Sałatka Z Tuńczykiem Śródziemnomorskim
Nigdy nie możesz mieć zbyt wielu przepisów na danie główne, więc spróbuj sałatki z tuńczyka śródziemnomorskiego. Obserwujesz swoją figurę? Ten bezmleczny i pescatariański przepis ma 570 kalorii, 30g białka, oraz 27 g tłuszczu na porcję. Ten przepis służy 4 i kosztuje $4.18 za porcję. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje około 25 minut. Ten przepis od Foodnetwork ma 3 fanów. Jeśli masz ciecierzycę, chleb naan, szalotki, i kilka innych składników na rękę, można to zrobić. Aby zużyć sól koszerną, można śledzić to danie główne z Niskotłuszczowe Ciasto Okruchowe (Koszerno-Mleczne) jako deser. Ogólnie ten przepis zarabia doskonała spoonacular ocena 93%. Spróbuj Korzyści zdrowotne tuńczyka: śródziemnomorska Sałatka Antipasto Tunan, Sałatka Z Tuńczykiem Śródziemnomorskim, oraz Sałatka Z Tuńczykiem Śródziemnomorskim dla podobnych receptur.
Instrukcje
Musztardę, skórkę z cytryny i sok z cytryny ubić w małej misce. Powoli ubijamy oliwę, aż dobrze się wymieszamy.
Ubijamy koperek, 1/2 łyżeczki soli i pieprzu do smaku.
W średniej misce wrzucić tuńczyka, ciecierzycę, ogórek, szalotki i pomidory z 1/4 szklanki dressingu.
Rozgrzej patelnię grillową na średnim ogniu. Lekko posmarować obie strony pita oliwą z oliwek i doprawić solą i pieprzem. Gotować na złoty kolor, około 1 minuty z każdej strony. Lekko ostudzić i pokroić w kliny.
Wrzucić rzymską z pozostałym opatrunkiem i podzielić między miseczki. Top z sałatką z tuńczyka i podawać z grillowaną pitą.
Zdjęcia Antonis Achilleos