Sałatka Zimowa Caprese

Sałatka Zimowa Caprese
Zimowa sałatka Caprese może być tylko przystawką, której szukasz. Ten przepis służy 8 i kosztuje $1.92 za porcję. Jedna porcja zawiera 109 kalorii, 4G białka, oraz 9g tłuszczu. 1 osoba była pod wrażeniem tego przepisu. Można się nim cieszyć w każdej chwili, ale jest to szczególnie dobre dla Zima. Jeśli masz parmigiano-reggiano, sól i pieprz, czosnek i kilka innych składników pod ręką, możesz to zrobić. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje około 45 minut. Jest to dobra opcja, jeśli podążasz za bezglutenowe i pierwotne dieta. Wszystko biorąc pod uwagę, zdecydowaliśmy ten przepis zasługuje na spoonacular wynik 77%. Ten wynik jest solidny. Spróbuj Pizza Caprese: Toasty w zimie, Makaron Z Buraczanym Makaronem Zimowym Caprese, oraz Insalata caprese all ' americana (Sałatka Caprese W Stylu Amerykańskim) dla podobnych receptur.

Instrukcje

1
Rozgrzej piekarnik do 93°.
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
PiekarnikPiekarnik
2
W dużej misce, wrzucić pomidory z 1/2 szklanki oliwy z oliwek i sól i pieprz do smaku.
Składniki, których będziesz potrzebować
Sól I PieprzSól I Pieprz
Oliwa Z OliwekOliwa Z Oliwek
PomidorPomidor
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Skręcić Liny LukrecjoweSkręcić Liny Lukrecjowe
3
Miejsce wycięte bok w dół na małej blasze do pieczenia i piec przez około 2 godziny, lub aż pomidory zmiękną.
Składniki, których będziesz potrzebować
PomidorPomidor
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Blacha Do PieczeniaBlacha Do Pieczenia
PiekarnikPiekarnik
4
Wyjąć pomidory z piekarnika i ostudzić.
Składniki, których będziesz potrzebować
PomidorPomidor
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
PiekarnikPiekarnik
5
Przełożyć schłodzone pomidory na durszlak i odstawić do odsączenia podczas dokonywania pesto.
Składniki, których będziesz potrzebować
PomidorPomidor
świeży Groszek łuskany Lub Rozmrożony, Mrożony Groszek Organicznyświeży Groszek łuskany Lub Rozmrożony, Mrożony Groszek Organiczny
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
DurszlakDurszlak
6
Połącz czosnek i Parmigiano w blenderze i pulsuj, aż czosnek zostanie grubo posiekany.
Składniki, których będziesz potrzebować
Parmigiano ReggianoParmigiano Reggiano
CzosnekCzosnek
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
42 Czerwony Sznurek Lukrecji42 Czerwony Sznurek Lukrecji
7
Dodaj bazylii i pulse 7 lub 8 razy, lub aż liście są rozdrobnione. Po uruchomieniu blendera powoli dodawać pozostały 1 szklankę oliwy z oliwek, mieszając do uzyskania gładkiej konsystencji.
Składniki, których będziesz potrzebować
Oliwa Z OliwekOliwa Z Oliwek
BazyliaBazylia
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
42 Czerwony Sznurek Lukrecji42 Czerwony Sznurek Lukrecji
8
Toast orzeszki piniowe w 8-calowej patelni saute na średnim ogniu, często podrzucając, aż złoty kolor, 3 do 4 protokół.
Składniki, których będziesz potrzebować
Orzeszki SosnoweOrzeszki Sosnowe
TostyTosty
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
PatelniaPatelnia
9
Przełożyć na talerz do ostygnięcia.
10
Aby służyć, ułóż 3 połówki pomidorów wycięte z boku na każdym talerzu.
Składniki, których będziesz potrzebować
PomidorPomidor
11
Umieść kulkę mozzarelli na środku i łyżka 2 łyżki pesto na każdej kuli mozzarelli.
Składniki, których będziesz potrzebować
Rozdrobnione Surowe ZiemniakiRozdrobnione Surowe Ziemniaki
świeży Groszek łuskany Lub Rozmrożony, Mrożony Groszek Organicznyświeży Groszek łuskany Lub Rozmrożony, Mrożony Groszek Organiczny
12
Posypać orzeszkami pinii i udekorować liśćmi bazylii.
Składniki, których będziesz potrzebować
świeża Bazyliaświeża Bazylia
Orzeszki SosnoweOrzeszki Sosnowe
13
Przedruk za zgodą Molto Italiano: 327 prostych włoskich przepisów do gotowania w domu Mario Batali. © 2005 Harper
14
Collins Publishers, Inc.
TrudnośćTwardy
Gotowe W45 m.
Porcje8
Ocena Zdrowia28
Rodzaje PotrawSałatki
OkazjeZimowe
Magazyn