Semifreddo żurawinowo-limonkowe z ciastem funtowym

Semifreddo żurawinowo-limonkowe z ciastem funtowym
Semifreddo żurawinowo-limonkowe z ciastem funtowym może być dobrym przepisem na poszerzenie pudełka z przepisami na desery. Z tego przepisu wychodzi 16 porcji zawierających 303 kalorie, 4 g białka i 14 g tłuszczu każda. Za 68 centów za porcję ten przepis pokrywa 5% dziennego zapotrzebowania na witaminy i minerały. Jest to dobra opcja, jeśli stosujesz dietę bezglutenową. Udaj się do sklepu i kup wodę, ciasto funtowe, ciężką śmietankę do ubijania i kilka innych rzeczy, aby przygotować je dzisiaj. Niewiele osób robiło ten przepis i mogę powiedzieć, że był strzałem w dziesiątkę. Jest to dostarczane przez Taste of Home. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje około 1 godziny i 15 minut. Z wynikiem łyżkowym wynoszącym 15%, to danie jest raczej złe. Użytkownicy, którym spodobał się ten przepis, polubili także Key Lime Pound Cake, Key Lime Pound Cake i Key Lime Pound Cake.

Instrukcje

1
Linia druga 8-calowa. x 4 cale foremki na bochenek owinięte folią plastikową, tak aby krawędzie zwisały poza boki. W małym rondlu wymieszaj żurawinę, cukier i cydr. Gotuj na średnim ogniu, aż lekko zgęstnieje, około 25 minut.
Składniki, których będziesz potrzebować
1/4 Szklanki Soku Z Limonki, Podzielone1/4 Szklanki Soku Z Limonki, Podzielone
1 Bochenek (10-3/4 Uncji) Zamrożonego Ciasta Funtowego, Rozmrożonego I Pokrojonego Na 16 Plasterków1 Bochenek (10-3/4 Uncji) Zamrożonego Ciasta Funtowego, Rozmrożonego I Pokrojonego Na 16 Plasterków
Bochenek Zamrożonego Ciasta Funtowego, Rozmrożony I Pokrojony Na 16 PlasterkówBochenek Zamrożonego Ciasta Funtowego, Rozmrożony I Pokrojony Na 16 Plasterków
3/4 Szklanki Posiekanej świeżej Bazylii3/4 Szklanki Posiekanej świeżej Bazylii
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
12 Ciasteczek Oreo, Pokruszonych, Podzielonych12 Ciasteczek Oreo, Pokruszonych, Podzielonych
Ciasteczka Oreo, Pokruszone, PodzieloneCiasteczka Oreo, Pokruszone, Podzielone
Opcjonalnie Posiekane, Glazurowane Orzechy PekanOpcjonalnie Posiekane, Glazurowane Orzechy Pekan
2
Zdjąć z ognia. Wymieszać z połową soku z limonki. Ochłodzić do temperatury pokojowej; przykryć i przechowywać w lodówce aż do zastygnięcia.
Składniki, których będziesz potrzebować
Lekko Rozgniecione Awokado HassLekko Rozgniecione Awokado Hass
3
Umieść zimną wodę i pozostały sok z limonki w małej misce; posypać żelatyną. W podwójnym bojlerze lub metalowej misce ustawionej nad gotującą się wodą stale ubijaj żółtka i nektar z agawy, aż mieszanina pokryje grzbiet łyżki.
Składniki, których będziesz potrzebować
0,5 łyżeczki Soli0,5 łyżeczki Soli
Lekko Rozgniecione Awokado HassLekko Rozgniecione Awokado Hass
Ciasteczka Imbirowe, PodzieloneCiasteczka Imbirowe, Podzielone
Cukierki Dla KarłówCukierki Dla Karłów
1 Pasek Skórki Z Cytryny1 Pasek Skórki Z Cytryny
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
6 1/2 Uncji Niesłodzonej Czekolady, Drobno Posiekanej6 1/2 Uncji Niesłodzonej Czekolady, Drobno Posiekanej
1 Opakowanie (3,3 Uncji) Błyskawicznej Mieszanki Do Przygotowania Białego Budyniu Czekoladowego1 Opakowanie (3,3 Uncji) Błyskawicznej Mieszanki Do Przygotowania Białego Budyniu Czekoladowego
Cukierki Peachie-oCukierki Peachie-o
4
Zdjąć z ognia i wymieszać z mieszaniną żelatyny i skórką limonki, aż się połączą. Przechowywać w lodówce do lekkiego schłodzenia, około 15 minut. W dużej misce połącz mieszankę żurawinową i jajeczną; ubijaj, aż dobrze się wymiesza. W małej misce ubijaj śmietanę, aż powstanie sztywna piana. Włóż bitą śmietanę do mieszanki żurawinowej.
Składniki, których będziesz potrzebować
Owocowy Roll-up (polecamy: Fruit By The Foot)Owocowy Roll-up (polecamy: Fruit By The Foot)
