Sałatka z tuńczyka i ciecierzycy
Sałatka z tuńczyka i ciecierzycy wymaga około 10 minut od początku do końca. Za 1,21 dolara za porcję otrzymasz przystawkę dla 4 osób. Jedna porcja tego dania zawiera około 15 g białka, 6 g tłuszczu i łącznie 189 kalorii. Jeżeli macie pod ręką sól i mielony pieprz, natkę pietruszki, ser feta i kilka innych składników to dasz radę. Ten przepis polubiło 16 smakoszy i kucharzy. Jest dostarczany przez Allrecipes. Jest to dobra opcja, jeśli stosujesz dietę bezglutenową i pescatariańską. Ogólnie rzecz biorąc, ten przepis uzyskuje niesamowity wynik łyżką wynoszący 93%. Sałatka z ciecierzycy z tuńczykiem, sałatka z ciecierzycy z tuńczykiem i sałatka z ciecierzycy i tuńczyka są bardzo podobne do tego przepisu.
Instrukcje
W misce wymieszaj tuńczyka, ciecierzycę, oliwki, pietruszkę, czerwoną cebulę, sok z cytryny i ser feta. Doprawić solą i pieprzem.
Polecane wino: Pinot Noir, Merlot, Wino Różane
Pinot Noir, Merlot i wino różowe to świetny wybór do tuńczyka. Chociaż ryby często łączy się z białym winem, bardziej mięsiste ryby, takie jak tuńczyk, doskonale pasują do czerwonego wina. Różowe również będzie dobrze pasować, zwłaszcza jeśli tunan jest przygotowany ze składników lepiej pasujących do białego wina. Jednym z win, którego możesz spróbować, jest Barefoot Bubbly Extra Dry. Ma 4,4 na 5 gwiazdek, a butelka kosztuje około 15 dolarów.
Barefoot Bubble Extra Dry
Barefoot Bubbly Extra Dry Champagne oferuje aromaty dojrzałego jabłka uzupełnione nutami cytrusów. Tostowe smaki uzupełniają kremowe, trwałe wykończenie. Najlepiej smakuje schłodzone (36-40°F). To musujące wino jest doskonale zrównoważone wieloma warstwami owoców, które zachwycają podniebienie.