Sałatka Z Grillowanego Łososia
Need a bezglutenowe, bezmleczne i pescatariańskie danie główne? Grillowana Sałatka z łososia może być doskonałym przepisem, aby spróbować. Ten przepis sprawia, że 4 porcje z 699 kalorii, 38g białka, oraz 51 g tłuszczu każdy. Na 6,73 zł / porcja, ten przepis okładki 42% Twojego codziennego zapotrzebowania na witaminy i minerały. 1 osoba zrobiła ten przepis i zrobi to ponownie. Można się nim cieszyć w każdej chwili, ale jest to szczególnie dobre dla 4 Lipca. Udaj się do sklepu i odbierz szalotkę, pomarańcze, przyprawiony ocet ryżowy i kilka innych rzeczy, aby zrobić to dzisiaj. Aby zużyć sól można śledzić to danie główne z Przepis Na Jabłko jako deser. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje mniej więcej 50 minut. Wszystko biorąc pod uwagę, zdecydowaliśmy ten przepis zasługuje na spoonacular wynik 87%. Ten wynik jest doskonały. Podobne przepisy to Grillowany łosoś z sosem BBQ z czerwonego wina, masłem orzechowym i sałatką pszenną z grillowanymi warzywami, Grillowany łosoś z sałatką z cytrusowo-kopru włoskiego i grillowaną Escarole, oraz Sałatka Z Grillowanego Łososia.
Instrukcje
Zobacz jak zrobić ten przepis.
Umieść średni garnek wody na kuchence, aby się zagotować. Podczas gdy grill nagrzewa się i woda dochodzi do wrzenia, przygotować pomarańczowy Vinaigrette, i odstawić, aż potrzebne.
Pokroić spody szparagów i gotować przez 30 sekund we wrzącej wodzie.
Wyjąć z garnka na talerz.
Umieścić filety z łososia na dużym talerzu i zalać 1/4 szklanki oliwy z oliwek, 1/4 łyżeczki soli i 1/4 łyżeczki pieprzu.
Filety z łososia połóż na najgorętszej części grilla, zaczynając od strony bez skóry w dół. Grillować przez około 5 do 10 minut z każdej strony, lub do pożądanej doneness.
Podczas grillowania łososia, połączyć warzywa sałatkowe, oliwki, pomarańcze, cebula, i połowa vinaigrette w dużej misce. Rzucać, aby połączyć. Masę sałatkową podzielić równomiernie na 4 talerze.
Gdy łosoś jest już prawie gotowy, posmaruj szparagi pozostałą oliwą z oliwek, solą i pieprzem.
Umieść szparagi na grillu. Grilluj lekko, często poruszając włóczniami po ogniu szczypcami, przez około 3 minuty.
Usuń łososia i szparagi z grilla i rozprowadź je równomiernie pomiędzy 4 talerzami na wierzchu mieszanki zieleni.
Pozostały dressing skropić łososiem i podawać.
Pomarańcze zetrzeć ze skórką lub drobną stroną tarki do pudełek. Skórkę drobno posiekać nożem, a następnie wycisnąć sok z pomarańczy do małej miseczki ze stali nierdzewnej.
Dodać skórkę, szalotki, brązowy cukier i ocet ryżowy do soku pomarańczowego i ubić razem. Powoli, w stałym strumieniu, dodać olej rzepakowy i oliwę z oliwek z pierwszego tłoczenia, stale ubijając, aż do połączenia.
Dodaj sól, pieprz i olej pomarańczowy; olej pomarańczowy jest silny, więc potrzebna jest tylko niewielka ilość. SOS odstawić na bok, przygotowując resztę sałatki.
* Boyajian Orange Oil jest dostępny w specjalistycznych sklepach spożywczych.
Polecane wino: Chardonnay, Pinot Noir, Sauvignon Blanc
Chardonnay, Pinot Noir i Sauvignon Blanc są doskonałym wyborem dla łososia. Aby zdecydować się na biały lub czerwony, należy wziąć pod uwagę przyprawy i sosy. Chardonnay jest świetnym przyjacielem maślanych, kremowych potraw, a sauvignon blanc może uzupełniać Dania ziołowe lub cytrusowe. Lekka czerwień o niskiej zawartości taniny, taka jak pinot noir, świetnie komponuje się z pieczonym lub grillowanym łososiem. Chateau Ste. Michelle Indian Wells Chardonnay wino z 5 na 5 Ocena gwiazdkowa wydaje się dobrym meczem. Kosztuje około 18 dolarów za butelkę.
Chateau Ste. Michelle Indian Wells Wino Chardonnay
"Nasze Indian Wells Chardonnay zapewnia atrakcyjny tropikalny charakter owoców typowy dla ciepłych miejsc, takich jak Wahluke Slope. Lubię ten dojrzały ananas Chardonnay i toffi maślane smaki i bogatą, kremową konsystencję. Spróbuj z przegrzebkami, krewetkami lub makaronem z bogatymi sosami."- Bob Bertheau