(możesz Ich Nie Potrzebować, Jeśli Udało Ci Się Zdobyć Chleb żurawinowy Wymieniony Powyżej)(możesz Ich Nie Potrzebować, Jeśli Udało Ci Się Zdobyć Chleb żurawinowy Wymieniony Powyżej)
Skórka Z LimonkiSkórka Z Limonki
Cukierki Dla KarłówCukierki Dla Karłów
Pomidory Słoneczne NiePomidory Słoneczne Nie
Olej Do Smażenia, Najlepiej RzepakowyOlej Do Smażenia, Najlepiej Rzepakowy
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
1 Opakowanie (3,3 Uncji) Błyskawicznej Mieszanki Do Przygotowania Białego Budyniu Czekoladowego1 Opakowanie (3,3 Uncji) Błyskawicznej Mieszanki Do Przygotowania Białego Budyniu Czekoladowego
Cukierki Peachie-oCukierki Peachie-o
5
Na warstwę ciasta, w małej misce ubij serek śmietankowy, nektar z agawy i 4 łyżeczki ciemnego rumu, aż masa będzie jasna i puszysta. Złożyć miętę.
Składniki, których będziesz potrzebować
0,5 łyżeczki Soli0,5 łyżeczki Soli
Teraz I Później CukierkiTeraz I Później Cukierki
Ciemny RumCiemny Rum
2 Ząbki Czosnku (1 Posiekany, 1 Cały)2 Ząbki Czosnku (1 Posiekany, 1 Cały)
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Cukierki Peachie-oCukierki Peachie-o
6
Posmaruj kawałki ciasta funtowego pozostałym ciemnym rumem.
Składniki, których będziesz potrzebować
Przygotowany Bochenek Ciasta Funtowego Lub 1 Opakowanie (10-3/4 Uncji) Mrożonego Ciasta Funtowego, RozmrożonegoPrzygotowany Bochenek Ciasta Funtowego Lub 1 Opakowanie (10-3/4 Uncji) Mrożonego Ciasta Funtowego, Rozmrożonego
Ciemny RumCiemny Rum
7
Rozsmaruj mieszaninę serka śmietankowego na ośmiu plasterkach ciasta; przykryj pozostałymi plasterkami.
Składniki, których będziesz potrzebować
Teraz I Później CukierkiTeraz I Później Cukierki
Funtów Jeżyn (okołoFuntów Jeżyn (około
8
W przygotowanych foremkach ułóż połowę masy żurawinowej, warstwy ciasta z nadzieniem i pozostałą masę żurawinową. Wygładź górę; przykryć wystającą plastikową folią. Zamrażaj przez noc lub do momentu, aż stwardnieje.
Składniki, których będziesz potrzebować
(możesz Ich Nie Potrzebować, Jeśli Udało Ci Się Zdobyć Chleb żurawinowy Wymieniony Powyżej)(możesz Ich Nie Potrzebować, Jeśli Udało Ci Się Zdobyć Chleb żurawinowy Wymieniony Powyżej)
3/4 Szklanki Posiekanej świeżej Bazylii3/4 Szklanki Posiekanej świeżej Bazylii
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
12 Ciasteczek Oreo, Pokruszonych, Podzielonych12 Ciasteczek Oreo, Pokruszonych, Podzielonych
9
Aby podać, wyjmij deser z formy, używając końcówek plastikowego opakowania do wyjęcia z patelni.
Składniki, których będziesz potrzebować
3/4 Szklanki Posiekanej świeżej Bazylii3/4 Szklanki Posiekanej świeżej Bazylii
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
12 Ciasteczek Oreo, Pokruszonych, Podzielonych12 Ciasteczek Oreo, Pokruszonych, Podzielonych
KRAFT® Ser Potrójnie Tarty Cheddar Z Nutą PHILADELPHIA®, PodzielonyKRAFT® Ser Potrójnie Tarty Cheddar Z Nutą PHILADELPHIA®, Podzielony
10
Usuń plastik.
11
Pokrój w plasterki.

Polecane wino: Cream Sherry, Port, Moscato Dasti

Semifreddo w menu? Spróbuj połączyć z kremowym sherry, porto i moscato d'asti. Powszechną zasadą łączenia win jest upewnienie się, że wino jest słodsze niż jedzenie. Delikatne desery świetnie komponują się z Moscato d'Asti, orzechowe z kremową sherry, a desery karmelowe lub czekoladowe dobrze komponują się z portem. Barefoot Bubbly Extra Dry z oceną 4,4 na 5 gwiazdek wydaje się dobrym wyborem. Kosztuje około 15 dolarów za butelkę.
Barefoot Bubble Extra Dry
Barefoot Bubble Extra Dry
Barefoot Bubbly Extra Dry Champagne oferuje aromaty dojrzałego jabłka uzupełnione nutami cytrusów. Tostowe smaki uzupełniają kremowe, trwałe wykończenie. Najlepiej smakuje schłodzone (36-40°F). To musujące wino jest doskonale zrównoważone wieloma warstwami owoców, które zachwycają podniebienie.
TrudnośćEkspert
Gotowe W1 h, 15 m.
Porcje16
Ocena Zdrowia1
Rodzaje PotrawDesery
Magazyn