Sałatka z kopru włoskiego, krwistej pomarańczy i awokado
Bi-Rite Market ' s Fenkel, Blood Orange, and Avocado Salad is a jaskiniowiec, bezglutenowy, bezmleczny i pierwotny przystawka. Jedna porcja zawiera 306 kalorii, 4G białka, oraz 26g tłuszczu. Ten przepis służy 4 i kosztuje $1.52 za porcję. 554 ludzie zrobili ten przepis i zrobić go ponownie. Udaj się do sklepu i odbierz awokado, krwawe pomarańcze, szalotkę i kilka innych rzeczy, aby zrobić to dzisiaj. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje około 30 minut. Wszystko biorąc pod uwagę, zdecydowaliśmy ten przepis zasługuje na spoonacular wynik 96%. Ten wynik jest niesamowity. Spróbuj Sałatka z krwawej pomarańczy, kopru włoskiego i awokado z cytrynową Cytronetką, Sałatka z pieczonych buraków z marynowaną cebulą i fetą, oraz Sałatka Z Krwawej Pomarańczy I Kopru Włoskiego dla podobnych receptur.
Instrukcje
Pokrój szczyty i DNA z pomarańczy, aby odsłonić mięso. Za pomocą noża do parkowania odetnij pozostałą skórkę i rdzeń. Pokrój pomarańcze w poprzek na plastry 1/4 cala i ułóż na 4 talerzach sałatkowych, pozostawiając miejsce na środku każdego z nich na sałatkę z kopru włoskiego. Odstawić.
Odciąć wszystkie, ale około 1/2 cala łodyg kopru włoskiego, zastrzegając żarówkę i liście.
Usuń pierwszą zewnętrzną warstwę kopru włoskiego i wyrzuć lub Zachowaj na wywar warzywny. Opłucz pozostałą żarówkę i odstaw na bok.
Posiekaj 1 łyżkę kopru włoskiego i włóż je do małej miseczki wraz z szalotką, sokiem z cytryny, octem, miodem, szczyptą soli i kilkoma zmielonymi pieprzem.
Ubij, aby zmiksować, a następnie skropić oliwą z oliwek w trakcie ubijania. Smak soli.
Połowę Cebulki kopru włoskiego, przecinając wzdłuż wąskiej strony Cebulki (ułatwi to cienkie golenie). Używając ostrego noża (lub mandoliny lub robota kuchennego), pokrój koper włoski w poprzek tak cienko, jak to tylko możliwe—około 1/16 cala jest idealne. (Za grube i zdominuje sałatkę; za cienkie i więdną i tracą swoją konsystencję.)
Przełożyć do miski i skropić połową dressingu. Wrzucić, posmakować i w razie potrzeby dodać sól i pieprz. Podziel koper włoski na 4 talerze, umieszczając je na środku plasterków pomarańczy.
Połowę avocado wzdłuż, usunąć dół, i pokroić 1/4-calowe plastry w miąższu. Używając dużej łyżki, zgarnij plastry i nestle je na i wokół kopców kopru włoskiego.
Posypać trochę soli na awokado, a następnie skropić Pozostałe vinaigrette całej sałatki. Zakończyć odrobiną pieprzu.