Scaloppine z kurczaka z wiosenną sałatką ziołową

Nigdy nie możesz mieć zbyt wielu przepisów na danie główne, więc wypróbuj Scaloppine z kurczaka z wiosenną sałatką ziołową. Na 3,14 zł za porcję, ten przepis okładki 35% Twojego codziennego zapotrzebowania na witaminy i minerały. Jedna porcja tego dania zawiera ok. 42g białka, 17g tłuszczu, oraz w sumie 418 kalorii. Ten przepis służy 4. Jeśli masz ocet szampański, liście szpinaku dla niemowląt, rukolę i kilka innych składników pod ręką, możesz to zrobić. Aby zużyć ocet szampański, można śledzić to danie główne z Champagne Jello Parfaits-Niskokaloryczne jako deser. Można się nim cieszyć w każdej chwili, ale jest to szczególnie dobre dla Wiosna. 1 osoba wypróbowała i polubiła ten przepis. Wszystko biorąc pod uwagę, zdecydowaliśmy ten przepis zasługuje na spoonacular wynik 75%. Ten wynik jest dobry. Spróbuj Cielęcina Scaloppine z wiosennym groszkiem i szparagami, Scaloppine z kurczaka z groszkiem cukrowym, szparagami i sałatką z cytryny, oraz Chrupiące Sajgonki Z Sałatką Ziołową dla podobnych receptur.
Instrukcje
Aby przygotować kurczaka, umieść każdą połowę piersi kurczaka między 2 arkuszami wytrzymałej folii z tworzywa sztucznego; Funt każdy kawałek do grubości 1/2 cala za pomocą młotka do mięsa lub wałka do ciasta.
Połącz kurczaka i maślankę w dużej plastikowej torbie z zamkiem błyskawicznym; uszczelnij. Marynować w lodówce przez 2 godziny, obracając torebkę od czasu do czasu.
Wyjąć kurczaka z worka; wyrzucić marynatę.
Kurczaka osuszyć ręcznikami papierowymi; posypać 1/2 łyżeczki soli.
Mąkę, estragon i 1/2 łyżeczki czarnego pieprzu połączyć w płytkiej misce. Dredge kurczaka w mieszaninie mąki; strząsnąć nadmiar.
Rozgrzać olej w dużej patelni nonstick na średnim ogniu.
Dodać kurczaka; gotować 3 protokół z każdej strony lub aż gotowe.
Aby przygotować sałatkę, włóż haricots verts do dużego rondla z wrzącą wodą; gotuj 3 minuty.
Odsączyć i zanurzyć w lodowatej wodzie; osuszyć.
W dużej misce umieść fasolkę, szpinak, rukolę, rukolę, pietruszkę i szczypiorek.
W małej misce wymieszać szalotki, sok, olej, ocet, musztardę, 1/4 łyżeczki soli i 1/8 łyżeczki pieprzu, mieszając trzepaczką. Łyżka 3 łyżki mieszanki szalotki na mieszaninie szpinaku; wrzucić delikatnie do herbu.
Umieścić 2 szklanki mieszanki sałatki na każdym z 4 talerzy; top każdej porcji z 1 pół piersi kurczaka.
Skropić kurczaka równomiernie z pozostałą mieszanką szalotki.