Sałatka Z Lodów
Nigdy nie możesz mieć zbyt wielu przepisów na przystawki, więc spróbuj sałatki z lodem. Obserwujesz swoją figurę? Ten bezglutenowy, pierwotny i wegetariański przepis ma 101 kalorii, 5G białka, oraz 4G tłuszczu na porcję. Na 83 grosze za porcję, ten przepis okładki 16% Twojego codziennego zapotrzebowania na witaminy i minerały. Ten przepis służy 12. 1 osoba zrobiła ten przepis i zrobi to ponownie. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje mniej więcej 45 minut. Udaj się do sklepu i odbierz groszek), szczypiorek, zieloną cebulę i kilka innych rzeczy, aby zrobić to dzisiaj. Wszystko biorąc pod uwagę, zdecydowaliśmy ten przepis zasługuje na spoonacular wynik 86%. Ten wynik jest niesamowity. Spróbuj Sałatka Warzywna Z Lodem, Tort Lodowy, oraz Lemonade Icebox Pie dla podobnych receptur.
Instrukcje
Wyłożyć sitko o drobnych oczkach z 2 warstwami gazy i umieścić sitko na misce. Umieścić jogurt w sitku, przykryć folią i schłodzić 30 minut.
Rozerwij romaine na kawałki wielkości ugryzienia, spłucz i dokładnie osusz między warstwami ręczników papierowych. Ułóż sałatę równomiernie w 9-przez 13-in. patelnia do pieczenia lub inne 2-qt. danie.
Posiekać groszek cukrowy i ułożyć równomiernie na sałacie. Rzodkiewki umyć, przyciąć i cienko pokroić. Ułóż je na szczycie groszku cukrowego.
Ogórek obierz, podziel na połowę wzdłuż, a za pomocą łyżki wyjmij i wyrzuć miąższ i małe nasiona na środku.
Każdy ogórek pokroić na pół wzdłuż i posiekać. Ułóż ogórek na rzodkiewkach. Pokroić zieloną cebulę, cienko pokroić białe i jasnozielone części i równomiernie posypać ogórkiem.
Jeśli używasz mrożonego groszku, włóż durszlak lub sitko i uruchom pod gorącą wodą przez 1 do 2 minut, aby rozmrozić. Jeśli używasz świeżego groszku, postępuj zgodnie z instrukcjami gotowania w notatkach. Groszek dokładnie osuszyć na papierowych ręcznikach i równomiernie posypać zieloną cebulką.
Przenieść jogurt do miski (wyrzucić płyn pod sitkiem). Wymieszać z olejem, solą i pieprzem, następnie wymieszać z koperkiem i miętą.
Masę jogurtową rozprowadzić równomiernie na sałatce i posypać szczypiorkiem. Przykryć folią i schłodzić przez co najmniej 2 godziny i do nocy.
Podawać na zimno, pokroić na 12 sztuk.