Sałatka Z Buraków O Zapachu Pomarańczy
Sałatka z buraków o zapachu pomarańczy może być dobrym przepisem na rozszerzenie repertuaru przystawek. Ten przepis służy 4 i kosztuje $2.79 za porcję. Jedna porcja zawiera 196 kalorii, 6G białka, oraz 1g tłuszczu. 1 osoba zrobiła ten przepis i zrobi to ponownie. Jest to dobra opcja, jeśli podążasz za bezglutenowe i wegańskie dieta. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje około 45 minut. Udaj się do sklepu i odebrać buraki, zielona cebula, musztarda dijon, i kilka innych rzeczy, aby to dzisiaj. Przynosi wam to moje przepisy. Ogólnie ten przepis zarabia spoonacular wynik 74%. Spróbuj Zupa buraczana o zapachu pomarańczy ze szczypiorkiem, Sałatka z soczewicy o zapachu pomarańczy z zwiędłą Eskarolą, oraz Sałatka kuskus o zapachu pomarańczy z migdałami, kolendrą i ogórkiem dla podobnych receptur.
Instrukcje
Pokrój korzenie i łodygi z buraków; peeling za pomocą pędzla. Buraki obieramy.
Buraki pokroić na pół wzdłuż; pokroić w plastry o grubości 1/4 cala.
Umieścić buraki, 3 paski skórki pomarańczy, sok pomarańczowy i ocet w szybkowarze 6-quart. Zamknij pokrywę bezpiecznie; doprowadzić do wysokiego ciśnienia na dużym ogniu (około 4 minut). Dostosuj ciepło do średniego lub poziomu potrzebnego do utrzymania wysokiego ciśnienia; gotuj 3 minuty.
Usuń z ciepła; umieść Szybkowar pod zimną bieżącą wodą.
Spuścić mieszaninę w durszlaku nad miską, rezerwując 1 szklankę płynu do gotowania. Wyrzucić 3 pomarańczowe paski skórki.
Połącz 1 szklankę płynu do gotowania reserved, buraki, cebula, cukier, startą skórkę pomarańczy i musztardę w misce; wrzuć delikatnie.
Umieścić 1 szklankę zieleni na każdym z 4 talerzy; top z mieszanki buraków.
W razie potrzeby udekorować dodatkowymi pomarańczowymi paskami Skórki.