Sałatka z pikantnych krewetek i zielonego chili z koziego sera

Sałatka z pikantnych krewetek i zielonego chili z koziego sera
Przepisów na danie główne nigdy za wiele, więc wypróbuj sałatkę z pikantnymi krewetkami i zielonym chili z kozim serem. Ten przepis służy 4 osobom. Za 6,2 USD za porcję ten przepis pokrywa 30% dziennego zapotrzebowania na witaminy i minerały. Obserwujesz swoją sylwetkę? Ten bezglutenowy i pescatarian przepis zawiera 700 kalorii, 28 g białka i 52 g tłuszczu na porcję. 1 osoba była pod wrażeniem tego przepisu. Mieszanka oliwy z oliwek, oliwy z oliwek, octu z wina ryżowego i kilku innych składników wystarczy, aby ten przepis był tak aromatyczny. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje około 50 minut. Jest dostarczany przez Foodnetwork. Biorąc pod uwagę wszystkie czynniki, ten przepis uzyskał 69% wyniku, co jest dobrym wynikiem. Jeśli podoba Ci się ten przepis, mogą Ci się spodobać również takie przepisy, jak Dip z zielonego Chile i koziego sera, Southwest Burger z zielonego Chile i koziego sera oraz Burgery z zielonym chili i bekonem z kozim serem.

