Seitan Makhani (Vegan-Style Indian Butter Chicken)

Seitan Makhani (Vegan-Style Indian Butter Chicken)
Nigdy nie można mieć zbyt wiele przepisów dania głównego, więc dać Seitan Makhani (Wegańskie stylu Indian Butter Chicken) spróbować. Jedna porcja zawiera 178 kalorii, 19g białka, oraz 6G tłuszczu. Ten przepis służy 6 i kosztuje $1.32 za porcję. Jest to dobra opcja, jeśli podążasz za Wegetariańskie dieta. Ten przepis jest lubiany przez 1 smakoszy i kucharzy. Ten przepis jest typowy dla kuchni indyjskiej. Jest ona dostarczana przez Allrecipes. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje około 1 godzina i 5 minut. Jeśli masz olej z orzeszków ziemnych, wodę, garam masala i kilka innych składników pod ręką, możesz to zrobić. Aby wykorzystać wegańską margarynę, możesz śledzić to danie główne z Wegańskie Snickerdoodles jako deser. Z łyżeczką wynik 29%, to danie jest raczej złe. Spróbuj Kurczak Z Masłem Indyjskim (Murgh Makhani) - Rozjaśniony, Makhani Chicken (Kurczak Z Masłem Indyjskim), oraz Chicken Makhani (Kurczak Z Masłem Indyjskim) dla podobnych receptur.

