Sałatka Żelatynowa Żurawinowo-Ananasowa
Need a przystawka bezglutenowa? Sałatka żelatynowa żurawinowo-ananasowa może być znakomitym przepisem do wypróbowania. Ten przepis służy 16 i kosztuje 50 centów za porcję. Jedna porcja tego dania zawiera ok. 3G białka, 7G tłuszczu, oraz w sumie 170 kalorii. 128 osób uznało ten przepis za pyszny i satysfakcjonujący. Udaj się do sklepu i podnieś wodę, żelatynę malin, orzechy włoskie i kilka innych rzeczy, aby zrobić to dzisiaj. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje około 4 godziny i 10 minut. Jest dostarczany przez Foodnetwork. Wszystko biorąc pod uwagę, zdecydowaliśmy ten przepis zasługuje na spoonacular wynik 20%. Ten wynik jest raczej zły. Podobne przepisy to Sałatka Żelatynowa Żurawinowo-Ananasowa, Sałatka Żelatynowa Żurawinowo-Ananasowa, oraz Kremowa Żelatyna Z Ananasem Żurawinowym.
Instrukcje
Zobacz jak zrobić ten przepis.
Spryskaj formę żelatynową 4-cup lub 9-calową kwadratową patelnię sprayem do gotowania oleju roślinnego. W średniej szklanej misce do mieszania połącz żelatynę malinową i żelatynę bez smaku.
Dodaj 1 szklankę wrzącej wody i mieszaj metalową łyżką nieprzerwanie przez 2 minuty, aż żelatyna całkowicie się rozpuści. Wymieszać w 1/2 szklanki zimnej wody.
Dodaj ananasa i sok, sos żurawinowy, i orzechy włoskie. Mieszaj metalową łyżką, aż wszystkie składniki zostaną całkowicie włączone.
Wlać mieszaninę do przygotowanej formy, przykryć folią i schłodzić do twardości.
Około 1 godziny przed podaniem Odwróć formę na talerz do serwowania i pozostaw do siedzenia w temperaturze pokojowej; sałatka uwolni się i wyjdzie czysta z formy.
W misce połącz serek śmietankowy, cukier puder, bitą śmietanę i orzechy włoskie. Łyżka do środka formy.