Instrukcje

1
Rozgrzej piekarnik do 400 stopni. W misce wymieszaj proszek chili ancho, jasnobrązowy cukier, chile de arbol, cynamon i kminek i odłóż na bok. W średniej wielkości misce umieść krewetki. Krewetki mocno solimy i pieprzymy. Następnie posyp krewetki mieszanką przypraw z obu stron.
Składniki, których będziesz potrzebować
Sos Pomidorowy Hunt's® – Bez Dodatku SoliSos Pomidorowy Hunt's® – Bez Dodatku Soli
Jasnobrązowy CukierJasnobrązowy Cukier
1 Szklanka Dzikiego Ryżu, Dokładnie Opłukanego1 Szklanka Dzikiego Ryżu, Dokładnie Opłukanego
Ziemniaki, Obrane I Pokrojone W 1/4-calową KostkęZiemniaki, Obrane I Pokrojone W 1/4-calową Kostkę
1/2 łyżeczki Bijol (kubańska Mieszanka Przypraw)1/2 łyżeczki Bijol (kubańska Mieszanka Przypraw)
¼ łyżeczki Oregano¼ łyżeczki Oregano
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
1 (8 Uncji) Pojemnik Lekkiej Bitej Polewy (takiej Jak Cool Whip®)1 (8 Uncji) Pojemnik Lekkiej Bitej Polewy (takiej Jak Cool Whip®)
1/3 Szklanki Czystego Oleju Roślinnego Crisco®1/3 Szklanki Czystego Oleju Roślinnego Crisco®
2
Krewetki ułóż na blasze do pieczenia i skrop olejem. Piecz przez 4 do 5 minut lub do momentu, aż będzie ugotowane.
Składniki, których będziesz potrzebować
1/2 łyżeczki Bijol (kubańska Mieszanka Przypraw)1/2 łyżeczki Bijol (kubańska Mieszanka Przypraw)
4 łyżki Masła, Pokrojonego W Kostkę O Wielkości 1/2 Cala4 łyżki Masła, Pokrojonego W Kostkę O Wielkości 1/2 Cala
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Pillsbury® Creamy Supreme® Lukier WaniliowyPillsbury® Creamy Supreme® Lukier Waniliowy
3
Rukolę włóż do miski, skrop odrobiną wędzonego vinaigrette chili i dopraw solą i pieprzem do smaku. Rozłóż przyprawioną rukolę na 4 talerzach.
Składniki, których będziesz potrzebować
1 Szklanka Dzikiego Ryżu, Dokładnie Opłukanego1 Szklanka Dzikiego Ryżu, Dokładnie Opłukanego
VinaigretteVinaigrette
Piersi Z Kurczaka Z RożnaPiersi Z Kurczaka Z Rożna
Puszka Kukurydzy Po Meksykańsku, OdsączonaPuszka Kukurydzy Po Meksykańsku, Odsączona
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
1 (8 Uncji) Pojemnik Lekkiej Bitej Polewy (takiej Jak Cool Whip®)1 (8 Uncji) Pojemnik Lekkiej Bitej Polewy (takiej Jak Cool Whip®)
4
Ułóż 6 krewetek wokół talerza.
Składniki, których będziesz potrzebować
1/2 łyżeczki Bijol (kubańska Mieszanka Przypraw)1/2 łyżeczki Bijol (kubańska Mieszanka Przypraw)
5
Posmaruj gaufretty zielonym serem kozim Chile i ułóż obok każdej krewetki.
Składniki, których będziesz potrzebować
Ser KoziSer Kozi
2 łyżki Split Grama Bengalskiego (chana Dal)2 łyżki Split Grama Bengalskiego (chana Dal)
1/2 łyżeczki Bijol (kubańska Mieszanka Przypraw)1/2 łyżeczki Bijol (kubańska Mieszanka Przypraw)
2/3 Szklanki Posiekanej, Pieczonej Słodkiej Czerwonej Papryki2/3 Szklanki Posiekanej, Pieczonej Słodkiej Czerwonej Papryki
6
Skropić większą ilością winegretu i posiekaną kolendrą.
Składniki, których będziesz potrzebować
VinaigretteVinaigrette
2 łyżki Stołowe Plus 1-1/2 łyżeczki Oliwy Z Oliwek2 łyżki Stołowe Plus 1-1/2 łyżeczki Oliwy Z Oliwek
7
Połącz ocet, chipotle i kolendrę w blenderze i zmiksuj na gładką masę. Gdy silnik pracuje, powoli dodawaj olej, aż do uzyskania emulsji. Doprawiamy miodem, solą i pieprzem do smaku.
Składniki, których będziesz potrzebować
Olej PieprzowyOlej Pieprzowy
2 łyżki Stołowe Plus 1-1/2 łyżeczki Oliwy Z Oliwek2 łyżki Stołowe Plus 1-1/2 łyżeczki Oliwy Z Oliwek
1 łyżka Musztardy Dijon Lub Pełnoziarnistej1 łyżka Musztardy Dijon Lub Pełnoziarnistej
8 (U-12) Krewetek8 (U-12) Krewetek
1-1/4 Szklanki Płatków Muslix Z Rodzynkami, Daktylami I Migdałami1-1/4 Szklanki Płatków Muslix Z Rodzynkami, Daktylami I Migdałami
1 Uncja Kiełków Bambusa, Poćwiartowanych1 Uncja Kiełków Bambusa, Poćwiartowanych
4 łyżki Masła, Pokrojonego W Kostkę O Wielkości 1/2 Cala4 łyżki Masła, Pokrojonego W Kostkę O Wielkości 1/2 Cala
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
42 Czerwony Sznurek Lukrecji42 Czerwony Sznurek Lukrecji
8
Rozgrzej olej na patelni o średniej wysokości do 360 stopni F. Pokrój ziemniaki na mandolinie w gaufretty. Smażyć ziemniaki partiami na złoty kolor z obu stron.
Składniki, których będziesz potrzebować
9 Szklanek Pokrojonych W Plasterki Obranych Ziemniaków9 Szklanek Pokrojonych W Plasterki Obranych Ziemniaków
4 łyżki Masła, Pokrojonego W Kostkę O Wielkości 1/2 Cala4 łyżki Masła, Pokrojonego W Kostkę O Wielkości 1/2 Cala
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
MandolinaMandolina
1/4 Szklanki Surowych Orzechów Nerkowca (opcjonalnie)1/4 Szklanki Surowych Orzechów Nerkowca (opcjonalnie)
9
Natychmiast odsącz na talerzu wyłożonym ręcznikiem papierowym i posyp solą.
Składniki, których będziesz potrzebować
1 Uncja Kiełków Bambusa, Poćwiartowanych1 Uncja Kiełków Bambusa, Poćwiartowanych
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Na 4 świeże Liście Bazylii, Pokrojone W Cienkie PlasterkiNa 4 świeże Liście Bazylii, Pokrojone W Cienkie Plasterki
10
Umieść chili i kozi ser w robocie kuchennym i miksuj, aż się połączą. Doprawić solą i pieprzem.
Składniki, których będziesz potrzebować
1 Szklanka Dzikiego Ryżu, Dokładnie Opłukanego1 Szklanka Dzikiego Ryżu, Dokładnie Opłukanego
Ser KoziSer Kozi
Puszka Kukurydzy Po Meksykańsku, OdsączonaPuszka Kukurydzy Po Meksykańsku, Odsączona
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
(takie Jak Marie Biscuits)(takie Jak Marie Biscuits)

