Semifreddo żurawinowo-limonkowe z ciastem funtowym
Semifreddo żurawinowo-limonkowe z ciastem funtowym może być dobrym przepisem na poszerzenie pudełka z przepisami na desery. Z tego przepisu wychodzi 16 porcji zawierających 303 kalorie, 4 g białka i 14 g tłuszczu każda. Za 68 centów za porcję ten przepis pokrywa 5% dziennego zapotrzebowania na witaminy i minerały. Jest to dobra opcja, jeśli stosujesz dietę bezglutenową. Udaj się do sklepu i kup wodę, ciasto funtowe, ciężką śmietankę do ubijania i kilka innych rzeczy, aby przygotować je dzisiaj. Niewiele osób robiło ten przepis i mogę powiedzieć, że był strzałem w dziesiątkę. Jest to dostarczane przez Taste of Home. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje około 1 godziny i 15 minut. Z wynikiem łyżkowym wynoszącym 15%, to danie jest raczej złe. Użytkownicy, którym spodobał się ten przepis, polubili także Key Lime Pound Cake, Key Lime Pound Cake i Key Lime Pound Cake.
Instrukcje
Linia druga 8-calowa. x 4 cale foremki na bochenek owinięte folią plastikową, tak aby krawędzie zwisały poza boki. W małym rondlu wymieszaj żurawinę, cukier i cydr. Gotuj na średnim ogniu, aż lekko zgęstnieje, około 25 minut.
Zdjąć z ognia. Wymieszać z połową soku z limonki. Ochłodzić do temperatury pokojowej; przykryć i przechowywać w lodówce aż do zastygnięcia.
Umieść zimną wodę i pozostały sok z limonki w małej misce; posypać żelatyną. W podwójnym bojlerze lub metalowej misce ustawionej nad gotującą się wodą stale ubijaj żółtka i nektar z agawy, aż mieszanina pokryje grzbiet łyżki.
Zdjąć z ognia i wymieszać z mieszaniną żelatyny i skórką limonki, aż się połączą. Przechowywać w lodówce do lekkiego schłodzenia, około 15 minut. W dużej misce połącz mieszankę żurawinową i jajeczną; ubijaj, aż dobrze się wymiesza. W małej misce ubijaj śmietanę, aż powstanie sztywna piana. Włóż bitą śmietanę do mieszanki żurawinowej.
Na warstwę ciasta, w małej misce ubij serek śmietankowy, nektar z agawy i 4 łyżeczki ciemnego rumu, aż masa będzie jasna i puszysta. Złożyć miętę.
Posmaruj kawałki ciasta funtowego pozostałym ciemnym rumem.
Rozsmaruj mieszaninę serka śmietankowego na ośmiu plasterkach ciasta; przykryj pozostałymi plasterkami.
W przygotowanych foremkach ułóż połowę masy żurawinowej, warstwy ciasta z nadzieniem i pozostałą masę żurawinową. Wygładź górę; przykryć wystającą plastikową folią. Zamrażaj przez noc lub do momentu, aż stwardnieje.
Aby podać, wyjmij deser z formy, używając końcówek plastikowego opakowania do wyjęcia z patelni.
Polecane wino: Cream Sherry, Port, Moscato Dasti
Semifreddo w menu? Spróbuj połączyć z kremowym sherry, porto i moscato d'asti. Powszechną zasadą łączenia win jest upewnienie się, że wino jest słodsze niż jedzenie. Delikatne desery świetnie komponują się z Moscato d'Asti, orzechowe z kremową sherry, a desery karmelowe lub czekoladowe dobrze komponują się z portem. Barefoot Bubbly Extra Dry z oceną 4,4 na 5 gwiazdek wydaje się dobrym wyborem. Kosztuje około 15 dolarów za butelkę.
![Barefoot Bubble Extra Dry]()
Barefoot Bubble Extra Dry
Barefoot Bubbly Extra Dry Champagne oferuje aromaty dojrzałego jabłka uzupełnione nutami cytrusów. Tostowe smaki uzupełniają kremowe, trwałe wykończenie. Najlepiej smakuje schłodzone (36-40°F). To musujące wino jest doskonale zrównoważone wieloma warstwami owoców, które zachwycają podniebienie.