Sałatka ze szpinaku malinowego
Sałatka ze szpinakiem malinowym to przystawka dla 6 osób. Jedna porcja zawiera 253 kalorie , 3 g białka i 22 g tłuszczu . Za 1,58 USD za porcję ten przepis pokrywa 20% dziennego zapotrzebowania na witaminy i minerały. 1 osoba uznała ten przepis za przepyszny i satysfakcjonujący. Jest to dostarczane przez Taste of Home. Udaj się do sklepu i kup olej roślinny, szpinak, dżem malinowy i kilka innych rzeczy, które przygotujesz dzisiaj. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje około 15 minut . Jest to dobra opcja, jeśli stosujesz dietę bezglutenową, bezmleczną, lakto ovo-wegetariańską i przyjazną dla fodmap . Ogólnie rzecz biorąc, ten przepis uzyskał niesamowity wynik łyżką wynoszący 82% . Podobne przepisy to Sałatka ze szpinakiem i malinami , Sałatka ze szpinakiem z czerwonych malin i Sałatka z chrupiącym szpinakiem i malinami Asiago .
Instrukcje
Za pomocą trzepaczki lub blendera zmiksuj ocet z dżemem.
Cienkim strumieniem dodawaj olej sałatkowy cały czas ubijając. Odłożyć na bok.
Wymieszaj szpinak, połowę orzechów, połowę malin i cały dressing. Sałatka wierzchnia z pozostałymi orzechami, jagodami i kiwi.
Wymieszaj ponownie przed podaniem.
Polecane wino: Chardonnay, Sauvignon Blanc, Gruener Veltliner
Chardonnay, Sauvignon Blanc i Gruener Veltliner to moje ulubione dania w kategorii Sałatka. Zarówno Sauvignon Blanc, jak i Gruner Veltliner mają nuty ziołowe, które uzupełniają sałatki wystarczającą ilością kwasu, aby pasowały do cierpkiego winegretu, podczas gdy Chardonnay może być dobrym wyborem do kremowych sosów sałatkowych. Maddalena Chardonnay z oceną 4,9 na 5 gwiazdek wydaje się dobrym wyborem. Kosztuje około 13 dolarów za butelkę.
Maddalena Chardonnay
Fermentacja w beczkach z francuskiego i amerykańskiego dębu, fermentacja malolaktyczna, mieszanie osadu i dojrzewanie na surowo, rozwijają jego największy potencjał. Maddalena Vineyard Chardonnay wita nos potpourri aromatów owocowych, w tym cytrusów, gujawy i skórki pomarańczowej. Aromaty te uzupełnia pierwiastek mineralny, określany mianem „mokrych kamieni”. W ustach ujawnia się także owocowy charakter, któremu towarzyszy dobra struktura i długi, rześki finisz.