Sałatka z tunanem i kuskusem to bezmleczne danie główne. Ten przepis sprawia, że 6 porcji z 437 kalorii, 24g białka, oraz 16G tłuszczu każdy. Na 2,03 zł za porcję, ten przepis okładki 23% Twojego codziennego zapotrzebowania na witaminy i minerały. Mieszanka czosnku, sól, izraelski kuskus i garść innych składników to wszystko, czego potrzeba, aby ten przepis tak przepyszne. Aby zużyć sok z cytryny można śledzić to danie główne z Ciasteczka cytrynowe z lukrem cytrynowym 1 osoba była pod wrażeniem tego przepisu. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje około 45 minut. Wszystko biorąc pod uwagę, zdecydowaliśmy ten przepis zasługuje na spoonacular wynik 87%. Ten wynik jest spektakularny. Spróbuj Izraelska Sałatka z kuskusem i tuńczykiem, Zapiekany Tuńczyk z sałatką kuskus, oraz Pikantny Kuskus Z Tuńczykiem dla podobnych receptur.
Instrukcje
1
Ubij razem oliwę z oliwek, sok z cytryny, czosnek i 1/2 łyżeczki. sól w małej misce.
Składniki, których będziesz potrzebować
Sok Z Cytryny
Oliwa Z Oliwek
Czosnek
Sól
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Trzepaczka
2 Tubki (po 16-1/2 Uncji Każda) Schłodzonego Ciasta Na Ciasteczka Z Masłem Orzechowym, Zmiękczonego
2
Doprowadzić bulion do wrzenia na ciężkiej patelni. Wymieszać kuskus, przykryć, zmniejszyć ogień do niskiej i gotować na wolnym ogniu do miękkości, 12 do 15 minut.
Składniki, których będziesz potrzebować
Kuskus
Bulion
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Patelnia
3
Przełożyć kuskus na duży arkusz ciastek, rozłożyć i ostudzić na 15 minut.
Składniki, których będziesz potrzebować
Kuskus
Pliki Cookie
20 Do 25 Całych Liści Szpinaku
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Blacha Do Pieczenia
4
Przełożyć kuskus do miski i wymieszać z brokułami, tuńczykiem, oliwkami i natką pietruszki. Wrzucić z opatrunkiem do płaszcza. W razie potrzeby doprawić solą.
Składniki, których będziesz potrzebować
Brokuły
Kuskus
Pietruszka-nać
Oliwki
Sól
Tuńczyk
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
2 Tubki (po 16-1/2 Uncji Każda) Schłodzonego Ciasta Na Ciasteczka Z Masłem Orzechowym, Zmiękczonego
5
Podawać natychmiast lub przykryć i przechowywać w lodówce do 1 dnia.
Merlot, Pinot Noir i wino różowe to moje najlepsze propozycje do tuńczyka. Chociaż ryby są często łączone z białym winem, "mięsniejsze" ryby, takie jak tuńczyk, mogą absolutnie pasować do czerwonego wina. Różowe będzie również ładnie sparować, szczególnie jeśli twój tunan jest przygotowany ze składników lepiej pasujących do białego wina. Darioush Signature Merlot z 4.2 na 5 gwiazdek wydaje się dobrym meczem. Kosztuje około 69 dolarów za butelkę.