Sałatka z krewetek limonkowych z kiełkami fasoli i tajską bazylią

Sałatka z krewetek limonkowych z kiełkami fasoli i tajską bazylią
Limonka Sałatka z krewetek z kiełków fasoli i tajskiej bazylii może być dobry przepis, aby rozwinąć pole receptury dania głównego. Na 2,01 zł za porcję, ten przepis okładki 18% Twojego codziennego zapotrzebowania na witaminy i minerały. Jedna porcja zawiera 215 kalorii, 18g białka, oraz 10 g tłuszczu. Ten przepis służy 6. Ten przepis z moich przepisów ma 1 fanów. Jest to raczej niedrogi przepis dla fanów kuchni azjatyckiej. Mieszanka tajskich liści bazylii, woda, krewetki, i garść innych składników są wszystko, czego potrzeba, aby ten przepis tak pyszne. Aby wykorzystać ananasa, możesz podążać za tym daniem głównym z Babeczki Ananasowe jako deser. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje około 45 minut. Ogólnie ten przepis zarabia dobry spoonacular wynik 62%. Podobne przepisy to Sałatka z krewetek limonkowych z kiełkami fasoli i tajską bazylią, Tajskie curry z krewetkami z siekaną sałatą i Bazyliowo-limonkowym kuskusem, oraz Ciepła miodowo-limonkowa Sałatka z krewetek z kiełkami i groszkiem.

Instrukcje

1
Aby przygotować sałatkę, połącz pierwsze 6 składników w dużej misce.
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
1 (8 Uncji) Pojemnik Lekkiej Bitej Polewy (takiej Jak Cool Whip®)1 (8 Uncji) Pojemnik Lekkiej Bitej Polewy (takiej Jak Cool Whip®)
2
W dużym rondlu zagotować 5 szklanek wody.
Składniki, których będziesz potrzebować
1 łyżeczka Wędzonej Soli Hikorowej1 łyżeczka Wędzonej Soli Hikorowej
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Sól Koszerna, Podzielona, Plus Więcej Do PosypaniaSól Koszerna, Podzielona, Plus Więcej Do Posypania
3
Dodaj krewetki do patelni; zmniejszyć ogień, i dusić 2 minut lub aż do zrobienia.
Składniki, których będziesz potrzebować
1/2 łyżeczki Bijol (kubańska Mieszanka Przypraw)1/2 łyżeczki Bijol (kubańska Mieszanka Przypraw)
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Pigwy – Obrane, Pozbawione Gniazd Nasiennych I Pokrojone W ćwiartkiPigwy – Obrane, Pozbawione Gniazd Nasiennych I Pokrojone W ćwiartki
4
Odcedzić i opłukać krewetki pod zimną wodą; dobrze spuścić.
Składniki, których będziesz potrzebować
1/2 łyżeczki Bijol (kubańska Mieszanka Przypraw)1/2 łyżeczki Bijol (kubańska Mieszanka Przypraw)
1 łyżeczka Wędzonej Soli Hikorowej1 łyżeczka Wędzonej Soli Hikorowej
5
Pokrój krewetki na pół wzdłuż; dodaj krewetki do mieszanki kiełków, rzucając połączyć.
Składniki, których będziesz potrzebować
KiełkiKiełki
1/2 łyżeczki Bijol (kubańska Mieszanka Przypraw)1/2 łyżeczki Bijol (kubańska Mieszanka Przypraw)
6
Aby przygotować dressing, połącz cukier i kolejne 4 składniki (przez chiles) w małej misce, mieszając trzepaczką, aż cukier się rozpuści.
Składniki, których będziesz potrzebować
Puszka Kukurydzy Po Meksykańsku, OdsączonaPuszka Kukurydzy Po Meksykańsku, Odsączona
Żółto-zielona Lukrecja SznurkowataŻółto-zielona Lukrecja Sznurkowata
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
świeżo Wyciśnięta Cytryna Lub Do Smakuświeżo Wyciśnięta Cytryna Lub Do Smaku
1 (8 Uncji) Pojemnik Lekkiej Bitej Polewy (takiej Jak Cool Whip®)1 (8 Uncji) Pojemnik Lekkiej Bitej Polewy (takiej Jak Cool Whip®)
7
Wlać sos na sałatkę, podrzucając do płaszcza.
8
Posypać orzeszkami ziemnymi.
Składniki, których będziesz potrzebować
1 (8 Uncji) Opakowanie Herbatników (takich Jak Marie Biscuits)1 (8 Uncji) Opakowanie Herbatników (takich Jak Marie Biscuits)
9
Podawać z limonką, w razie potrzeby.
Składniki, których będziesz potrzebować
Klin WapiennyKlin Wapienny

Polecane wino: Pinot Grigio, Riesling, Sauvignon Blanc

Pinot Grigio, Riesling i Sauvignon Blanc są doskonałym wyborem dla krewetek. Te ostre białe wina dobrze sprawdzają się z krewetkami przygotowywanymi na różne sposoby, czy to z grilla, smażone, czy w sosie czosnkowym. Jednym z win, które można spróbować jest Alzacja Willm Pinot Gris Reserve. Ma 4,4 z 5 gwiazdek, a butelka kosztuje około 16 dolarów.
Alsace Willm Pinot Gris Reserve
Alsace Willm Pinot Gris Reserve
Intensywny złoty kolor z nutami ochry, wino ma nos dojrzałych owoców, pigwy. W ustach atak jest elastyczny i pełny, z nutami miodu i przypraw. Końcowy doskonale równoważy cukier i kwasowość.Połącz to wino ze smażonymi na patelni foie gras, grillowanymi lub pieczonymi białymi mięsami (wieprzowina, cielęcina), królikiem, drobiem w sosie śmietanowym, wędzonymi rybami, potrawami z grzybów, takimi jak risotto.
TrudnośćTwardy
Gotowe W45 m.
Porcje6
Ocena Zdrowia27
Magazyn