Sałatka z buraków i porów z sosem orzechowym
Need a bezglutenowe i wegańskie przystawki? Sałatka z buraków i porów z dressingiem orzechowym może być niesamowitym przepisem do wypróbowania. Jedna porcja tego dania zawiera ok. 3G białka, 2G tłuszczu, oraz w sumie 93 kalorie. Na 74 grosze za porcję, ten przepis okładki 10% Twojego codziennego zapotrzebowania na witaminy i minerały. Ten przepis służy 6. Jeśli masz por, wodę, kremowe masło orzechowe i kilka innych składników pod ręką, możesz to zrobić. 1 osoba była pod wrażeniem tego przepisu. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje mniej więcej 45 minut. Wszystko biorąc pod uwagę, zdecydowaliśmy ten przepis zasługuje na spoonacular wynik 73%. Ten wynik jest dobry. Podobne przepisy to Sałatka z pieczonych buraków i Jicamy z sosem orzechowym Jalapeno, Ciepła duszona Sałatka z buraków z warzywami i sosem jogurtowym (Power Foods), oraz Sałatka z łososia pieczonego buraka feta z sosem sałatkowym koperkowym.
Instrukcje
Pozostaw korzeń i 1 cal łodygi na burakach; szoruj pędzlem.
Buraki umieścić na małej blasze do pieczenia pokrytej sprayem do gotowania.
Piec w temperaturze 425 przez 1 godzinę lub do miękkości po przekłuciu widelcem. Super. Odciąć korzenie buraków i łodygi; zetrzeć Skórki.
Każdy burak pokroić na pół wzdłuż; pokroić każdy burak na pół w poprzek na plastry o grubości 1/4 cala.
Połącz por, olej i 1/4 łyżeczki soli na blasze do pieczenia pokrytej sprayem do gotowania; wrzucić dobrze do herbu.
Piec w temperaturze 425 przez 15 minut lub do miękkości i dopiero zaczyna brązowieć; wymieszać po 8 minutach.
Połącz wodę, sok z limonki, masło orzechowe, imbir i 1/4 łyżeczki soli, dobrze mieszając trzepaczką, aż będzie gładka.
Na każdym z 6 talerzy sałatkowych ułożyć 1/3 szklanki kiełków; buraki i por podzielić równomiernie na porcje.
Skropić około 2 łyżeczki sosu na każdej porcji.