Sałatka z pomidorów i czarnych oliwek Orzo

Sałatka z pomidorów i czarnych oliwek Orzo
Need a pescatariańskie danie główne? Sałatka z pomidorów i czarnych oliwek Orzo może być znakomitym przepisem do wypróbowania. Ten przepis sprawia, że 6 porcji z 882 kalorie, 16G białka, oraz 72 g tłuszczu każdy. Na 2,85 zł za porcję, ten przepis okładki 26% Twojego codziennego zapotrzebowania na witaminy i minerały. Jest dostarczany przez Foodnetwork. Niewiele osób robiło ten przepis, a 1 powiedziałoby, że trafił w sedno. Mieszanka pieczonego pieprzu, marynowanego pieprzu, sardynek i garść innych składników to wszystko, czego potrzeba, aby ten przepis był tak pyszny. Aby zużyć cytrynę, możesz podążać za tym daniem głównym z Ciasteczka cytrynowe z lukrem cytrynowym Z łyżeczką wynik 62%, to danie jest dobre. Spróbuj Sałatka z pomidorów, koziego sera i czarnych oliwek, Pieczony okoń Czarnomorski z sałatką z pomidorów i oliwek, oraz Grillowany stek z sosem pomidorowym i pieczoną krewetką, czarną fasolą i sałatką Orzo dla podobnych receptur.

Instrukcje

1
Rozgrzej piekarnik do 375 stopni F.
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Posiekana Cebula (2 Cebule)Posiekana Cebula (2 Cebule)
2
Pomidory ułożyć na blasze i skropić oliwą z oliwek, posypać solą i pieprzem. Pieczeń, aż pomidory są miękkie i po prostu pęknięcie lekko, ale nie rozpada się, 10 do 12 protokół.
Składniki, których będziesz potrzebować
1 Por, Oczyszczony I Pokrojony W Dużą Kostkę, Tylko Biała Część1 Por, Oczyszczony I Pokrojony W Dużą Kostkę, Tylko Biała Część
1 Butelka (750 Ml) Wina Cotes Du Rhone Lub Innego Wytrawnego Czerwonego Wina1 Butelka (750 Ml) Wina Cotes Du Rhone Lub Innego Wytrawnego Czerwonego Wina
Cukinia Pokrojona W Plasterki O Grubości 1/4 CalaCukinia Pokrojona W Plasterki O Grubości 1/4 Cala
3
Wyjąć z piekarnika i odstawić.
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Posiekana Cebula (2 Cebule)Posiekana Cebula (2 Cebule)
4
Ugotować makaron w dużym garnku z wrzącą osoloną wodą aż do al dente (zgodnie z instrukcją na opakowaniu). Podczas gotowania makaronu, zrobić vinaigrette wlewając sok z dna patelni pomidory gotowane w do miski.
Składniki, których będziesz potrzebować
1 Funt Ugotowanych Krewetek, Przekrojonych Wzdłuż Na Pół1 Funt Ugotowanych Krewetek, Przekrojonych Wzdłuż Na Pół
Cukinia Pokrojona W Plasterki O Grubości 1/4 CalaCukinia Pokrojona W Plasterki O Grubości 1/4 Cala
1 łyżka Gruboziarnistego Czerwonego Cukru1 łyżka Gruboziarnistego Czerwonego Cukru
Propozycja Podania: Podawać Z Ugotowanym MakaronemPropozycja Podania: Podawać Z Ugotowanym Makaronem
1 Pasek Skórki Z Cytryny1 Pasek Skórki Z Cytryny
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
(od 44 Do 48 Stopni Celsjusza/od 112 Do 118 Stopni Fahrenheita)(od 44 Do 48 Stopni Celsjusza/od 112 Do 118 Stopni Fahrenheita)
Pecorino O Grubości 1/4 CalaPecorino O Grubości 1/4 Cala
Świeże Gałązki Pietruszki, Pokrojone W Cienkie Plasterki, Do DekoracjiŚwieże Gałązki Pietruszki, Pokrojone W Cienkie Plasterki, Do Dekoracji
5
Dodać feta, ocet, musztarda, czosnek, plastry bazylii, oregano, cukier, i sól i pieprz do smaku. Powoli wlać 3 łyżki oliwy z oliwek, ubijając do lekkiego emulgowania.
