Sałatka z homara, kukurydzy i ziemniaków z estragonem
Sałatka z homara, kukurydzy i ziemniaków z estragonem to bezglutenowe, bezmleczne i pescatariańskie przepis z 4 porcjami. Jedna porcja zawiera 433 kalorie, 38g białka, oraz 16G tłuszczu. Na 5,07 zł za porcję, ten przepis okładki 37% Twojego codziennego zapotrzebowania na witaminy i minerały. Sprawdza się jako kosztowna przystawka do 4 Lipca. Udaj się do sklepu i odebrać sól, musztarda dijon, scallion, i kilka innych rzeczy, aby to dzisiaj. 1 osoba uznała ten przepis za przepyszny i satysfakcjonujący. Przynosi ci to Epikurious. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje mniej więcej 5 godzin. Biorąc pod uwagę wszystkie czynniki, ten przepis zarabia spoonacular wynik 72%, co jest solidne. Spróbuj Sałatka z homara, kukurydzy i ziemniaków z estragonem, Sałatka z homara, kukurydzy i ziemniaków z estragonem, oraz Sałatka z homara i kukurydzy z estragonem Vinaigrette dla podobnych receptur.
Instrukcje
Zanurz 2 żywe homary na główkę w 8-litrowym garnku wrzącej osolonej wody. Przykryć i ugotować homary na umiarkowanie wysokim ogniu 9 minut od czasu wejścia do wody, a następnie przenieść szczypcami do zlewu do ostygnięcia. Powrót wody do wrzenia i gotować pozostałe 2 homary w ten sam sposób. Pozostawić gotującą się wodę w garnku.
Dusić ziemniaki w wodzie do gotowania homara, aż po prostu miękkie, 15 do 20 protokół.
Przełożyć łyżką szczelinową na durszlak, rezerwując wrzącą wodę w garnku.
Ugotuj kukurydzę w tej samej wodzie, aż będzie chrupiąca, około 3 minut, a następnie odcedz.
Gdy homary są chłodne, usuń mięso ze szponów, stawów i ogonów, rezerwując muszle do innego użytku.
Pokroić mięso na 1-calowe kawałki.
Pokroić ziemniaki na kawałki 3/4 cala i pokroić kukurydzę z kolb.
Wymieszać sok z cytryny, estragon, musztardę i sól do połączenia, a następnie dodać olej w cienkim strumieniu, ubijając.
Tuż przed podaniem, wymieszać mięso homara, ziemniaki, kukurydza, vinaigrette, pomidory, frisée, i scallion w dużej misce i doprawić solą i pieprzem.
Homar można ugotować 1 dzień wcześniej
Polecane wino: Chablis, Chardonnay
Chablis i Chardonnay to świetny wybór dla homarów. Chablis jest idealny do homara, ale chardonny z innych regionów też na pewno trafi na miejsce. Jednym z win, które można spróbować jest Louis Jadot Chablis Montee de Tonnerre Premier Cru. Ma 5 z 5 gwiazdek, a butelka kosztuje około 52 dolarów.
![Louis Jadot Chablis Montee de Tonnerre Premier Cru]()
Louis Jadot Chablis Montee de Tonnerre Premier Cru
"Chablis leży w północnej części Burgundii, w połowie drogi między Dijon a Paryżem. Z Chardonnay uprawia się około 3500 hektarów (w tym 856 ha Premiers i Grands crus). Winnice Premier Cru stanowią 20% całkowitej wielkości burgundzkich winnic Premier Cru. Istnieje 40 "klimatów" premiers Crus, wśród których "Montée de tonnerre". Porada serwowania: sałatki mieszane, sałatka soja, tempura warzywna, owoce morza, sushis, nems, cheviche, tatar z łososia, kuchnia wegetariańska : tarta warzywna, koper włoski, placki z cukinii, zapiekanka warzywna, makaron wok, wegański burger, fish & chips, chicken yakitori, escargots, oeuf en meurette, żabie udka z pietruszką, kozi ser.