Sałatka z kopru włoskiego i endywii z krabem

Nigdy nie można mieć zbyt wiele przepisów na przystawki, więc dać kopru włoskiego i endywii Slaw z kraba spróbować. Na 1,76 zł za porcję, ten przepis okładki 16% Twojego codziennego zapotrzebowania na witaminy i minerały. Ten przepis służy 12. Jedna porcja zawiera 155 kalorii, 12g białka, oraz 7G tłuszczu. Ten przepis jest lubiany przez 1 smakoszy i kucharzy. Jeśli masz belgijską endywię, sól i pieprz, olej z pestek winogron i kilka innych składników pod ręką, możesz to zrobić. Jest to dobra opcja, jeśli podążasz za bezglutenowe, bezmleczne, całe 30 i pescatarian dieta. To będzie hit w Twoim 4 Lipca wydarzenie. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje mniej więcej 45 minut. Wszystko biorąc pod uwagę, zdecydowaliśmy ten przepis zasługuje na spoonacular wynik 76%. Ten wynik jest całkiem niezły. Podobne przepisy to Endive Slaw, Hamburgery wieprzowo-koprowe z koprem włoskim, oraz Sałatka z kopru włoskiego z brzoskwinią-sałatka z kopru włoskiego.
Instrukcje
Na małej patelni, toast nasiona kopru włoskiego na umiarkowanym ogniu, aż pachnące, o 40 sekund.
Przenieść nasiona do moździerza do ostygnięcia, a następnie Funt do grubego proszku. W małej misce przykryj mielony koper włoski 2 łyżkami oleju z pestek winogron i odstaw do smaku, co najmniej 30 minut. Odcedzić olej z kopru włoskiego.
Koper drobno pokroić na mandolinę.
Rozłóż koper włoski w dużym, szerokim naczyniu do pieczenia w równej warstwie.
Wlać sok z grejpfruta, pomarańczy i limonki oraz 1/4 szklanki soku z cytryny na koper włoski i przechowywać w lodówce przez 1 1/2 godziny.
Spuścić soki z cytrusów do średniego rondla i gotować na dużym ogniu, aż zredukowane do 1/2 szklanki, o 20 protokół.
Wlać sok do miski ustawionej w lodowatej wodzie i dokładnie schłodzić.
Przełożyć sok do blendera i z włączonym automatem powoli dodawać oliwę z oliwek i pozostałą 1 łyżkę oleju z pestek winogron do emulgowania.
Wlać sos do miski, dodać pozostałą 1 łyżeczkę soku z cytryny i doprawić solą i pieprzem.
W bardzo dużej misce wrzucić koper włoski z endywią.
Dodać kraba i sos i wrzucić lekko. Doprawić solą i pieprzem i ułożyć sałatkę w dużej misce lub na półmisku.
Skropić olej z kopru włoskiego na całej slaw, udekorować listkami pietruszki i podawać.