Seitan Makhani (Vegan-Style Indian Butter Chicken)

Seitan Makhani (Vegan-Style Indian Butter Chicken)
Nigdy nie można mieć zbyt wiele przepisów dania głównego, więc dać Seitan Makhani (Wegańskie stylu Indian Butter Chicken) spróbować. Jedna porcja zawiera 178 kalorii, 19g białka, oraz 6G tłuszczu. Ten przepis służy 6 i kosztuje $1.32 za porcję. Jest to dobra opcja, jeśli podążasz za Wegetariańskie dieta. Ten przepis jest lubiany przez 1 smakoszy i kucharzy. Ten przepis jest typowy dla kuchni indyjskiej. Jest ona dostarczana przez Allrecipes. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje około 1 godzina i 5 minut. Jeśli masz olej z orzeszków ziemnych, wodę, garam masala i kilka innych składników pod ręką, możesz to zrobić. Aby wykorzystać wegańską margarynę, możesz śledzić to danie główne z Wegańskie Snickerdoodles jako deser. Z łyżeczką wynik 29%, to danie jest raczej złe. Spróbuj Kurczak Z Masłem Indyjskim (Murgh Makhani) - Rozjaśniony, Makhani Chicken (Kurczak Z Masłem Indyjskim), oraz Chicken Makhani (Kurczak Z Masłem Indyjskim) dla podobnych receptur.

