Sałatka Zimowa Caprese
Zimowa sałatka Caprese może być tylko przystawką, której szukasz. Ten przepis służy 8 i kosztuje $1.92 za porcję. Jedna porcja zawiera 109 kalorii, 4G białka, oraz 9g tłuszczu. 1 osoba była pod wrażeniem tego przepisu. Można się nim cieszyć w każdej chwili, ale jest to szczególnie dobre dla Zima. Jeśli masz parmigiano-reggiano, sól i pieprz, czosnek i kilka innych składników pod ręką, możesz to zrobić. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje około 45 minut. Jest to dobra opcja, jeśli podążasz za bezglutenowe i pierwotne dieta. Wszystko biorąc pod uwagę, zdecydowaliśmy ten przepis zasługuje na spoonacular wynik 77%. Ten wynik jest solidny. Spróbuj Pizza Caprese: Toasty w zimie, Makaron Z Buraczanym Makaronem Zimowym Caprese, oraz Insalata caprese all ' americana (Sałatka Caprese W Stylu Amerykańskim) dla podobnych receptur.
Instrukcje
Rozgrzej piekarnik do 93°.
W dużej misce, wrzucić pomidory z 1/2 szklanki oliwy z oliwek i sól i pieprz do smaku.
Miejsce wycięte bok w dół na małej blasze do pieczenia i piec przez około 2 godziny, lub aż pomidory zmiękną.
Wyjąć pomidory z piekarnika i ostudzić.
Przełożyć schłodzone pomidory na durszlak i odstawić do odsączenia podczas dokonywania pesto.
Połącz czosnek i Parmigiano w blenderze i pulsuj, aż czosnek zostanie grubo posiekany.
Dodaj bazylii i pulse 7 lub 8 razy, lub aż liście są rozdrobnione. Po uruchomieniu blendera powoli dodawać pozostały 1 szklankę oliwy z oliwek, mieszając do uzyskania gładkiej konsystencji.
Toast orzeszki piniowe w 8-calowej patelni saute na średnim ogniu, często podrzucając, aż złoty kolor, 3 do 4 protokół.
Przełożyć na talerz do ostygnięcia.
Aby służyć, ułóż 3 połówki pomidorów wycięte z boku na każdym talerzu.
Umieść kulkę mozzarelli na środku i łyżka 2 łyżki pesto na każdej kuli mozzarelli.
Posypać orzeszkami pinii i udekorować liśćmi bazylii.
Przedruk za zgodą Molto Italiano: 327 prostych włoskich przepisów do gotowania w domu Mario Batali. © 2005 Harper