Sałatka Z Tuńczyka Sashimi Z Sosem Miętowo-Limonkowym

Sałatka Z Tuńczyka Sashimi Z Sosem Miętowo-Limonkowym
Sałatka z tuńczyka Sashimi z sosem z kolendry miętowo-limonkowej może być dobrym przepisem na rozszerzenie pudełka z przepisem na danie główne. Ten bezmleczny i pescatariański przepis służy 2 i kosztuje $2.7 za porcję. Jedna porcja tego dania zawiera ok. 14g białka, 22g tłuszczu, oraz w sumie 320 kalorii. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje mniej więcej 1 godzina i 35 minut. 1 osoba była zadowolona, że wypróbowali ten przepis. Udaj się do sklepu i odbierz sól, sok z cytryny, mango i kilka innych rzeczy, aby zrobić to dzisiaj. Aby zużyć sok z cytryny można śledzić to danie główne z Ciasteczka cytrynowe z lukrem cytrynowym Jest ona dostarczana przez Allrecipes. Biorąc pod uwagę wszystkie czynniki, ten przepis zarabia spoonacular wynik 76%, co jest solidne. Podobne przepisy to Chili Crusted Ahi Sałatka z tuńczykiem i awokado z sosem Kolendrowo-czosnkowym (GF!) ... i Fave Five Friday: zdrowy tuńczyk, Chipotle Lime Sałatka z grillowanych krewetek w sosie z limonki Cilantro, oraz Sos sałatkowy kolendro-limonkowy.

Instrukcje

1
W misce wymieszać oliwę z oliwek, sok z limonki, kolendrę, czosnek, miętę, sok z cytryny i sól. Przechowywać w lodówce sos sałatkowy przez co najmniej 1 godzinę lub na noc dla najlepszego smaku.
Składniki, których będziesz potrzebować
1-3/4 Szklanki Kiszonej Kapusty, Opłukanej I Dobrze Odsączonej1-3/4 Szklanki Kiszonej Kapusty, Opłukanej I Dobrze Odsączonej
1 Szalotka, Starta Lub Posiekana1 Szalotka, Starta Lub Posiekana
1 Truskawka Bez łuski1 Truskawka Bez łuski
2 Funty Mieszanych Odmian świeżych Grzybów2 Funty Mieszanych Odmian świeżych Grzybów
2 łyżki Stołowe Plus 1-1/2 łyżeczki Oliwy Z Oliwek2 łyżki Stołowe Plus 1-1/2 łyżeczki Oliwy Z Oliwek
1 Pomarańcza, Skórka1 Pomarańcza, Skórka
2 Ząbki Czosnku (1 Posiekany, 1 Cały)2 Ząbki Czosnku (1 Posiekany, 1 Cały)
1 Uncja Kiełków Bambusa, Poćwiartowanych1 Uncja Kiełków Bambusa, Poćwiartowanych
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
świeżo Wyciśnięta Cytryna Lub Do Smakuświeżo Wyciśnięta Cytryna Lub Do Smaku
1 (8 Uncji) Pojemnik Lekkiej Bitej Polewy (takiej Jak Cool Whip®)1 (8 Uncji) Pojemnik Lekkiej Bitej Polewy (takiej Jak Cool Whip®)
2
Rozgrzej grill na zewnątrz, aby uzyskać wysoką temperaturę i nasmaruj ruszt.
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Kasztany Wodne, JulienneKasztany Wodne, Julienne
3
Wrzucić sałatki, sałata rzymska, mango, orzeszki ziemne, ogórek, i chow mein makaron w salaterce.
Składniki, których będziesz potrzebować
3 Szklanki Posiekanej Sałaty Rzymskiej Z 1 Małej Sałaty3 Szklanki Posiekanej Sałaty Rzymskiej Z 1 Małej Sałaty
RomaineRomaine
ZieloniZieloni
1-1/2 Uncji Gin1-1/2 Uncji Gin
1 (8 Uncji) Opakowanie Herbatników (takich Jak Marie Biscuits)1 (8 Uncji) Opakowanie Herbatników (takich Jak Marie Biscuits)
1 Duży Biały Ananas Lub Zwykły Ananas1 Duży Biały Ananas Lub Zwykły Ananas
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
1 (8 Uncji) Pojemnik Lekkiej Bitej Polewy (takiej Jak Cool Whip®)1 (8 Uncji) Pojemnik Lekkiej Bitej Polewy (takiej Jak Cool Whip®)
4
Tuńczyka posypać solą i czarnym pieprzem.
Składniki, których będziesz potrzebować
1 Szklanka Dzikiego Ryżu, Dokładnie Opłukanego1 Szklanka Dzikiego Ryżu, Dokładnie Opłukanego
Mandarynki, KażdaMandarynki, Każda
5
Grilluj tuńczyka na rozgrzanym grillu, aż Na Zewnątrz będzie smażony i brązowy, a wewnątrz nadal jest czerwony, około 1 1/2 minut na stronę rzadką. Pokrój grillowanego tuńczyka.
Składniki, których będziesz potrzebować
Mandarynki, KażdaMandarynki, Każda
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Kasztany Wodne, JulienneKasztany Wodne, Julienne
6
Górna sałatka z plastrami awokado i grillowanym tuńczykiem; skropić sosem sałatkowym do smaku.
Składniki, których będziesz potrzebować
1-3/4 Szklanki Kiszonej Kapusty, Opłukanej I Dobrze Odsączonej1-3/4 Szklanki Kiszonej Kapusty, Opłukanej I Dobrze Odsączonej
1/2 Funta Piersi Z Indyka1/2 Funta Piersi Z Indyka
Mandarynki, KażdaMandarynki, Każda

Polecane wino: Merlot, Pinot Noir, Wino Różane

Tunan w menu? Spróbuj sparować z Merlotem, Pinot Noir i różowym winem. Chociaż ryby są często łączone z białym winem, "mięsniejsze" ryby, takie jak tuńczyk, mogą absolutnie pasować do czerwonego wina. Różowe będzie również ładnie sparować, szczególnie jeśli twój tunan jest przygotowany ze składników lepiej pasujących do białego wina. Możesz spróbować Raymond R Collection Merlot. Recenzenci bardzo to lubią z oceną 4.1 z 5 gwiazdek i ceną około 12 dolarów za butelkę.
Raymond R Collection Merlot
Raymond R Collection Merlot
Merlot wypełnia usta gładkimi smakami wiśni, malin i śliwek wraz z nutami ziemi i przypraw w pysznym wykończeniu waniliowym. Pełny, ale przystępny, z dobrą równowagą kwasu i tanin. Połącz z czymkolwiek, od grillowanego łososia, polędwicy wieprzowej, kurczaka z grilla i żeberek po Tajskie czerwone curry lub Marokański tagine.
TrudnośćEkspert
Gotowe W1 h, 35 m.
Porcje2
Ocena Zdrowia50
Rodzaje PotrawSałatki
Magazyn