Sałatka z marchwi pieczonej i surowej z awokado i prażonym kminkiem Vinaigrette

Sałatka z marchwi pieczonej i surowej z awokado i prażonym kminkiem Vinaigrette
Pieczona i surowa Sałatka z marchwi z awokado i prażonym kminkiem Vinaigrette to jaskiniowiec, bezglutenowy, pierwotny i cały 30 przystawka. Ten przepis służy 4. Jedna porcja tego dania zawiera ok. 4G białka, 27 g tłuszczu, oraz w sumie 342 kalorie. Na 2,27 zł za porcję, ten przepis okładki 21% Twojego codziennego zapotrzebowania na witaminy i minerały. 1 osoba zrobiła ten przepis i zrobi to ponownie. Udaj się do sklepu i odbierz sok z cytryny, marchewki w kolorach, sok z limonki i kilka innych rzeczy, aby zrobić to dzisiaj. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje około 45 minut. Wszystko biorąc pod uwagę, zdecydowaliśmy ten przepis zasługuje na spoonacular wynik 83%. Ten wynik jest niesamowity. Spróbuj Sałatka z awokado z pomidorami, limonką i prażonym kminkiem Vinaigrette, Sałatka z pieczonej marchwi i buraków z fetą, natką pietruszki i winegretem z kminku, oraz Sałatka ziemniaczana z prażonym kminkiem Vinaigrette dla podobnych receptur.

Instrukcje

1
Rozgrzej piekarnik do 191°.
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
PiekarnikPiekarnik
2
Przygotuj lodową kąpiel (miskę z lodowatą wodą). Używając obieraczki do warzyw, obierz wstążki marchwi z połowy marchwi.
Składniki, których będziesz potrzebować
WodaWoda
WarzywaWarzywa
MarchewMarchew
LódLód
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
ObieraczkaObieraczka
Do Szczotkowania I SmażeniaDo Szczotkowania I Smażenia
3
Umieść w lodowatej wodzie do schłodzenia (wstążki zwijają się po chwili w wodzie).
Składniki, których będziesz potrzebować
WodaWoda
4
Pozostałe całe marchewki ułożyć na blasze, skropić oliwą i doprawić solą i pieprzem. Piecz, aż krawędzie zaczną karmelizować, 15 do 20 minut.
Składniki, których będziesz potrzebować
Sól I PieprzSól I Pieprz
Oliwa Z OliwekOliwa Z Oliwek
MarchewMarchew
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Blacha Do PieczeniaBlacha Do Pieczenia
5
Wyjąć z piekarnika i odstawić do temperatury pokojowej. Obniżyć temperaturę piekarnika do 177°.
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
PiekarnikPiekarnik
6
Grzać orzeszki piniowe w piekarniku przez około 10 minut lub na małej patelni na górze pieca na średnim ogniu, stale potrząsając, aż będą brązowe i pachnące; wlać do miski do ostygnięcia i odstawić. Grzać nasiona kminku na małej patelni do smażenia na średnim ogniu, stale podrzucając lub mieszając, aż będą pachnące, a następnie szybko wlać do moździerza i tłucz lub młynka do przypraw i zmielić na proszek. Ewentualnie użyj mielonego kminku.
Składniki, których będziesz potrzebować
Nasiona KminkuNasiona Kminku
Orzeszki SosnoweOrzeszki Sosnowe
TostyTosty
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Zaprawy I TłuczkiZaprawy I Tłuczki
PiekarnikPiekarnik
Do Szczotkowania I SmażeniaDo Szczotkowania I Smażenia
PatelniaPatelnia
7
Do dressingu, w średniej misce, ubij kminek z sokiem z cytryny i limonki, solą i pieprzem; powoli ubijaj w 1/4 szklanki oliwy z oliwek.
Składniki, których będziesz potrzebować
Oliwa Z OliwekOliwa Z Oliwek
PieprzPieprz
KminekKminek
CytrynaCytryna
WapnoWapno
SólSól
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
TrzepaczkaTrzepaczka
Do Szczotkowania I SmażeniaDo Szczotkowania I Smażenia
8
Usuń wstążki marchewkowe z lodowatej wody i osusz papierowymi ręcznikami. Awokado obrać, wyłożyć i pokroić w plasterki.
Składniki, których będziesz potrzebować
WodaWoda
AwokadoAwokado
MarchewMarchew
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Ręczniki PapieroweRęczniki Papierowe
9
Plastry awokado i prażoną marchew podzielić na 4 talerze sałatkowe. W misce wrzucić wstążki marchewkowe i zielenie w sosie i podzielić między talerze.
Składniki, których będziesz potrzebować
Plastry AwokadoPlastry Awokado
MarchewMarchew
ZieloniZieloni
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Do Szczotkowania I SmażeniaDo Szczotkowania I Smażenia
10
Posypać kilka orzeszków piniowych na każdej sałatce i podawać.
Składniki, których będziesz potrzebować
Orzeszki SosnoweOrzeszki Sosnowe
11
Przedruk za pozwoleniem gotowanie Po godzinach: przepisy z mojego przestoju Autor: Elżbieta Falkner, copyright © 201
12
Opublikowane przez Ten Speed Press, oddział Random House, Inc.Elizabeth Falkner jest założycielem i właścicielem Citizen Cake and Orson w San Francisco, a obecnie otwiera nową restaurację w Brooklynie w stanie Nowy Jork. W 2011 roku była finalistką i wicemistrzynią w konkursie The Next Iron Chef, startowała w zawodach Top Chef Masters oraz sędziowała Top Chef Masters i Top Chef. Elżbieta była cukiernikiem roku Bon Appétit w 200
13
Jej pierwsza książka, Demolition Desserts, została opublikowana w 2007 roku.
TrudnośćTwardy
Gotowe W45 m.
Porcje4
Ocena Zdrowia57
Magazyn