
świeżo Wyciśnięta Cytryna Lub Do Smakuświeżo Wyciśnięta Cytryna Lub Do Smaku
1 (8 Uncji) Pojemnik Lekkiej Bitej Polewy (takiej Jak Cool Whip®)1 (8 Uncji) Pojemnik Lekkiej Bitej Polewy (takiej Jak Cool Whip®)
4
Zdjąć z ognia i wymieszać z mieszaniną żelatyny i skórką limonki, aż się połączą. Przechowywać w lodówce do lekkiego schłodzenia, około 15 minut. W dużej misce połącz mieszankę żurawinową i jajeczną; ubijaj, aż dobrze się wymiesza. W małej misce ubijaj śmietanę, aż powstanie sztywna piana. Włóż bitą śmietanę do mieszanki żurawinowej.
Składniki, których będziesz potrzebować
Gumowata CytrynaGumowata Cytryna
Brzoskwinia Obrana I Pokrojona W Plasterki Lub 1 Szklanka Mrożonych, Niesłodzonych Brzoskwiń Pokrojonych W PlasterkiBrzoskwinia Obrana I Pokrojona W Plasterki Lub 1 Szklanka Mrożonych, Niesłodzonych Brzoskwiń Pokrojonych W Plasterki
Skórka Z LimonkiSkórka Z Limonki
Opakowania) żelatyna Malinowa Lub TruskawkowaOpakowania) żelatyna Malinowa Lub Truskawkowa
świeże Wiśnie Rainier, Wypestkowane I Przekrojone Na Połówkiświeże Wiśnie Rainier, Wypestkowane I Przekrojone Na Połówki
2 łyżki świeżo Wyciśniętej Cytryny Lub Do Smaku2 łyżki świeżo Wyciśniętej Cytryny Lub Do Smaku
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
świeżo Wyciśnięta Cytryna Lub Do Smakuświeżo Wyciśnięta Cytryna Lub Do Smaku
1 (8 Uncji) Pojemnik Lekkiej Bitej Polewy (takiej Jak Cool Whip®)1 (8 Uncji) Pojemnik Lekkiej Bitej Polewy (takiej Jak Cool Whip®)
5
Na warstwę ciasta, w małej misce ubij serek śmietankowy, nektar z agawy i 4 łyżeczki ciemnego rumu, aż masa będzie jasna i puszysta. Złożyć miętę.
Składniki, których będziesz potrzebować
Szczypta Soli I Więcej Do Obramowania SzkłaSzczypta Soli I Więcej Do Obramowania Szkła
Opakowania Serka śmietankowego O Temperaturze Pokojowej Plus 2 (8 Uncji) Opakowania Bitego Serka śmietankowegoOpakowania Serka śmietankowego O Temperaturze Pokojowej Plus 2 (8 Uncji) Opakowania Bitego Serka śmietankowego
Ciemny RumCiemny Rum
2 Ząbki Czosnku (1 Posiekany, 1 Cały)2 Ząbki Czosnku (1 Posiekany, 1 Cały)
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
1 (8 Uncji) Pojemnik Lekkiej Bitej Polewy (takiej Jak Cool Whip®)1 (8 Uncji) Pojemnik Lekkiej Bitej Polewy (takiej Jak Cool Whip®)
6
Posmaruj kawałki ciasta funtowego pozostałym ciemnym rumem.
Składniki, których będziesz potrzebować
Ciasto FuntoweCiasto Funtowe
Ciemny RumCiemny Rum
7
Rozsmaruj mieszaninę serka śmietankowego na ośmiu plasterkach ciasta; przykryj pozostałymi plasterkami.
Składniki, których będziesz potrzebować
Opakowania Serka śmietankowego O Temperaturze Pokojowej Plus 2 (8 Uncji) Opakowania Bitego Serka śmietankowegoOpakowania Serka śmietankowego O Temperaturze Pokojowej Plus 2 (8 Uncji) Opakowania Bitego Serka śmietankowego
Świeżo Mielony Czarny Pieprz (do Smaku)Świeżo Mielony Czarny Pieprz (do Smaku)
8
W przygotowanych foremkach ułóż połowę masy żurawinowej, warstwy ciasta z nadzieniem i pozostałą masę żurawinową. Wygładź górę; przykryć wystającą plastikową folią. Zamrażaj przez noc lub do momentu, aż stwardnieje.
Składniki, których będziesz potrzebować
Brzoskwinia Obrana I Pokrojona W Plasterki Lub 1 Szklanka Mrożonych, Niesłodzonych Brzoskwiń Pokrojonych W PlasterkiBrzoskwinia Obrana I Pokrojona W Plasterki Lub 1 Szklanka Mrożonych, Niesłodzonych Brzoskwiń Pokrojonych W Plasterki
Rozdrobnione Sery Mieszane, Takie Jak Sery Do TacosRozdrobnione Sery Mieszane, Takie Jak Sery Do Tacos
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Takie Jak Sery Do TacosTakie Jak Sery Do Tacos
9
Aby podać, wyjmij deser z formy, używając końcówek plastikowego opakowania do wyjęcia z patelni.
Składniki, których będziesz potrzebować
Rozdrobnione Sery Mieszane, Takie Jak Sery Do TacosRozdrobnione Sery Mieszane, Takie Jak Sery Do Tacos
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Takie Jak Sery Do TacosTakie Jak Sery Do Tacos
1/4 Szklanki Surowych Orzechów Nerkowca (opcjonalnie)1/4 Szklanki Surowych Orzechów Nerkowca (opcjonalnie)
10
Usuń plastik.
11
Pokrój w plasterki.

Polecane wino: Cream Sherry, Port, Moscato Dasti

Semifreddo w menu? Spróbuj połączyć z kremowym sherry, porto i moscato d'asti. Powszechną zasadą łączenia win jest upewnienie się, że wino jest słodsze niż jedzenie. Delikatne desery świetnie komponują się z Moscato d'Asti, orzechowe z kremową sherry, a desery karmelowe lub czekoladowe dobrze komponują się z portem. Barefoot Bubbly Extra Dry z oceną 4,4 na 5 gwiazdek wydaje się dobrym wyborem. Kosztuje około 15 dolarów za butelkę.
Barefoot Bubble Extra Dry
Barefoot Bubble Extra Dry
Barefoot Bubbly Extra Dry Champagne oferuje aromaty dojrzałego jabłka uzupełnione nutami cytrusów. Tostowe smaki uzupełniają kremowe, trwałe wykończenie. Najlepiej smakuje schłodzone (36-40°F). To musujące wino jest doskonale zrównoważone wieloma warstwami owoców, które zachwycają podniebienie.
TrudnośćEkspert
Gotowe W1 h, 15 m.
Porcje16
Ocena Zdrowia1
Rodzaje PotrawDesery
Magazyn