Składniki, których będziesz potrzebować
1 Por, Oczyszczony I Pokrojony W Dużą Kostkę, Tylko Biała Część1 Por, Oczyszczony I Pokrojony W Dużą Kostkę, Tylko Biała Część
1 Butelka (750 Ml) Wina Cotes Du Rhone Lub Innego Wytrawnego Czerwonego Wina1 Butelka (750 Ml) Wina Cotes Du Rhone Lub Innego Wytrawnego Czerwonego Wina
4 Kromki Tostu Teksańskiego Lub Innego Białego Pieczywa, Tostowane4 Kromki Tostu Teksańskiego Lub Innego Białego Pieczywa, Tostowane
Do 6 Bułek Hamburgerowych, Podzielonych, OpcjonalnieDo 6 Bułek Hamburgerowych, Podzielonych, Opcjonalnie
1/4 Funta Woskowych Ziemniaków Pokrojonych W Kostkę O Wymiarach 1/4 Cala1/4 Funta Woskowych Ziemniaków Pokrojonych W Kostkę O Wymiarach 1/4 Cala
Posiekane Krążki Papryczki Bananowej Lub Posiekane Ostre Papryczki Dowolnego RodzajuPosiekane Krążki Papryczki Bananowej Lub Posiekane Ostre Papryczki Dowolnego Rodzaju
1 Czerwona Cebula, Mała Kostka1 Czerwona Cebula, Mała Kostka
Pasek Skórki CytrynowejPasek Skórki Cytrynowej
Mieszane Liście Sałat, Umyte I OdwirowaneMieszane Liście Sałat, Umyte I Odwirowane
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
1 Opakowanie (3,3 Uncji) Błyskawicznej Mieszanki Do Przygotowania Białego Budyniu Czekoladowego1 Opakowanie (3,3 Uncji) Błyskawicznej Mieszanki Do Przygotowania Białego Budyniu Czekoladowego
6
Ugotowany makaron odcedzić i wymieszać z winegretem.
Składniki, których będziesz potrzebować
Makaron GotowanyMakaron Gotowany
1 Funt Ugotowanych Krewetek, Przekrojonych Wzdłuż Na Pół1 Funt Ugotowanych Krewetek, Przekrojonych Wzdłuż Na Pół
7
Dodać pomidory winogron, oliwki, ciecierzyca, pieczona papryka czerwona, papryka pepperoncini, cebula i posiekaną bazylią i wrzucić do połączenia.
Składniki, których będziesz potrzebować
Słodkie Linki Johnsonville® Mild Italian Sausage Links, Pokrojone W 1/2-calowe PlasterkiSłodkie Linki Johnsonville® Mild Italian Sausage Links, Pokrojone W 1/2-calowe Plasterki
Pieczona Czerwona PaprykaPieczona Czerwona Papryka
Pokroić W 1-calową Kostkę I Pozostawić Na NocPokroić W 1-calową Kostkę I Pozostawić Na Noc
1/2 Szklanki Oliwy Z Oliwek Extra Virgin Goya1/2 Szklanki Oliwy Z Oliwek Extra Virgin Goya
Ciasto KukurydzianeCiasto Kukurydziane
1 Czerwona Cebula, Mała Kostka1 Czerwona Cebula, Mała Kostka
3 Szklanki Wiórków Dębowych Lub Orzechowych Lub 6 Dużych Kawałków Namoczonych W Zimnej Wodzie Przez Co Najmniej 1 Godzinę I Maksymalnie 4 Godziny3 Szklanki Wiórków Dębowych Lub Orzechowych Lub 6 Dużych Kawałków Namoczonych W Zimnej Wodzie Przez Co Najmniej 1 Godzinę I Maksymalnie 4 Godziny
8
Jest to świetna sałatka do serwowania z śródziemnomorskimi sardynkami z cytryną i czosnkiem.
Składniki, których będziesz potrzebować
SardynkiSardynki
Posiekane Krążki Papryczki Bananowej Lub Posiekane Ostre Papryczki Dowolnego RodzajuPosiekane Krążki Papryczki Bananowej Lub Posiekane Ostre Papryczki Dowolnego Rodzaju
Plasterki Pomarańczy, Przekrojone Na Pół, Do DekoracjiPlasterki Pomarańczy, Przekrojone Na Pół, Do Dekoracji
1
Połączyć majonez, jogurt, ogórki, papryka czerwona, cebula, kapary, sok z cytryny, estragon, szczypiorek, ostry sos i cayenne w misce do mieszania. Doprawić solą i pieprzem. Dobrze wymieszać, następnie przykryć i przechowywać w lodówce przez 15 do 20 minut, aby umożliwić smaki się razem.
