Sałatka Z Endywii Prowansalskiej

Sałatka Z Endywii Prowansalskiej
Provencal Endive sałatka jest hor d ' oeuvre, który służy 4. Jedna porcja tego dania zawiera ok. 1G białka, 7G tłuszczu, oraz w sumie 79 kalorii. Na 86 centów za porcję, ten przepis okładki 3% Twojego codziennego zapotrzebowania na witaminy i minerały. 250 osób było zadowolonych, że spróbowało tego przepisu. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje około 10 minut. Mieszanka soli, czosnek, anchois pakowane w oleju, i garść innych składników są wszystko, czego potrzeba, aby ten przepis tak przepyszne. Jest on dostarczany przez proste przepisy. Jest to dobra opcja, jeśli podążasz za bezglutenowe, bezmleczne, całe 30 i pescatarian dieta. Ogólnie ten przepis zarabia improvable spoonacular wynik z 0%. Jeśli podoba Ci się ten przepis, spójrz na te podobne przepisy: Ser kozi prowansalski w Endywie, do zupy z kurczaka, endywii i warzyw korzeniowych z Pesto z natki pietruszki endywii, oraz Sałatka Prowansalska.

Instrukcje

1
Zrobić dressing: w dużej misce, mieszać mielonego czosnku do oliwy z oliwek. Z grubsza posiekaj filety z sardeli i dodaj je do oleju.
Składniki, których będziesz potrzebować
Filety Z SardeliFilety Z Sardeli
Sos Pieprzowo-cytrynowySos Pieprzowo-cytrynowy
1 Pęczek świeżego Szpinaku (około 3 Filiżanek)1 Pęczek świeżego Szpinaku (około 3 Filiżanek)
4 łyżki Masła, Pokrojonego W Kostkę O Wielkości 1/2 Cala4 łyżki Masła, Pokrojonego W Kostkę O Wielkości 1/2 Cala
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
1 (8 Uncji) Pojemnik Lekkiej Bitej Polewy (takiej Jak Cool Whip®)1 (8 Uncji) Pojemnik Lekkiej Bitej Polewy (takiej Jak Cool Whip®)
2
Dodać sól, pieprz i ocet sherry.
Składniki, których będziesz potrzebować
1 Szklanka Dzikiego Ryżu, Dokładnie Opłukanego1 Szklanka Dzikiego Ryżu, Dokładnie Opłukanego
Ocet SherryOcet Sherry
3
Niech opatrunek siedzieć i napar olejowy podczas przygotowywania endywii (około 5 minut).
Składniki, których będziesz potrzebować
4 łyżki Masła, Pokrojonego W Kostkę O Wielkości 1/2 Cala4 łyżki Masła, Pokrojonego W Kostkę O Wielkości 1/2 Cala
4
Endywii przygotować: zdjąć i wyrzucić z endywii wszelkie zewnętrzne zmęczone liście.
5
Odciąć i wyrzucić twardy korzeń endywii.
6
Pokrój endywii w poprzek na kawałki o szerokości 1 cala.
7
Wytnij koniec rdzenia, jeśli jest gruby, na połówki lub ćwiartki.
8
Wrzuć endywia z opatrunkiem: 
Składniki, których będziesz potrzebować
EndiveEndive
9
Dodać posiekane liście endywii do miski z opatrunkiem, i wrzucić delikatnie, aż wszystkie liście endywii są lekko pokryte w opatrunku.
Składniki, których będziesz potrzebować
EndiveEndive
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
1 (8 Uncji) Pojemnik Lekkiej Bitej Polewy (takiej Jak Cool Whip®)1 (8 Uncji) Pojemnik Lekkiej Bitej Polewy (takiej Jak Cool Whip®)
10
Podawać natychmiast.

Polecane wino: Chardonnay, Gruener Veltliner, Sauvignon Blanc

Chardonnay, Gruener Veltliner i Sauvignon Blanc to moje najlepsze propozycje do sałatek. Sauvignon Blanc i Gruner Veltliner mają nuty herby, które uzupełniają sałatki wystarczającą ilością kwasu, aby pasowały do tartych winegret, podczas gdy Chardonnay może być dobrym wyborem do kremowych sosów sałatkowych. Winnica Foley Estate Sta. Rita Hills Chardonnay z oceną 4.3 na 5 gwiazdek wydaje się dobrym meczem. Kosztuje około 27 dolarów za butelkę.
Foley Estate Winery Sta. Rita Hills Chardonnay
Foley Estate Winery Sta. Rita Hills Chardonnay
Winnica Rancho Santa Rosa została pierwotnie pomyślana jako pojedyncze mikro-winnice podzielone na 59 unikalnych bloków w oparciu o glebę, ekspozycję, wysokość, klasę, podkładkę i klon. Rancho Santa Rosa produkuje niezwykle bogate i jedwabiste wina.
TrudnośćŁatwy
Gotowe W10 m.
Porcje4
Ocena Zdrowia3
Magazyn