Sałatka Ze Szpinakiem Migdałowym
Sałatka ze szpinakiem migdałowym może być tylko przystawką, której szukasz. Ten bezglutenowy i wegetariański przepis służy 4 i kosztuje 2,34 zł za porcję. Jedna porcja zawiera 585 kalorii, 11g białka, oraz 43g tłuszczu. Mieszanka oliwy z oliwek, sok z cytryny, czosnek i garść innych składników to wszystko, czego potrzeba, aby ten przepis tak aromatyczny. Kilka osób przygotowało ten przepis, a 45 stwierdziłoby, że trafił w sedno. Jest ona dostarczana przez Allrecipes. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje około 45 minut. Biorąc pod uwagę wszystkie czynniki, ten przepis zarabia spoonacular wynik 82%, co jest świetne. Spróbuj Sałatka Ze Szpinakiem Migdałowym, Sałatka Ze Szpinakiem Migdałowym, oraz Chińska Sałatka Szpinakowo-Migdałowa dla podobnych receptur.
Instrukcje
Do vinaigrette, wymieszać musztardę, czosnek, cukier, sok z cytryny i ocet w średniej misce. Stopniowo ubijaj oliwę z oliwek, aż mieszanina będzie gładka i błyszcząca.
W przypadku kandyzowanych migdałów Rozgrzej piekarnik do 250 stopni F.
Umieść arkusz dobrze naoliwionej folii na blacie.
Cukier umieścić w bardzo czystym średnim rondlu i przykryć 2 łyżkami wody i sokiem z cytryny.
Umieścić migdały na blasze do pieczenia i umieścić w piekarniku. Doprowadzić cukier i wodę do wrzenia, i gotować, aż cukier staje się głęboki złoty kolor, wirując od czasu do czasu, aby zapewnić równomierny kolor. Wmieszać ciepłe migdały i natychmiast rozprowadzić osłonięte migdały na przygotowanej folii. (Uważaj, aby ich nie dotykać-karmelizowany cukier jest wyjątkowo gorący.) Ostudzić całkowicie, a następnie posiekać z grubsza lub rozbić na małe kawałki.
Aby złożyć sałatkę, umieść szpinak, kandyzowane migdały, żurawinę i kozi ser w dużej misce. Wrzucić lekko z sosem i podawać natychmiast.