Schłodzona zupa z rukoli z kremem cebulowym
Schłodzona zupa z rukoli z kremem cebulowym wymaga ok. 45 minut od początku do końca. Ta zupa ma 167 kalorii, 2G białka, oraz 14g tłuszczu na porcję. Ten przepis służy 6. Na $1.1 za porcję, ten przepis okładki 5% Twojego codziennego zapotrzebowania na witaminy i minerały. 1 osoba wypróbowała i polubiła ten przepis. Jest idealny do Jesień. Jest to dobra opcja, jeśli podążasz za bezglutenowe dieta. Mieszanka porów, crème fraîche, cebuli i garść innych składników to wszystko, czego potrzeba, aby ten przepis był tak aromatyczny. Przynosi ci to Epikurious. Wszystko biorąc pod uwagę, zdecydowaliśmy ten przepis zasługuje na spoonacular wynik 26%. Ten wynik nie jest taki niesamowity. Spróbuj Schłodzona Zupa Z Rukoli Z Kremem Cebulowym, Schłodzona Zupa Z Rukoli Z Kremem Cebulowym, oraz Schłodzony krem zupa z rukoli dla podobnych receptur.
Instrukcje
Rozgrzać olej w dużym rondlu na średnim ogniu.
Dodaj cebulę i smażyć, aż będzie miękka, często mieszając, o 10 protokół.
Dodaj por i smażyć 5 minut.
Dodać bulion warzywny i doprowadzić do wrzenia. Zmniejsz ciepło do niskiego poziomu, przykryj i gotuj na wolnym ogniu 10 minut. Pozostawić bulion do schłodzenia odkryte 15 minut.
Umieścić 3 szklanki rukoli w blenderze.
Połowę ciepłej mieszanki bulionu zalać rukolą i zmiksować na gładką masę.
Dodać pół na pół i zmiksować do połączenia.
Przelać zupę do miski. Pozostałe puree mieszanka bulionu w blenderze, aż będzie gładka; wymieszać z zupą w misce. Jeśli pożądany jest więcej smaku rukoli, puree 1/2 szklanki rukoli z 2 szklankami zupy w tym samym blenderze. W razie potrzeby powtórzyć z większą ilością rukoli. Doprawić do smaku solą i pieprzem. Przykryć i schłodzić do ostygnięcia, co najmniej 4 godziny. (Można dokonać 1 dzień wcześniej. Przechowywać w lodówce.)
W małych miseczkach ubić Creme fraîche, białe i bladozielone części zielonej cebuli i wszystkie pozostałe składniki. (Można dokonać 1 dzień wcześniej. Kryj się i wyluzuj.)
Zupę podzielić na 6 płytkich miseczek.
Skropić kremem z zielonej cebuli; posypać pokrojonymi ciemnozielonymi szczypcami cebuli.