Sałatka z kurczakiem i awokado na ciepło
Przepis na ciepłą sałatkę z kurczaka i awokado można zrobić w około 30 minut. Ten bezglutenowy i pierwotny przepis służy 4 i kosztuje 77 centów za porcję. Jedna porcja zawiera 159 kalorii, 4G białka, oraz 13g tłuszczu. Działa dobrze jako bardzo niedrogi dodatek. Mieszanka rzodkiewki, oliwa z oliwek, półtłuste mleko i garść innych składników to wszystko, czego potrzeba, aby ten przepis był tak przepyszny. 55 ludzie zrobili ten przepis i zrobić go ponownie. Jest dostarczany przez BBC Good Food. Ogólnie ten przepis zarabia dobry spoonacular wynik 58%. Spróbuj Ciepła sałatka z kukurydzy i awokado, Ciepła sałatka z awokado z pikantnym chorizo, oraz Sałatka Z Awokado Z Ciepłym Jalapeno Vinaigrette dla podobnych receptur.
Instrukcje
Przełóż nasiona słonecznika na dużą patelnię nieprzywierającą i obracaj przez 1-2 minuty na dużym ogniu, aż lekko upieczone. Wskazówka z patelni i odstawić.
Wlać oliwę z oliwek na patelnię i smażyć kawałki kurczaka na dużym ogniu przez 4-6 minut, aż złoty, ale nadal wilgotne wewnątrz.
W międzyczasie gotuj zieloną fasolkę w lekko osolonej wodzie przez 3-4 minuty, aż stanie się miękka, a jednocześnie chrupiąca. Ostudzić pod zimnym kranem, odcedzić i odstawić.
Rozbij ser pleśniowy w misce.
Dodać frais fromage i mleka i wymieszać, aż będzie gładka. Doprawić czarnym pieprzem.
Wrzucić warzywa razem w misce, dodać gorącego kurczaka i nasiona słonecznika. Stos na czterech talerzach, mżawka nad opatrunkiem i podawać na ciepło.
Polecane wino: Chardonnay, Gruener Veltliner, Sauvignon Blanc
Sałatka sprawdza się bardzo dobrze z Chardonnay, Gruener Veltliner i Sauvignon Blanc. Sauvignon Blanc i Gruner Veltliner mają nuty herby, które uzupełniają sałatki wystarczającą ilością kwasu, aby pasowały do tartych winegret, podczas gdy Chardonnay może być dobrym wyborem do kremowych sosów sałatkowych. Hanna Chardonnay z oceną 4,4 na 5 gwiazdek wydaje się dobrym meczem. Kosztuje około 16 dolarów za butelkę.
![Hanna Chardonnay]()
Hanna Chardonnay
Z kolorem genialnego miodu i złotej słomy, to wino przynosi aromaty grillowanej brzoskwini, ciasta gruszkowego, karmelu,babki, ananasa. Na podniebieniu świeże jabłko pokrojone w plasterki ze skórką z ciasta, karmelem, ciastem gruszkowym, grillowaną brzoskwinią, tostem i bananem.