Składniki, których będziesz potrzebować
1 Por, Oczyszczony I Pokrojony W Dużą Kostkę, Tylko Biała Część1 Por, Oczyszczony I Pokrojony W Dużą Kostkę, Tylko Biała Część
Do Smarowania WkładkiDo Smarowania Wkładki
2 Duże Papryczki Chipotle W Sosie Adobo, Drobno Posiekane, Plus 2 łyżki Sosu Adobo2 Duże Papryczki Chipotle W Sosie Adobo, Drobno Posiekane, Plus 2 łyżki Sosu Adobo
Papaja (hawajska), Pokrojona W Drobną KostkęPapaja (hawajska), Pokrojona W Drobną Kostkę
2 łyżki Stołowe Plus 1/2 Szklanki Wody, Podzielone2 łyżki Stołowe Plus 1/2 Szklanki Wody, Podzielone
Każda Posiekana Słodka Papryka Czerwona, żółta I PomarańczowaKażda Posiekana Słodka Papryka Czerwona, żółta I Pomarańczowa
Oliwa Z Oliwek Plus 3 Do 4 łyżek StołowychOliwa Z Oliwek Plus 3 Do 4 łyżek Stołowych
Sałata Czerwona Liściasta, Pokrojona Na 2-calowe KawałkiSałata Czerwona Liściasta, Pokrojona Na 2-calowe Kawałki
3 łyżki Musztardy, Najlepiej Dijon3 łyżki Musztardy, Najlepiej Dijon
(najlepiej Bumble Bee Prime Filet Solid Albacore)(najlepiej Bumble Bee Prime Filet Solid Albacore)
Opakowanie Mrożonego Ciasta WaniliowegoOpakowanie Mrożonego Ciasta Waniliowego
3 Szklanki Wiórków Dębowych Lub Orzechowych Lub 6 Dużych Kawałków Namoczonych W Zimnej Wodzie Przez Co Najmniej 1 Godzinę I Maksymalnie 4 Godziny3 Szklanki Wiórków Dębowych Lub Orzechowych Lub 6 Dużych Kawałków Namoczonych W Zimnej Wodzie Przez Co Najmniej 1 Godzinę I Maksymalnie 4 Godziny
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
(od 44 Do 48 Stopni Celsjusza/od 112 Do 118 Stopni Fahrenheita)(od 44 Do 48 Stopni Celsjusza/od 112 Do 118 Stopni Fahrenheita)
2
Dla sardynek: rozgrzej grilla do wysokiej. Sardynki opłucz w zimnej wodzie i osusz papierowymi ręcznikami. Doprawić jamę każdej sardynki solą i pieprzem, a następnie umieścić w środku gałązkę tymianku i oregano wraz z kilkoma plasterkami cytryny i czosnku. Doprawić Na zewnątrz solą i pieprzem. Ostrożnie związać sardynki sznurkiem rzeźnika, aby pomóc utrzymać je zamknięte podczas grillowania. Wytrzyj ruszty grillowe ręcznikiem zanurzonym w oleju, aby wyczyścić i utworzyć nieprzywierającą powierzchnię. Ostrożnie umieścić sardynki na rusztach i grillować przez 3 do 4 minut, aż skóra pęcherze i znaki na brzegach. Za pomocą szpatułki ostrożnie obrócić sardynki i grillować przez kolejne 2 do 3 minut, aby gotować. Po zakończeniu wyjąć na talerz i ogrzać, aż będzie gotowy do podania.
Składniki, których będziesz potrzebować
1 Por, Oczyszczony I Pokrojony W Dużą Kostkę, Tylko Biała Część1 Por, Oczyszczony I Pokrojony W Dużą Kostkę, Tylko Biała Część
SardynkiSardynki
Do 6 Bułek Hamburgerowych, Podzielonych, OpcjonalnieDo 6 Bułek Hamburgerowych, Podzielonych, Opcjonalnie
Posiekane Krążki Papryczki Bananowej Lub Posiekane Ostre Papryczki Dowolnego RodzajuPosiekane Krążki Papryczki Bananowej Lub Posiekane Ostre Papryczki Dowolnego Rodzaju
Plasterki Pomarańczy, Przekrojone Na Pół, Do DekoracjiPlasterki Pomarańczy, Przekrojone Na Pół, Do Dekoracji
2 Szklanki Ząbków Czosnku2 Szklanki Ząbków Czosnku
1 Pasek Skórki Z Cytryny1 Pasek Skórki Z Cytryny
żółta Cebula, Obrana, Przekrojona Na Pół I Pokrojona Na Plasterki O Grubości 1/2 Calażółta Cebula, Obrana, Przekrojona Na Pół I Pokrojona Na Plasterki O Grubości 1/2 Cala
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
8 Sztuk 1-uncjowych, Pojedynczo Pakowanych Paluszków Serowych8 Sztuk 1-uncjowych, Pojedynczo Pakowanych Paluszków Serowych
4 Duże Precle Oblane Jogurtem4 Duże Precle Oblane Jogurtem
1/2 Szklanki Startego Sera Cheddar Do Tacos1/2 Szklanki Startego Sera Cheddar Do Tacos
Sznurek RzeźniczySznurek Rzeźniczy
3
Podawać sardynki posmarowane pikantnym Tatarem.
