Sałatka Z Tuńczyka Sashimi Z Sosem Miętowo-Limonkowym
Sałatka z tuńczyka Sashimi z sosem z kolendry miętowo-limonkowej może być dobrym przepisem na rozszerzenie pudełka z przepisem na danie główne. Ten bezmleczny i pescatariański przepis służy 2 i kosztuje $2.7 za porcję. Jedna porcja tego dania zawiera ok. 14g białka, 22g tłuszczu, oraz w sumie 320 kalorii. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje mniej więcej 1 godzina i 35 minut. 1 osoba była zadowolona, że wypróbowali ten przepis. Udaj się do sklepu i odbierz sól, sok z cytryny, mango i kilka innych rzeczy, aby zrobić to dzisiaj. Aby zużyć sok z cytryny można śledzić to danie główne z Ciasteczka cytrynowe z lukrem cytrynowym Jest ona dostarczana przez Allrecipes. Biorąc pod uwagę wszystkie czynniki, ten przepis zarabia spoonacular wynik 76%, co jest solidne. Podobne przepisy to Chili Crusted Ahi Sałatka z tuńczykiem i awokado z sosem Kolendrowo-czosnkowym (GF!) ... i Fave Five Friday: zdrowy tuńczyk, Chipotle Lime Sałatka z grillowanych krewetek w sosie z limonki Cilantro, oraz Sos sałatkowy kolendro-limonkowy.
Instrukcje
W misce wymieszać oliwę z oliwek, sok z limonki, kolendrę, czosnek, miętę, sok z cytryny i sól. Przechowywać w lodówce sos sałatkowy przez co najmniej 1 godzinę lub na noc dla najlepszego smaku.
Rozgrzej grill na zewnątrz, aby uzyskać wysoką temperaturę i nasmaruj ruszt.
Wrzucić sałatki, sałata rzymska, mango, orzeszki ziemne, ogórek, i chow mein makaron w salaterce.
Tuńczyka posypać solą i czarnym pieprzem.
Grilluj tuńczyka na rozgrzanym grillu, aż Na Zewnątrz będzie smażony i brązowy, a wewnątrz nadal jest czerwony, około 1 1/2 minut na stronę rzadką. Pokrój grillowanego tuńczyka.
Górna sałatka z plastrami awokado i grillowanym tuńczykiem; skropić sosem sałatkowym do smaku.
Polecane wino: Merlot, Pinot Noir, Wino Różane
Tunan w menu? Spróbuj sparować z Merlotem, Pinot Noir i różowym winem. Chociaż ryby są często łączone z białym winem, "mięsniejsze" ryby, takie jak tuńczyk, mogą absolutnie pasować do czerwonego wina. Różowe będzie również ładnie sparować, szczególnie jeśli twój tunan jest przygotowany ze składników lepiej pasujących do białego wina. Możesz spróbować Raymond R Collection Merlot. Recenzenci bardzo to lubią z oceną 4.1 z 5 gwiazdek i ceną około 12 dolarów za butelkę.
Raymond R Collection Merlot
Merlot wypełnia usta gładkimi smakami wiśni, malin i śliwek wraz z nutami ziemi i przypraw w pysznym wykończeniu waniliowym. Pełny, ale przystępny, z dobrą równowagą kwasu i tanin. Połącz z czymkolwiek, od grillowanego łososia, polędwicy wieprzowej, kurczaka z grilla i żeberek po Tajskie czerwone curry lub Marokański tagine.