Składniki

3(zima)drobno posiekane chili poblano z nasionamidrobno posiekane chili poblano z nasionami11 funt cukinii,chile de arbol proszekchile de arbol proszek227Orzechy dowolne (posiekane)rukola umyta i suszonarukola umyta i suszona2baking potatoes, like russets, washed and peeledbaking potatoes, like russets, washed and peeled4486 średnich ziemniaków Yukon Gold, obranych i pokrojonych w cienkie plasterkiolej z orzeszków ziemnych lub rzepakuolej z orzeszków ziemnych lub rzepaku1pokroić na ½-calowe kawałki (używam cienkiego kotleta schabowego lub skrawków wieprzowych)chipotle przecier z pieprzu w adobochipotle przecier z pieprzu w adobo1pokroić na ½-calowe kawałki (używam cienkiego kotleta schabowego lub skrawków wieprzowych)chipotle przecier z pieprzu w adobochipotle przecier z pieprzu w adobo4Rabarbar, posiekany, świeży lub mrożonyChopped Cilantro, for garnishChopped Cilantro, for garnish4Orzechy dowolne (posiekane)posiekana świeża kolendraposiekana świeża kolendra227Orzechy dowolne (posiekane)ser koziser kozi01 szklanka groszku, mrożonego lub z puszki, takiego, jaki jest. Wysuszony, odtworzony. Świeże, parzone.cynamon mielonycynamon mielony01 szklanka groszku, mrożonego lub z puszki, takiego, jaki jest. Wysuszony, odtworzony. Świeże, parzone.kminek mielonykminek mielony1pokroić na ½-calowe kawałki (używam cienkiego kotleta schabowego lub skrawków wieprzowych)1-1/4 szklanki płatków muslix z rodzynkami, daktylami i migdałami1-1/4 szklanki płatków muslix z rodzynkami, daktylami i migdałami1pokroić na ½-calowe kawałki (używam cienkiego kotleta schabowego lub skrawków wieprzowych)jasnobrązowy cukierjasnobrązowy cukier1pokroić na ½-calowe kawałki (używam cienkiego kotleta schabowego lub skrawków wieprzowych)jasnobrązowy cukierjasnobrązowy cukier1086 średnich ziemniaków Yukon Gold, obranych i pokrojonych w cienkie plasterki2 funty mieszanych odmian świeżych grzybów2 funty mieszanych odmian świeżych grzybów3(zima)2 funty mieszanych odmian świeżych grzybów2 funty mieszanych odmian świeżych grzybów1Dużepieprz poblano, pieczony, obrany, posiekany i posiekanypieprz poblano, pieczony, obrany, posiekany i posiekany646 średnich ziemniaków Yukon Gold, obranych i pokrojonych w cienkie plasterkiocet winny ryżowyocet winny ryżowy4Rabarbar, posiekany, świeży lub mrożonySólSól4Rabarbar, posiekany, świeży lub mrożonySól i świeżo zmielony pieprzSól i świeżo zmielony pieprz24largeskrewetki, łuskane i deveinedkrewetki, łuskane i deveined

Polecane wino: Chardonnay, Sauvignon Blanc, Gruener Veltliner

Sałatkę można łączyć z Chardonnay, Sauvignon Blanc i Gruener Veltliner. Zarówno Sauvignon Blanc, jak i Gruner Veltliner mają nuty ziołowe, które uzupełniają sałatki wystarczającą ilością kwasu, aby pasowały do cierpkiego winegretu, podczas gdy Chardonnay może być dobrym wyborem do kremowych sosów sałatkowych. Vigilance Chardonnay z oceną 4,1 na 5 gwiazdek wydaje się dobrym wyborem. Kosztuje około 18 dolarów za butelkę.
Chardonnay czujności
Chardonnay czujności
Na wysokości od 400 do 3000 stóp i położony u podnóża góry Konocti, niegdyś aktywnego wulkanu, Red Hills AVA charakteryzuje się falistymi wzgórzami, czerwonymi glebami wulkanicznymi i bryzą przypominającą jezioro z Clear Lake, jednego z najstarszych naturalnych jezior w Ameryce Północnej . Owoce tego wina zostały w 70% poddane fermentacji w beczkach, co pozwoliło uzyskać kremowe bogactwo. Część owoców poddano fermentacji jabłkowo-mlekowej, aby dodać maślanej warstwy i złożoności winu. Wino o złotej słomkowej barwie, charakteryzujące się aromatem zielonego jabłka i orzeźwiającymi aromatami tropikalnymi.
TrudnośćEkspert
Gotowe W50 m.
Porcje4
Ocena Zdrowia25
Magazyn