Składniki, których będziesz potrzebować
SardynkiSardynki

Składniki

6krewetki i żyłkiŚwieżo zmielony czarny pieprzŚwieżo zmielony czarny pieprz3551 funt świeżego Mafaldi, jeśli to możliweciecierzyca konserwowa, płukanaciecierzyca konserwowa, płukana11 łyżka suszonego oreganokapary solone mielonekapary solone mielone1szczyptaPinch cayennePinch cayenne1Batoniki toffi HeathMusztarda DijonMusztarda Dijon591 funt świeżego Mafaldi, jeśli to możliwepokruszona fetapokruszona feta11 łyżka suszonego oreganodrobno pokrojona świeża bazyliadrobno pokrojona świeża bazylia22 łyżeczki grubo mielonych ziaren pieprzuposiekana świeża bazyliaposiekana świeża bazylia11 łyżka suszonego oreganoposiekany świeży szczypiorekposiekany świeży szczypiorek11 łyżka suszonego oreganoposiekany świeży estragonposiekany świeży estragon8gałązkiposiekany świeży tymianek lub 1-1/2 łyżeczki suszonego tymianku, podzieloneposiekany świeży tymianek lub 1-1/2 łyżeczki suszonego tymianku, podzielone12 3/4 szklanki całych migdałów, ze skórką i uprażonychczosnek, rozbityczosnek, rozbity2goździkiczosnek, cienko pokrojonyczosnek, cienko pokrojony4731 funt świeżego Mafaldi, jeśli to możliwepomidory winogronowepomidory winogronowe1181 funt świeżego Mafaldi, jeśli to możliwejogurt grecki beztłuszczowyjogurt grecki beztłuszczowy3kreski2 łyżki stołowe plus 1/2 szklanki wody, podzielone2 łyżki stołowe plus 1/2 szklanki wody, podzielone1cytrynowy, soczystycytrynowy, soczysty2371 funt świeżego Mafaldi, jeśli to możliwepestkowe oliwki kalamata, grubo posiekanepestkowe oliwki kalamata, grubo posiekane6krewetki i żyłkiSól koszerna i świeżo zmielony czarny pieprzSól koszerna i świeżo zmielony czarny pieprz1cytryna, pokrojona w cienkie kołacytryna, pokrojona w cienkie koła3551 funt świeżego Mafaldi, jeśli to możliwe2 duże papryczki chipotle w sosie adobo, drobno posiekane, plus 2 łyżki sosu adobo2 duże papryczki chipotle w sosie adobo, drobno posiekane, plus 2 łyżki sosu adobo32 łyżeczki grubo mielonych ziaren pieprzuoliwa z oliwek extra virgin, plus więcej do mżawkioliwa z oliwek extra virgin, plus więcej do mżawki6krewetki i żyłkiOliwa z oliwek z pierwszego tłoczeniaOliwa z oliwek z pierwszego tłoczenia2Batoniki toffi Heathświeże oregano, rozdarteświeże oregano, rozdarte8gałązkiświeże oreganoświeże oregano227opakowania JELLO instant czekoladowy pudding fudgemakaron orzomakaron orzo22 łyżeczki grubo mielonych ziaren pieprzudrobno pokrojona marynowana słodka czerwona paprykadrobno pokrojona marynowana słodka czerwona papryka1181 funt świeżego Mafaldi, jeśli to możliwepokrojona papryka pepperoncini, łodygi usuniętepokrojona papryka pepperoncini, łodygi usunięte22 łyżeczki grubo mielonych ziaren pieprzupikle drobno pokrojone w kostkępikle drobno pokrojone w kostkę0czerwona cebula, cienko pokrojonaczerwona cebula, cienko pokrojona11 łyżka suszonego oreganocebula czerwona mielonacebula czerwona mielona22 łyżeczki grubo mielonych ziaren pieprzu1 łyżka plus 1 łyżeczka soli koszernej, dodatkowo do przyprawiania mięsa1 łyżka plus 1 łyżeczka soli koszernej, dodatkowo do przyprawiania mięsa1papryka czerwona pieczona, drobno pokrojonapapryka czerwona pieczona, drobno pokrojona8largescałe duże, świeże sardynki, oczyszczone, ale z nienaruszoną głową i ogonemcałe duże, świeże sardynki, oczyszczone, ale z nienaruszoną głową i ogonem6krewetki i żyłkiSól morska FlakySól morska Flaky1Podwójnie nadziewane ciasteczka Oreopasek skórki cytrynowejpasek skórki cytrynowej
TrudnośćTwardy
Gotowe W25 m.
Porcje6
Ocena Zdrowia30
Magazyn