Sałatka z pieczonej czerwonej papryki i soczewicy w stylu śródziemnomorskim
Need a bezglutenowe i wegańskie przystawki? Śródziemnomorski styl pieczona czerwona papryka i sałatka z soczewicy może być świetnym przepisem, aby spróbować. Ten przepis służy 4 i kosztuje $1.3 za porcję. Jedna porcja zawiera 480 kalorii, 13g białka, oraz 31 g tłuszczu. 49 osób wypróbowało i polubiło ten przepis. Jest ona dostarczana przez Allrecipes. Mieszanka octu balsamicznego, musztardy dijon i garść innych składników to wszystko, czego potrzeba, aby ten przepis był tak aromatyczny. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje około 1 godzina i 30 minut. Wszystko biorąc pod uwagę, zdecydowaliśmy ten przepis zasługuje na spoonacular wynik 98%. Ten wynik jest znakomity. Podobne przepisy to Łatwy Dip Z Czerwonej Papryki, dip z pieczonych pomidorów i czerwonej papryki, oraz 5-Minutowy Dip Z Pieczoną Czerwoną Papryką.
Instrukcje
Rozgrzej piekarnik do 425 stopni F (220 stopni C).
Wrzucić połówki czerwonej papryki z 1 łyżką oliwy z oliwek.
Umieść je na blasze do pieczenia i piecz, aż papryka będzie bardzo miękka i chrupiąca na brzegach, o 20 protokół. Pozostawić paprykę do ostygnięcia, a następnie pokroić w kostkę 1/4 cala. Odstawić do dużej miski.
Połącz soczewicę i zimną wodę w rondlu i zagotuj na dużym ogniu. Zmniejszyć ogień do niskiej, dodać szczyptę soli, i gotować na wolnym ogniu, pokryte, aż soczewica są po prostu przetargu na ukąszenie, o 20 protokół.
Wyjąć z ognia, odcedzić i schłodzić.
Przełożyć schłodzoną soczewicę do miski mieszającej.
Delikatnie wymieszać cebulę, seler, marchew i pietruszkę.
Dodaj 1/2 łyżeczki soli morskiej i świeżo zmielonego pieprzu.
Połączyć musztardę Dijon, posiekane szalotki, 1/2 łyżeczki soli morskiej, sok z cytryny, ocet winny biały, i ocet balsamiczny w blenderze. Blend na wysokiej przez 10 sekund. Stopniowo dodawać oliwę z oliwek i ponownie mieszać, aż opatrunek będzie w pełni emulgowany i gładki.
1/2 szklanki sosu zalać soczewicą i delikatnie wymieszać drewnianą łyżką. Smak sałatki i dodać pozostały sos w razie potrzeby.