Sałatka Żelatynowa Sześciowarstwowa
Need a przystawka bezglutenowa? Sześciowarstwowa Sałatka żelatynowa może być niesamowitym przepisem do wypróbowania. Ten przepis służy 20. Na 34 grosze za porcję, ten przepis okładki 2% Twojego codziennego zapotrzebowania na witaminy i minerały. Jedna porcja tego dania zawiera ok. 2G białka, 4G tłuszczu, oraz w sumie 144 kalorie. Jeśli masz żelatynę pomarańczową, ananasa, wodę i kilka innych składników pod ręką, możesz to zrobić. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje około 40 minut. Ten przepis jest lubiany przez 1 smakoszy i kucharzy. Wszystko biorąc pod uwagę, zdecydowaliśmy ten przepis zasługuje na spoonacular wynik 10%. Ten wynik jest raczej zły. Podobne przepisy to Sałatka Żelatynowa 7 Warstwowa, Sałatka Żelatynowa Siedmiowarstwowa, oraz Sałatka Żelatynowa Na Gorąco.
Instrukcje
W misce rozpuścić jedno opakowanie żelatyny wapiennej W 3/4 szklanki wrzącej wody; wymieszać w 3/4 szklanki zimnej wody. Przechowywać w lodówce, aż lekko zgęstnieje. W małej misce ubij śmietanę, aż lekko zgęstnieje.
Dodać cukier; ubijać, aż uformują się miękkie szczyty. Złóż jedną trzecią bitej śmietany do żelatyny limonkowej. Łyżka do 4-qt. miska. Przechowywać w lodówce do firmy. Przechowywać w lodówce pozostałą bitą śmietanę.
W misce rozpuścić jedno opakowanie żelatyny pomarańczowej w 3/4 szklanki wrzącej wody; wymieszać w 3/4 szklanki zimnej wody. Przechowywać w lodówce, aż lekko zgęstnieje. Złożyć w mandarynki. Łyżka na kremowej warstwie limonki. Przechowywać w lodówce do firmy.
W misce rozpuścić żelatynę cytrynową w 3/4 szklanki wrzącej wody; wymieszać w 3/4 szklanki zimnej wody. Przechowywać w lodówce, aż lekko zgęstnieje. Złóż jedną trzecią bitej śmietany. łyżka na pomarańczowej warstwie. Przechowywać w lodówce do firmy.
W misce rozpuścić pozostały pakiet żelatyny wapiennej W 3/4 szklanki wrzącej wody; wymieszać w 3/4 szklanki zimnej wody. Przechowywać w lodówce, aż lekko zgęstnieje. Złożyć w ananasie. Łyżka na kremowej warstwie cytryny. Przechowywać w lodówce do firmy.
W misce rozpuścić pozostały pakiet żelatyny pomarańczowej w 3/4 szklanki wrzącej wody; wymieszać w 3/4 szklanki zimnej wody. Przechowywać w lodówce, aż lekko zgęstnieje. Złóż pozostałą bitą śmietanę. Łyżka na warstwie wapna. Przechowywać w lodówce do firmy.
W misce rozpuścić żelatynę truskawkową w pozostałej wrzącej wodzie; wymieszać z pozostałą zimną wodą. Przechowywać w lodówce, aż lekko zgęstnieje. Złóż banany. Łyżka na kremowej pomarańczowej warstwie. Przechowywać w lodówce przez noc.