Sałatka z kraba królewskiego z grejpfrutem i awokado
Nigdy nie możesz mieć zbyt wielu przepisów na danie główne, więc spróbuj sałatki z kraba królewskiego z grejpfrutem i awokado. Ten przepis służy 8. Jedna porcja tego dania zawiera ok. 18g białka, 20 g tłuszczu, oraz w sumie 299 kalorii. Na 2,42 zł za porcję, ten przepis okładki 22% Twojego codziennego zapotrzebowania na witaminy i minerały. 1 osoba zrobiła ten przepis i zrobi to ponownie. Jest to dobra opcja, jeśli podążasz za bezglutenowe, bezmleczne i pescatariańskie dieta. Mieszanka soku z cytryny, oliwy z oliwek, grejpfrutów i garść innych składników to wszystko, czego potrzeba, aby ten przepis był tak smaczny. Aby wykorzystać awokado hass można śledzić to danie główne z Czekoladowy Koktajl Z Awokado jako deser. Wszystko biorąc pod uwagę, zdecydowaliśmy ten przepis zasługuje na spoonacular wynik 78%. Ten wynik jest dobry. Spróbuj Sałatka makaronowa z awokado i kraba z grejpfrutowym estragonem Vinaigrette, King crab and Avocado Shooters, oraz Sajgonki krabowe z różowym grejpfrutem, awokado i prażonymi migdałami dla podobnych receptur.
Instrukcje
Używając ostrego noża do parowania, obierz skórę i gorzki biały rdzeń z grejpfrutów. Pracując nad miską, przeciąć między membranami, aby uwolnić sekcje grejpfruta. Wyciśnij sok z membran do miski; powinno być 1/2 szklanki.
W misce wymieszaj cebulę, sos sojowy i sok z cytryny z 4 łyżkami oleju. Wymieszać 1/4 szklanki soku grejpfrutowego z miski i doprawić solą.
Na patelni podgrzać pozostałe 2 łyżki oleju, aż się połysk.
Dodać kraba i gotować na dużym ogniu, obracając raz, 30 sekund.
Dodać pozostałe 1/4 szklanki soku grejpfrutowego i gotować, aż Krab jest lekko karmelizowany, o 10 sekund.
Ułóż grejpfruta w płytkich miseczkach.
Nałóż awokado na wierzch, potem kraba. Łyżkę sosu na krabie, udekorować migdałami i kolendrą i podawać.
Polecane wino: Chardonnay, Muscadet, Riesling
Skorupiaki działają bardzo dobrze z Chardonnay, Muscadet i Riesling. Maślany chardonnay jest świetny do przegrzebków, krewetek, krabów i homarów, podczas gdy muscadet jest klasycznym wyborem dla małży, ostryg i małży. Jeśli masz trochę przyprawy w skorupiakach, półwytrawny riesling może zrównoważyć ciepło. Xavier Monnot Bourgogne Les Grandes Couttures Chardonnay z 4.2 na 5 gwiazdek wydaje się dobrym meczem. Kosztuje około 30 dolarów za butelkę.
Xavier Monnot Bourgogne Les Grandes Coutures Chardonnay
Chardonnay Les Grandes Couttures pochodzi z trzech działek graniczących z Meursault z winoroślą w wieku od 15 do 51 lat. Gleby są głównie argile (gliny), przynosząc wagi i tekstury do tego Bourgogne Blanc.Rocznik 2015 pokazuje aromaty dojrzałego melona, orzecha laskowego i kremu cytrynowego, i wydają się być szersze i bardziej teksturalne niż wina z sąsiednich wiosek. Starzejące się małe beczki z francuskiego dębu nadają nutom tostów i wanilii.Biały burgund, ze swoim bogactwem, teksturą i smakami tostów dobrze pasuje do lekkich ryb i skorupiaków i może zrównoważyć sosy na bazie śmietany. Chardonnay w wieku dębowym z cieplejszych klimatów nadaje się dobrze do grillowanych ryb, skrobii, masła i prażonych orzechów.