Instrukcje

1
Podgrzać 1 łyżkę oleju z orzeszków ziemnych w rondlu na średnim ogniu. Wymieszać szalotkę i cebulę; gotować i mieszać, aż cebula zmięknie i okazało półprzezroczyste, o 5 protokół.
Składniki, których będziesz potrzebować
1 Mała Czerwona Lub Zielona Papryczka Jalapeno1 Mała Czerwona Lub Zielona Papryczka Jalapeno
Dodatkowa Gęsta śmietana KremówkaDodatkowa Gęsta śmietana Kremówka
Świeże Tortille Mączne Do SerwowaniaŚwieże Tortille Mączne Do Serwowania
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
20 świeżych Truskawek Bez Szypułek20 świeżych Truskawek Bez Szypułek
2
Dodaj margarynę, sok z cytryny, imbir, czosnek, garam masala, curry w proszku, chili w proszku, kminek, i liść laurowy. Gotować i mieszać przez 1 minutę. Wymieszać przecier pomidorowy i gotować jeszcze 2 minuty.
Składniki, których będziesz potrzebować
1 łyżeczka Suszonego Oregano, Plus Więcej Do Posypania1 łyżeczka Suszonego Oregano, Plus Więcej Do Posypania
Biała Cebula, Pokrojona W KostkęBiała Cebula, Pokrojona W Kostkę
Garam MasalaGaram Masala
2 1/2 Szklanki Kefalotyri Lub Kasseri, Startego2 1/2 Szklanki Kefalotyri Lub Kasseri, Startego
Krewetki, Ogon, Usunięte Skorupy, OczyszczoneKrewetki, Ogon, Usunięte Skorupy, Oczyszczone
¼ Czubatej Szklanki Mąki¼ Czubatej Szklanki Mąki
Słonina WieprzowaSłonina Wieprzowa
1 łyżeczka Ostrej Papryki, Jeśli To Możliwe Wędzonej1 łyżeczka Ostrej Papryki, Jeśli To Możliwe Wędzonej
Dodatkowa Gęsta śmietana Kremówka, OpcjonalnieDodatkowa Gęsta śmietana Kremówka, Opcjonalnie
Do średniej Wielkości Białej Lub żółtej Cebuli, 1 Pokrojonej Na ćwiartki I 1 PosiekanejDo średniej Wielkości Białej Lub żółtej Cebuli, 1 Pokrojonej Na ćwiartki I 1 Posiekanej
3
Zmniejsz ciepło do niskiego poziomu i wymieszaj mleko sojowe i jogurt sojowy. Dusić przez 10 minut, często mieszając. Doprawić do smaku cayenne, solą i czarnym pieprzem; zdjąć z ognia i odstawić.
Składniki, których będziesz potrzebować
Z Zawartością Tłuszczu 4 G Lub Mniejszą Na Porcję (zalecane: Krem Pomidorowy Amy's Chunky Tomato Bisque)Z Zawartością Tłuszczu 4 G Lub Mniejszą Na Porcję (zalecane: Krem Pomidorowy Amy's Chunky Tomato Bisque)
Jogurt SojowyJogurt Sojowy
SoymilkSoymilk
1 Plaster Boczku O Grubości 2,5 Cm, Drobno Posiekany1 Plaster Boczku O Grubości 2,5 Cm, Drobno Posiekany
(albo Zwykłe)(albo Zwykłe)
4
Ciepła 1 1/2 łyżeczki oleju z orzeszków ziemnych w ciężkiej patelni (najlepiej żeliwa) na średnim ogniu.
Składniki, których będziesz potrzebować
1 Mała Czerwona Lub Zielona Papryczka Jalapeno1 Mała Czerwona Lub Zielona Papryczka Jalapeno
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Smażone Krewetki, ObraneSmażone Krewetki, Obrane
5
Dodaj seitan i gotować, stale mieszając, przez 10 protokół. Zmniejszyć ogień do niskiego i sezon seitan z 2 łyżeczki garam masala i szczypta cayenne. Wymieszać około 1/4 szklanki sosu pomidorowo-jogurtowego i dusić przez 2 do 3 protokół.
Składniki, których będziesz potrzebować
Garam MasalaGaram Masala
1 Plaster Boczku O Grubości 2,5 Cm, Drobno Posiekany1 Plaster Boczku O Grubości 2,5 Cm, Drobno Posiekany
SeitanSeitan
2 żółte Cebule, Obrane I Posiekane2 żółte Cebule, Obrane I Posiekane
2 Puszki (po 15-1/4 Uncji Każda) Pokrojonych W Plasterki Gruszek, Dobrze Odsączonych2 Puszki (po 15-1/4 Uncji Każda) Pokrojonych W Plasterki Gruszek, Dobrze Odsączonych
Podroby I Kość Szyjna Z IndykaPodroby I Kość Szyjna Z Indyka
6
Przenieść mieszaninę seitan do rondla.
Składniki, których będziesz potrzebować
SeitanSeitan
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
20 świeżych Truskawek Bez Szypułek20 świeżych Truskawek Bez Szypułek
7
Wymieszać skrobię kukurydzianą i zimną wodę. Powrót rondel do pieca na średnim ogniu. Wymieszać mieszaninę skrobi kukurydzianej do sosu. Doprowadzić do wrzenia; zmniejszyć ogień i gotować na wolnym ogniu, aż sos zgęstnieje, o 5 do 10 protokół.
Składniki, których będziesz potrzebować
Opakowanie Serka śmietankowego, Zimnego I Pokrojonego W Kostki O Wymiarach 1/2 CalaOpakowanie Serka śmietankowego, Zimnego I Pokrojonego W Kostki O Wymiarach 1/2 Cala
Podroby I Kość Szyjna Z IndykaPodroby I Kość Szyjna Z Indyka
świeżo Starty Parmezan, Plus Skórka (opcjonalnie)świeżo Starty Parmezan, Plus Skórka (opcjonalnie)
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
20 świeżych Truskawek Bez Szypułek20 świeżych Truskawek Bez Szypułek
2 Puszki (14 Uncji) Fasoli Cannelloni, Odsączonej2 Puszki (14 Uncji) Fasoli Cannelloni, Odsączonej
TrudnośćEkspert
Gotowe W1 h, 5 m.
Porcje6
Ocena Zdrowia5
Magazyn