Sałatka z zielonej fasoli i migdałów
Need a bezglutenowe, przyjazne dla fodmap, całe 30 i wegańskie przystawki? Sałatka z zielonej fasoli i migdałów może być doskonałym przepisem, aby spróbować. Ten przepis służy 8. Jedna porcja tego dania zawiera mniej więcej 3G białka, 13g tłuszczu, oraz w sumie 144 kalorie. Na 50 centów za porcję, ten przepis okładki 6% Twojego codziennego zapotrzebowania na witaminy i minerały. Udaj się do sklepu i odbierz sok z cytryny, ścinane migdały, fasolę i kilka innych rzeczy, aby zrobić to dzisiaj. 1 osoba zrobiła ten przepis i zrobi to ponownie. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje około 45 minut. Jest dostarczany przez Foodnetwork. Wszystko biorąc pod uwagę, zdecydowaliśmy ten przepis zasługuje na spoonacular wynik 44%. Ten wynik jest solidny. Spróbuj Sałatka Z Zielonej Fasoli Migdałowej, Sałatka Z Zielonej Fasoli I Migdałów Quinoa, oraz Zielona fasola, czerwony ryż i sałatka migdałowa z " książki kucharskiej rynku francuskiego dla podobnych receptur.
Instrukcje
Rozgrzać małą patelnię na średnim ogniu i dodać olej warzywny.
Dodać śliwki migdały i mieszać je na patelni, aż będą złote.
W średniej misce, ubić razem musztardę Dijon, sok z cytryny i ocet Sherry.
Dodać kapary, sok z kaparów oraz szczyptę soli i pieprzu. Powoli ubijamy oliwę z oliwek. Smak przypraw. Odstawić.
Doprowadzić duży garnek (wystarczy pomieścić około 6 litrów wody) do wrzenia.
Dodaj sól, aż będzie smakować jak łagodna woda morska. Skąd będziesz wiedzieć? Weź trochę wody łyżką i posmakuj jej kropli.
Przygotuj lodową kąpiel, napełniając miskę wystarczająco dużą, aby pomieścić zieloną fasolkę zimną wodą.
Dodaj trochę kostek lodu i umieść durszlak na środku miski. Wymieszać fasolkę szparagową do wrzącej wody i pozwolić im gotować, 2-3 protokół. Użyj łyżki szczelinowej, aby usunąć je z wody, przenosząc je natychmiast do durszlaka wewnątrz łaźni lodowej. Pozwól im usiąść na kilka minut w lodowej kąpieli, delikatnie obracając je w wodzie, aby zapewnić, że wszystkie chłodzą się w zimnej wodzie.
Przełożyć zieloną fasolkę na ręcznik kuchenny rozłożony na płaskiej powierzchni i dokładnie wysuszyć.
Przenieść je do średniej miski. Doprawić solą i pieprzem do smaku i wymieszać z winegretem i prażonymi migdałami.