Sałatka z pikantnych krewetek i zielonego chili z koziego sera
Przepisów na danie główne nigdy za wiele, więc wypróbuj sałatkę z pikantnymi krewetkami i zielonym chili z kozim serem. Ten przepis służy 4 osobom. Za 6,2 USD za porcję ten przepis pokrywa 30% dziennego zapotrzebowania na witaminy i minerały. Obserwujesz swoją sylwetkę? Ten bezglutenowy i pescatarian przepis zawiera 700 kalorii, 28 g białka i 52 g tłuszczu na porcję. 1 osoba była pod wrażeniem tego przepisu. Mieszanka oliwy z oliwek, oliwy z oliwek, octu z wina ryżowego i kilku innych składników wystarczy, aby ten przepis był tak aromatyczny. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje około 50 minut. Jest dostarczany przez Foodnetwork. Biorąc pod uwagę wszystkie czynniki, ten przepis uzyskał 69% wyniku, co jest dobrym wynikiem. Jeśli podoba Ci się ten przepis, mogą Ci się spodobać również takie przepisy, jak Dip z zielonego Chile i koziego sera, Southwest Burger z zielonego Chile i koziego sera oraz Burgery z zielonym chili i bekonem z kozim serem.
Instrukcje
1
Rozgrzej piekarnik do 400 stopni. W misce wymieszaj proszek chili ancho, jasnobrązowy cukier, chile de arbol, cynamon i kminek i odłóż na bok. W średniej wielkości misce umieść krewetki. Krewetki mocno solimy i pieprzymy. Następnie posyp krewetki mieszanką przypraw z obu stron.
Posmaruj gaufretty zielonym serem kozim Chile i ułóż obok każdej krewetki.
Składniki, których będziesz potrzebować
Ser Kozi
2 łyżki Split Grama Bengalskiego (chana Dal)
1/2 łyżeczki Bijol (kubańska Mieszanka Przypraw)
2/3 Szklanki Posiekanej, Pieczonej Słodkiej Czerwonej Papryki
6
Skropić większą ilością winegretu i posiekaną kolendrą.
Składniki, których będziesz potrzebować
Vinaigrette
2 łyżki Stołowe Plus 1-1/2 łyżeczki Oliwy Z Oliwek
7
Połącz ocet, chipotle i kolendrę w blenderze i zmiksuj na gładką masę. Gdy silnik pracuje, powoli dodawaj olej, aż do uzyskania emulsji. Doprawiamy miodem, solą i pieprzem do smaku.
Składniki, których będziesz potrzebować
Olej Pieprzowy
2 łyżki Stołowe Plus 1-1/2 łyżeczki Oliwy Z Oliwek
1 łyżka Musztardy Dijon Lub Pełnoziarnistej
8 (U-12) Krewetek
1-1/4 Szklanki Płatków Muslix Z Rodzynkami, Daktylami I Migdałami
1 Uncja Kiełków Bambusa, Poćwiartowanych
4 łyżki Masła, Pokrojonego W Kostkę O Wielkości 1/2 Cala
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
42 Czerwony Sznurek Lukrecji
8
Rozgrzej olej na patelni o średniej wysokości do 360 stopni F. Pokrój ziemniaki na mandolinie w gaufretty. Smażyć ziemniaki partiami na złoty kolor z obu stron.
Składniki, których będziesz potrzebować
9 Szklanek Pokrojonych W Plasterki Obranych Ziemniaków
4 łyżki Masła, Pokrojonego W Kostkę O Wielkości 1/2 Cala
Sałatkę można łączyć z Chardonnay, Sauvignon Blanc i Gruener Veltliner. Zarówno Sauvignon Blanc, jak i Gruner Veltliner mają nuty ziołowe, które uzupełniają sałatki wystarczającą ilością kwasu, aby pasowały do cierpkiego winegretu, podczas gdy Chardonnay może być dobrym wyborem do kremowych sosów sałatkowych. Vigilance Chardonnay z oceną 4,1 na 5 gwiazdek wydaje się dobrym wyborem. Kosztuje około 18 dolarów za butelkę.
Chardonnay czujności
Na wysokości od 400 do 3000 stóp i położony u podnóża góry Konocti, niegdyś aktywnego wulkanu, Red Hills AVA charakteryzuje się falistymi wzgórzami, czerwonymi glebami wulkanicznymi i bryzą przypominającą jezioro z Clear Lake, jednego z najstarszych naturalnych jezior w Ameryce Północnej . Owoce tego wina zostały w 70% poddane fermentacji w beczkach, co pozwoliło uzyskać kremowe bogactwo. Część owoców poddano fermentacji jabłkowo-mlekowej, aby dodać maślanej warstwy i złożoności winu. Wino o złotej słomkowej barwie, charakteryzujące się aromatem zielonego jabłka i orzeźwiającymi aromatami tropikalnymi.