Instrukcje

1
Podgrzać 1 łyżkę oleju z orzeszków ziemnych w rondlu na średnim ogniu. Wymieszać szalotkę i cebulę; gotować i mieszać, aż cebula zmięknie i okazało półprzezroczyste, o 5 protokół.
Składniki, których będziesz potrzebować
1 Mała Czerwona Lub Zielona Papryczka Jalapeno1 Mała Czerwona Lub Zielona Papryczka Jalapeno
Takie Jak Boćwina, Jarmuż, Rzepak Lub Liście Buraka, łodygi PrzycięteTakie Jak Boćwina, Jarmuż, Rzepak Lub Liście Buraka, łodygi Przycięte
3 Szklanki Wiórków Dębowych Lub Orzechowych Lub 6 Dużych Kawałków Namoczonych W Zimnej Wodzie Przez Co Najmniej 1 Godzinę I Maksymalnie 4 Godziny3 Szklanki Wiórków Dębowych Lub Orzechowych Lub 6 Dużych Kawałków Namoczonych W Zimnej Wodzie Przez Co Najmniej 1 Godzinę I Maksymalnie 4 Godziny
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
2 łyżki Roztopionej Margaryny Pareve2 łyżki Roztopionej Margaryny Pareve
2
Dodaj margarynę, sok z cytryny, imbir, czosnek, garam masala, curry w proszku, chili w proszku, kminek, i liść laurowy. Gotować i mieszać przez 1 minutę. Wymieszać przecier pomidorowy i gotować jeszcze 2 minuty.
Składniki, których będziesz potrzebować
1 łyżeczka Suszonego Oregano, Plus Więcej Do Posypania1 łyżeczka Suszonego Oregano, Plus Więcej Do Posypania
Biała Cebula, Pokrojona W KostkęBiała Cebula, Pokrojona W Kostkę
Garam MasalaGaram Masala
2 1/2 Szklanki Kefalotyri Lub Kasseri, Startego2 1/2 Szklanki Kefalotyri Lub Kasseri, Startego
Do Smarowania WkładkiDo Smarowania Wkładki
¼ Czubatej Szklanki Mąki¼ Czubatej Szklanki Mąki
Z Odrobiną Mięsa (grzbiety, Szyje, Skrzydła Itp.)Z Odrobiną Mięsa (grzbiety, Szyje, Skrzydła Itp.)
Posiekane Krążki Papryczki Bananowej Lub Posiekane Ostre Papryczki Dowolnego RodzajuPosiekane Krążki Papryczki Bananowej Lub Posiekane Ostre Papryczki Dowolnego Rodzaju
Całe Migdały, Ze Skórką I PrażoneCałe Migdały, Ze Skórką I Prażone
Słodka Cebula Maui Lub Vidalia, Grubo PosiekanaSłodka Cebula Maui Lub Vidalia, Grubo Posiekana
3
Zmniejsz ciepło do niskiego poziomu i wymieszaj mleko sojowe i jogurt sojowy. Dusić przez 10 minut, często mieszając. Doprawić do smaku cayenne, solą i czarnym pieprzem; zdjąć z ognia i odstawić.
Składniki, których będziesz potrzebować
Z Zawartością Tłuszczu 4 G Lub Mniejszą Na Porcję (zalecane: Krem Pomidorowy Amy's Chunky Tomato Bisque)Z Zawartością Tłuszczu 4 G Lub Mniejszą Na Porcję (zalecane: Krem Pomidorowy Amy's Chunky Tomato Bisque)
Jogurt SojowyJogurt Sojowy
SoymilkSoymilk
Oliwa Z Oliwek Plus 3 Do 4 łyżek StołowychOliwa Z Oliwek Plus 3 Do 4 łyżek Stołowych
5 Cukierków Waflowych Necco, Podzielonych5 Cukierków Waflowych Necco, Podzielonych
4
Ciepła 1 1/2 łyżeczki oleju z orzeszków ziemnych w ciężkiej patelni (najlepiej żeliwa) na średnim ogniu.
Składniki, których będziesz potrzebować
1 Mała Czerwona Lub Zielona Papryczka Jalapeno1 Mała Czerwona Lub Zielona Papryczka Jalapeno
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Pecorino O Grubości 1/4 CalaPecorino O Grubości 1/4 Cala
5
Dodaj seitan i gotować, stale mieszając, przez 10 protokół. Zmniejszyć ogień do niskiego i sezon seitan z 2 łyżeczki garam masala i szczypta cayenne. Wymieszać około 1/4 szklanki sosu pomidorowo-jogurtowego i dusić przez 2 do 3 protokół.
Składniki, których będziesz potrzebować
Garam MasalaGaram Masala
Oliwa Z Oliwek Plus 3 Do 4 łyżek StołowychOliwa Z Oliwek Plus 3 Do 4 łyżek Stołowych
SeitanSeitan
Cukinia Pokrojona W Plasterki O Grubości 1/4 CalaCukinia Pokrojona W Plasterki O Grubości 1/4 Cala
Opakowanie Mrożonego Ciasta WaniliowegoOpakowanie Mrożonego Ciasta Waniliowego
Propozycja Podania: Podawać Z MakaronemPropozycja Podania: Podawać Z Makaronem
6
Przenieść mieszaninę seitan do rondla.
Składniki, których będziesz potrzebować
SeitanSeitan
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
2 łyżki Roztopionej Margaryny Pareve2 łyżki Roztopionej Margaryny Pareve
7
Wymieszać skrobię kukurydzianą i zimną wodę. Powrót rondel do pieca na średnim ogniu. Wymieszać mieszaninę skrobi kukurydzianej do sosu. Doprowadzić do wrzenia; zmniejszyć ogień i gotować na wolnym ogniu, aż sos zgęstnieje, o 5 do 10 protokół.
Składniki, których będziesz potrzebować
Tabliczka Półsłodkiej CzekoladyTabliczka Półsłodkiej Czekolady
Propozycja Podania: Podawać Z MakaronemPropozycja Podania: Podawać Z Makaronem
Gruby Wędzony Boczek Pokrojony W KostkęGruby Wędzony Boczek Pokrojony W Kostkę
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
2 łyżki Roztopionej Margaryny Pareve2 łyżki Roztopionej Margaryny Pareve
2 Puszki (14 Uncji) Fasoli Cannelloni, Odsączonej2 Puszki (14 Uncji) Fasoli Cannelloni, Odsączonej
TrudnośćEkspert
Gotowe W1 h, 5 m.
Porcje6
Ocena Zdrowia5
Magazyn